اخباراسلایدر

فروش 50 درصد سهام سایپا کاشان به سیتروئن

مدیر عامل شرکت سایپا با بیان این که آخرین مراحل مذاکره با شرکت سیتروئن فرانسه در حال انجام است، گفت: قرار است برای نخستین بار در کشور ۵۰ درصد سهم یک شرکت داخلی به سیتروئن واگذار شود که از طریق آن علاوه بر سرمایه گذاری مشترک فناوری جدید نیز به کشور منتقل می شود.
به نقل از ایرنا ،مهدی جمالی صبح روز شنبه در مراسم سالگرد عرضه سهام سایپا در بورس افزود: شرکت سیتروئن از انتقال فناوری، سرمایه گذاری مشترک و صادرات محصول استقبال کرده است.
وی درباره اثار تحریم بر صنعت خودروسازی کشور گفت: صنعت خودرو در سال های تحریم با چالش های اساسی مواجه بود، به گونه ای که در فاصله سال های ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۱ بدترین سال های صنعت خودروسازی کشور رقم خورد.
وی اضافه کرد: پس از استقرار دولت یازدهم و پیشرفت مذاکرات هسته ای، گروه خودروسازی سایپا اقدام به شفاف سازی صورت های مالی کرد.
وی یادآور شد: به دلیل نبود شفافیت مالی مذاکره با شرکت های خارجی در گذشته با مشکل مواجه بود، اما با شفاف شدن ترازنامه و صورتحساب های مالی، شرکت های خارجی از مذاکره استقبال کردند.
مدیرعامل سایپا گفت: هم اکنون شرایط به گونه ای شده است که به طور روزانه با شرکت های خارجی درباره فاینانس(تامین مالی)، سرمایه گذاری مشترک و تولید مواد اولیه مذاکره می شود.
جمالی افزود: در نظر داریم میزان تولید خودرو را در سال ۱۳۹۵ از ۳۰۰ هزار به ۵۳۰ هزار دستگاه افزایش دهیم که با تحقق آن هزینه های سربار شرکت کاهش یافته و سود عملیاتی تحقق می یابد.
وی با بیان اینکه هم اکنون در حال انتخاب شرکای اروپایی و آسیایی برای ادامه همکاری هستیم، گفت: ما در نظر داریم علاوه بر بازار داخل در بازارهای صادراتی نیز حضور داشته باشیم که برای تحقق آن به سرمایه گذاری مشترک و انتقال فناوری نیاز است.
مدیر عامل سایپا همچنین از برنامه انتشار اوراق صکوک(ابزارتامین مالی اسلامی) در بازار سرمایه برای تامین هزینه ها خبر داد.
جمالی با بیان اینکه در دوران تحریم هزینه های اضافی بر صنعت خودروسازی تحمیل شده بود، گفت: در نظر داریم پس از رفع تحریم ها ۸ تا ۱۰ درصد هزینه های اضافی را کاهش دهیم.
وی درباره کیفیت محصولات تولید سایپا نیز گفت: یکی از اشتباهاتی که در کشور ما برای ارزیابی کیفیت خودروها انجام می شود، بی توجهی به قیمت محصول است. بعنوان مثال اگر نمونه خارجی پرطرفدارترین محصول با همین کیفیت وارد کشور شود بالای ۳۲۰ میلیون ریال قیمت خواهد داشت و بر همین اساس است حتی چینی ها نیز قادر به تولید محصول مشابه نشدند.

** ما نمی توانیم از بازار خودروهای چینی چشم پوشی کنیم
جمالی درباره آینده مشارکت با چینی ها پس از رفع تحریم ها و ورود شرکت های معتبر اروپایی به کشور گفت: قرارداد و سرمایه گذاری هایی که هم اکنون به امضا رسیده اند تا زمان داشتن صرفه اقتصادی، تداوم می یابند.
مدیرعامل سایپا افزود: برخی از شرکت های چینی جزو برندهای معتبر جهان به شمار می روند و با شرکت های بزرگ بین المللی شریک شده اند.
وی گفت: تقاضای زیادی برای خودروهای چینی وجود دارد و تا زمانی که این تقاضا وجود دارد ما نمی توانیم از بازار خودروهای چینی چشم پوشی کنیم.

5 دیدگاه

  1. یه جوری گفته: “شرکت سیتروئن از انتقال فناوری، سرمایه گذاری مشترک و صادرات محصول استقبال کرده است.” انگار سیتروئن از فضا اومده
    بابا چرا خودتون و گول می زنید
    سیتروئن و پژو یه شرکت هستن
    سیتروئن با سایپا یعنی همون پژو که با ایران خودرو قرارداد بسته فقط اسمشون فرق داره
    یه پلت فرم، یه قراداد همین
    اونم که پژو که امضا هم کرده هیچ خبری ازش نیس چه برسه به این که تازه می خواد امضا کنه
    کلا از کل خودرو سازای دنیا دو تا شرکت فرانسوی یکی پژو-سیتروئن یکی هم رنو حاضرن با ایران مذاکره کنن
    بقیه حتی حاضر به مذاکره هم نیستن

    1. از این صبحت ها گوشمون پر هس، برید خجالت بکشید دیگه از خودتون، آره دیدیم ال نود هم قرار بود به دست همه ایرانی ها برسه که هیچ صادر هم بشه، اما سرانجام صادر که نشد هیچ به دست پولدارا فقط رسید اونم با کلی منت و انتظار
      اینم حالا نمی میرمیو صادرات محصولات سیتروئنتون رو خواهیم دید…

  2. به نظر من که اقدام خوبی هم برای سایپاهه هم برای سیتروئن.درسته فعلا در حد حرف و عمله ولی اگه به واقعیت تبدیل بشه و سیتروئن واقعا 50 درصد سهام ( نه 49 درصد ) سایپا کاشان رو بخره با توجه به درصد سهامی که در اختیار داره میتونه نظر خودش هم روی میز بگذاره و اینطور نخواهد شد که سایپا بخواد یکه تازی کنه ( البته خدا کنه ) و از همه مهم تر اینه که سایپا کاشان از جولانگاه مونتاژ خودروهای چینی مثل چانگان در امان خواهد ماند ( البته بازم خدا کنه ).باید و منتظر شد آیا واقعا سیتروئن و سایپا حاضرند به طور مثال سیتروئن الیزه فول رو با قیمت جهانی عرضه کنند؟ اگه کنند که کمر اکثر چینی ها رو میشکونه و فروش عالی رو تجربه میکنه.

  3. بارها مطلب سعید بنده تکرار کردم که تنها فرانسوی های سود جو و چینی های فرصت طلب حاضر به همکاری با آهن پاره سازان داخلی هستند ولی بازخورد کاربران متاسفانه منفی بود بهر طریق واقعیت نمیشه وارونه جلوه داد حداقل آرزو میکنم که سیتروئن و رنو و پژو محصولات بروز خود را در این دوشرکت تولید کنند نه اینکه باردیگر خودروهای از رده خارج 10 سال پیش بروی چرخه مونتاژ قرار بگیرد

  4. این شروعی هست برای باز شدن قفل بازار که داخلی ها زدن بهش و شرکتای خارجی نمی تونستن محصولات شون رو با کیفیت و قیمت مورد نظرشون عرضه کنن…بسیار خبر مهمی هست از نظر من

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا