شورولت وانت زیبای C-10 ریستوماد مدل 1967 را برای نمایشگاه سِما می سازد
ساخت وانت C-10، بخشی از جشن این خودروساز آمریکایی برای صد سالگی تولید وانت به حساب می آید
قبل از هر چیز، بهتر است اشاره ای کوتاه به معنی اصطلاح ریستوماد (Restomod) داشته باشیم: این اصطلاح از ادغام دو واژه RESTOred به معنی بازسازی شده و MODified به معنی تغییر داده شده بوجود آمده است و به خودرو هایی گفته می شود که طوری بازسازی شده اند تا شبیه به مدل اصلی به نظر برسند، اما در باطن تغییراتی در آنها اعمال شده که غالباً شامل استفاده از قطعات بهتر و مدرن تر می شود.
وانت های کلاسیک روز به روز طرفداران بیشتری را به سمت خود جلب می کنند و سری C/K از وانت های شورولت مربوط به اواخر دهه 60 میلادی، در زمره یکی از پرطرفدار ترین وانت های کلاسیک قرار دارد. شورولت در حال حاضر مشغول برگزاری جشن صد سالگی تولید وانت است و ساخت وانت C-10 ریستوماد مدل 1967 هم بخشی از این جشن محسوب می شود، اما حتی اگر جشنی هم در کار نبود، باز هم این وانت می توانست سوژه ای جذاب و دیدنی برای نمایشگاه سِما (SEMA) باشد. در حقیقت سال 2018 قدمت تولید وانت توسط این خودروساز آمریکایی به صد سال می رسد و از این رو وانت C-10 ریستوماد اهمیت و جذابیت خاصی پیدا می کند.
تا به این لحظه، شورولت در مورد اینکه چه تغییراتی در این وانت ایجاد خواهد کرد صحبتی نکرده است و فقط اعلام کرده که این وانت زیبا در نمایشگاه ایالتی تگزاس (State Fair of Texas – نمایشگاهی که هر ساله در مجتمعی تاریخی واقع در شهر دالاس برگزار می شود) و نمایشگاه سِما به معرض نمایش گذاشته خواهد شد. همانطور که در تصاویر مشاهده می کنید، وانت C-10 با نوعی رنگ آبی تیره با نام “آبی صد ساله” (Centennial Blue) نمایش داده شده که در مدل های ویژه سالگرد از شورولت سیلوِرادو (Silverado) و کُلُرادو (Colorado) هم شاهد همین رنگ بوده ایم. علاوه بر این، C-10 هم از همان آرمِ مخصوص پاپیون شکلِ شورولت بهره می برد که برای اولین بار روی مدل 2018 از سیلوِرادو و کُلُرادو نصب شد. مورد دیگری که در تصاویر به چشم می خورد، رینگ های 20 اینچی کروم به همراه لاستیک پیرِلی پی-زیرو (Pirelli P-Zero) است و ترمز ها نیز در جلو و عقب دیسکی شده است. البته از روی تصاویر نمی توان به تغییرات اعمال شده در سیستم تعلیق C-10 پی برد، اما از روی ارتفاع پایینِ آن می توان حدس زد که به احتمال زیاد شورولت در این قسمت نیز تغییرات قابل توجهی ایجاد کرده است.
اما با توجه به خروجی دوگانه اگزوز در عقب که سراگزوز ها نیز به سمت پایین خم شده اند، می توان گفت شورولت باید موتوری با قدرتِ قابل قبول برای C-10 در نظر گرفته باشد. اگر چه پی-زیرو لاستیکی حرفه ای به شمار می رود، اما از آنجائیکه در تصاویر این لاستیک ها پهنای زیادی ندارند، می توان حدس زد این وانت بیشتر برای رانندگی معمولی تنظیم شده تا اینکه خودرویی با قدرت و شتاب فوق العاده باشد.
مسلماً مدل های نمادین زیادی از وانت های شورولت وجود دارد که هر کدام می توانست گزینه ای مناسب برای بازسازی به مناسبت جشن صد سالگی تولید وانت باشد. بطور مثال شورولت کَمیو (Cameo) مدل 1955 یکی از این گزینه ها است و یا یکی از مدل های مربوط به اواسط تا اواخر دهه 70 میلادی که روز به روز توجه تعداد بیشتری از کلکسیونر ها را به سمت خود جلب می کنند. درست است که یکی از دلایل انتخاب وانت C-10 توسط شورولت، طراحی زیبای آن است که طرفداران زیادی دارد. اما با کمی دقت و محاسبه ای ساده متوجه می شوید که موضوع فراتر از این بوده و انتخاب این وانت به نوعی هوشمندانه بوده است، چرا که این وانت مدل سال 1967 است که دقیقاً وسط تاریخچه صد ساله تولید وانت توسط این خودروساز آمریکایی جای می گیرد.
منبع: شورولت