اخباراخبار داخلیایرانیفرانسوی

فروش سهام پارس خودرو به رنو نهایی نشد !

مذاکرات ادامه دارد
روزنامه دنیای اقتصاد: وال‌استریت ژورنال روز گذشته به نقل از مدیرعامل شرکت پارس خودرو در حالی از فروش نیمی از سهام این شرکت به رنو خبر داد که ناصر آقامحمدی، مدیرعامل پارس خودرو در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» ضمن رد این خبر تاکید کرد که گروه خودروسازی سایپا به‌هیچ‌وجه قصد فروش سهام پارس خودرو را ندارد. وال‌استریت ژورنال در ادامه گزارش خود به نقل از مدیرعامل پارس خودرو از مذاکراتی برای خرید زیرساخت‌ها نظیر تاسیسات‌خودروسازی متعلق به شرکت مادر پارس خودرو یعنی گروه خودروسازی سایپا نیز خبرداده است.

در این گزارش اما سخنگوی رنو در پاریس از اظهارنظر در این مورد خودداری کرده است.این موضوع در حالی عنوان می‌شود که این خودروساز فرانسوی تمایل به فعالیت بیشتر در ایران دارد تا موقعیت بهتری در بازار ایران به دست بیاورد.در این بین هر چند این شرکت فرانسوی برخلاف رقیب خود یعنی پژو اقدام به سرمایه‌گذاری در ایران کرد، اما فروش بخشی از سهام پارس خودرو به شرکت رنو از اواسط سال 92 تاکنون‌مطرح است. در واقع این موضوع چند ماه پس از اظهارنظر حسن روحانی رئیس‌جمهوری در اجلاس داووس مبنی‌بر تمایل دولت برای فروش سهام خودروسازان کشور به خارجی‌ها مطرح شد. برهمین اساس برخی از دست‌اندرکاران خودرو، فروش سهام پارس‌خودرو را جزو استراتژی‌های از پیش تعیین‌شده گروه خودروسازی سایپا می‌خواندند. به طوری که در سال گذشته هیات‌مدیره این شرکت مصوب کرد که در اولین مرحله، 20 درصد از این سهام واگذار شود.

تندر 90 فیس لیفت ایران خودرو

این موضوع در شرایطی عنوان شد که بنا به گفته مسوولان شرکت سایپا، رنویی‌ها نیز نسبت به خرید سهام پارس‌خودرو ابراز تمایل داشته‌اند. اما همواره مانع بزرگ میان دو طرف تحریم‌های بین‌المللی عنوان می‌شد. به طوری که مسوولان دو طرف جدی شدن این قضیه را به توافق هسته‌ای ایران و رفع تحریم‌ها وابسته می‌دانستند.در همین زمینه مجید سوری، مدیر سرمایه‌گذاری و بررسی‌های اقتصادی سایپا آبان‌ماه سال گذشته از اشتیاق مسوولان شرکت رنو برای خریداری بخشی از سهام پارس خودرو خبر داده بود و بر مذاکرات میان مدیران سایپا با برخی از مسوولان شرکت رنوپارس که نماینده رنو در ایران هستند، تاکید کرد. سوری جدی‌تر شدن این موضوع را در صورت به نتیجه رسیدن توافق هسته‌ای و رسیدن به توافق در زمینه قیمت مورد قبول طرفین برای واگذاری سهام، وابسته دانسته بود.به این ترتیب، احتمال سرمایه‌گذاری رنو در خودروسازی ایران به خصوص شرکت پارس خودرو در حالی سال گذشته قوت گرفت که بارفع تحریم‌های صنعت خودرو این خودروساز فرانسوی، فروش قطعات خودرو به ایران را از سر گرفت و این قطعات توسط شرکای ایرانی برای مونتاژ خودروهای تندر 90 استفاده می‌شد.

