عرضه فایروال بومی برای ارتقای امنیت سایبری
محققان دانشگاه اصفهان با حمایت ستاد توسعه فناوریهای اتصالپذیری و ارتباطات معاونت علمی ریاستجمهوری فایروال بومی را برای ارتقای امنیت شبکه عرضه کردند.
به گزارش دنده6 : مجتی مهدوی، استاد دانشگاه اصفهان با بیان اینکه این فایروال با عنوان فایروال سبلان معرفی و عرضه شد، گفت: این محصول با بهرهگیری از پروتکلهای ارتباطی بومی، مدیریت یکپارچه و متمرکز شبکههای سازمانی را ممکن کرده است و با ارائه راهکارهای جامع و متنوع، امنیت و کنترل دقیق دسترسی به شبکه را برای کاربران تضمین میکند.
وی مأموریت اصلی فایروال را اعمال سیاستهای امنیتی بر ترافیک شبکه و ممانعت از نفوذهای غیرمجاز دانست و افزود: هزینه بالای پیادهسازی، محدودیت در سفارشیسازی برخی ویژگیها و لزوم جلوگیری از دسترسیهای غیرمجاز از جمله مهمترین موانع توسعه این محصول است و برای رفع این چالشها، تیم تحقیقاتی بر روی راهکارهایی چون تقویت زیرساختها، تضمین کیفیت سرویس، ایجاد سیستمهای قوی احراز هویت و کنترل دسترسی، طراحی پروتکلهای ارتباطی بومی و توسعه الگوریتمهای رمزنگاری پیشرفته تمرکز کرده است.
به نقل از معاونت علمی ریاستجمهوری، مهدوی اظهار کرد: فایروال سبلان با رابط کاربری مبتنی بر وب به کاربران امکان میدهد تا از امکانات پیشرفتهای چون داشبوردهای شخصیسازیشده، مدیریت دسترسی چندسطحی و یک پلتفرم جامع مانیتورینگ بهرهمند شوند. نوآوریهای صورتگرفته در این فایروال، بهویژه در حوزه مانیتورینگ قدرتمند، سطح امنیت آن را به طور قابل توجهی افزایش داده و رابط کاربرپسند آن، استفاده از این محصول را برای سازمانها آسان و ایدهآل کرده است.
مجری طرح با تاکید بر اینکه این محصول نهتنها از نظر قیمت رقابتی است، بلکه بومی بودن آن و اخذ تأییدیههای امنیتی از مراجع ذیصلاح، سطح بالایی از امنیت و قابلیت اطمینان را برای مشتریان فراهم میکند، خاطر نشان کرد: در بلندمدت، فایروال سبلان با توجه به بومی بودن و کیفیت بالا میتواند رقیب جدی برای محصولات مشابه غیرایرانی باشد.
به گزارش ایسنا، فایروال، برنامههایی است که از دستیابی غیرمجاز به یک سیستم رایانه جلوگیری میکنند. در برخی از این نرمافزارها، برنامهها بدون اخذ مجوز قادر نخواهند بود از یک رایانه برای سایر رایانهها، داده ارسال کنند.