این در حالی بود که رنو ارسال قطعات به ایران را در سال ۲۰۱۳ در پی تشدید تحریم‌های کشورهای غربی به‌ویژه تحریم‌های بانکی که دریافت پول از ایران را تقریبا غیرممکن کرده بود، متوقف کرد. با این حال از سرگیری دوباره ارسال قطعه از سوی این شرکت به ایران برای افزایش تولید خودروهای برند رنو احتمال سرمایه گذاری این شرکت در خودروسازی‌های ایران را افزایش داد. به طوری که بسیاری از کارشناسان صنعت خودرو این رفتار رنو را مثبت و در جهت گسترش همکاری تفسیر کردند. اما انتصاب مهدی جمالی به عنوان مدیرعامل جدید گروه خودروسازی سایپا ابهاماتی در مورد چگونگی همکاری دو شرکت داخلی با رنو را به‌وجود آورد. در این شرایط مدیرعامل سایپا از مذاکره با مسوولان رنو خبر داد و شرط آن را همکاری به صورت انحصاری با این شرکت عنوان کرد.

 رنو کوید-5

این در حالی بود که شرکت رنو با ایران خودرو نیز وارد مذاکره شده بود و در همین راستا ایران خودرویی‌ها به واردات خودروی «کپچر» از رنو پرداختند و از داخلی‌سازی این خودرو در آینده نزدیک خبر دادند. در حال حاضر نیز مذاکره درباره تولید خودروی دیگر شرکت رنو به نام «کوئید» بر سرزبان‌هااست.در همین حین گمانه‌زنی درباره سرمایه‌گذاری این شرکت در ایران در حالی بار دیگر از سوی رسانه‌های خارجی و به نقل قول از مدیرعامل شرکت پارس خودرو مطرح شده که مذاکرات هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های جهانی به سرانجام رسیده و تحریم‌ها که مانع بزرگی میان طرف‌های تجاری بوده است نیز تا چند ماه دیگر لغو می‌شود. با این حال مسوولان دو شرکت سایپا و رنو که بزرگ‌ترین مشکل خود را تحریم‌های بین‌المللی می‌دانستند، ظاهرا هنوز تصمیم جدی در این زمینه اتخاذ نکردند. به طوری که ناصر آقای محمدی در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» با تکذیب خبر وال استریت‌ژورنال می‌گوید: اساسا مذاکره میان دو طرف تجاری براساس قوانین تجارت باید محرمانه باقی بماند و کسی حق رسانه‌ای کردن آن را ندارد.

ابعاد رنو کپچر

شرکت‌های داخلی در اولویت

در حالی فروش بخشی از سهام پارس خودرو به شرکت رنو بار دیگر مطرح شده که گروه خودروسازی سایپا به دنبال تعیین تکلیف شرکت‌های زیان‌ده خود است. در همین راستا بسیاری از کارشناسان موضوع فروش سهام برخی شرکت‌های تابع سایپا را به دنبال استراتژی این گروه در جهت احیای مالی شرکت می‌دانند.در همین رابطه، یک منبع آگاه در گفت وگو با «دنیای اقتصاد» با بیان اینکه فروش سهام پارس خودرو در راستای برنامه مالی سایپا است می‌گوید: با توجه به اینکه سایپا نزدیک به 80 درصد سهام شرکت پارس خودرو را دارد، قرار است بخشی از سهام این شرکت را واگذار کند. به گفته وی، در این باره مدیران شرکت پارس خودرو پیشنهاد خرید بخشی از سهام این شرکت را به برخی خودروسازان خصوصی داخلی نیز ارائه کرده و اکنون منتظر پاسخ آنها هستند.

 تندر فیس لیفت

با این حال، ناصر آقای محمدی، مدیرعامل شرکت پارس خودرو نسبت به این موضوع اظهار بی اطلاعی می‌کند و می‌گوید: بحث واگذاری بخشی از سهام این شرکت باید توسط مدیران ارشد عنوان شود. وی تاکید می‌کند که مدیریت جدید گروه برنامه و چارچوب مالی را مشخص کرده است که براساس آن پیش می‌رود.وی در این باره عنوان می‌کند: با توجه به جذابیتی که شرکت پارس خودرو دارد، چنین موضوعی مطرح نیست با این حال ممکن است براساس چارچوب جدید مالی که مشخص شده، خیلی از شرکت‌های دیگر واگذار شوند.فروش بخشی از سهام پارس خودرو به رنو و شرکت‌های خودروساز داخلی در حالی مطرح است که مهدی جمالی، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا چندی پیش از تشکیل کارگروه آماده‌‌سازی شرکت‌های زیان‌ده سایپا خبر داده است.

دنده 6 : تمام این ها درحالیست که چندی پیش مدیرعامل جدید سایپا نیز از شرط انحصاری بودن همکاری این خودروساز با رنو خبر داد.به عبارت دیگر در شرایطی که ایران خودرو برای تولید و عرضه محصولات رنو در ایران تلاش می کند، مدیران سایپا هم انتظار امضای قرارداد انحصاری برای تولید و فروش محصولات رنو در ایران را دارند و خود رنو هم که سابقه همکاری با هر دو خودروساز در شرایط ایران را داشته است، به خرید بخشی از سهام پارس خودرو و تولید مستقل محصولاتش تمایل دارد تا بلکه بتواند از بروز برخی حواشی اجتناب کند.

در این شرایط شما کدامیک از دو خودروساز سایپا و ایران خودرو را مناسب همکاری با رنو می دانید؟

 

 

 

7 دیدگاه

  1. حیف شد …
    اگه این انتقال می افتاد شاهد ورود محصولات بروز رنو و مونتاژ در کشور و صادرات به کشور های منطقه هم بودیم!
    از مسئولین عقب مونده سایپا از این بیشتر انتظار نمیره …

  2. طبق قراردادی که با رنو داشتن قرار بودد خود رنو هم یک سایت تولید در ایران بزنه که نذاشتن.حالا هم اجازه خرید پارس خودرو را نمیدن.میترسن جلوی بخور بخورشون گرفته بشه.فردا هم خبر میرسه که پارس خودرو به زیر مجموعه های فلان سازمان یا شخص فروخته شد.خلاصه از این جیب به اون جیب میکنن وتمام…

    1. حالا که اینجوره ما هم باید از این دو گاری ساز ایرانی انتظار ساخت ماشین در حد استاندارد اروپایی داشته باشیم در غیر اینصورت خرید بی خرید.

  3. به احتمال زیاد ایران خودرو دست از رنو میکشه تا به سایپا برسه. اخبار زیادی به گوش میرسه که به احتمال زیاد ایران خودرو قراره به شکل گسترده با فولکس واگن همکاری کنه.

  4. رنو اوخر دهه 70 هم روی پارس خودرو دست گذاشته بود اون موقع هم به بهانه های مضحک سهام شرکت رو به صورت بلوکی به سایپا واگذار کردند حالا که سایپا بدهی بالا آورده دور از ذهن نیست که دوباره پارس خودرو رو به سازمان ایکس و ایگرگ واگذار کنند … اما یک نقطه امیدوار کننده هست اونم اینجاست که خودرو سازهای ایران حدود 500 میلیون یورو به رنو بدهکارن امیدوارم رنو به جهت تصفیه بدهیش بخشی از سهام پارس خودرو رو بگیره.

  5. این تفاق نخواهد افتاد به این دلیل که دیگه نمیتونن به بهانه های واهی کمیت از کیفیت کم کنند مبالغ زیادی به حساب های اشخاص بابت خودرو پول وا یز کنند سهم آموزش و پرورش و نوسازی و روشنایی معابر بروی خودرو اعمال کنند مجبور میشن پلت فرم های جدید همگام با شرکت اصلی ارائه بدن که منجر به خودروهای به روز ميشه و این یعنی مرگ خودروهای دموده و قدیمی باید گارانتی واقعی ارئه بدن که اینکار یعنی تعهد و تکلیف واین واژه ها برای آقایان بی گانه هست دیگه ازقطعات چینی و متفرقه نمیتونن در خودروها استفاده کنند و باید اپشن ها را کامل بدن دست مشتری و گارانتی با شرکت اصلی یکسان باشه پس به نفعشون نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا