اخبار خارجیاسلایدشو

محصولات ویژه فراری

آفرینش خاص‌ترین و گران‌ترین محصولات این برند ایتالیایی، حاصل کار «پروژه‌های ویژه فراری» محسوب می‌شود.

به گزارش دنده 6 – مجموعه پروژه‌های ویژه فراری در سال ۲۰۰۸ و به‌منظور ساخت خودروهای تک‌ساخت و ویژه مشتریان خاصی ساخته شد. این مشتریان می‌توانستند درصورت تمایل از فراری بخواهند تا برای ساخت خودروی رویاهایشان با برندهای دیگر مانند زاگاتو یا پینین‌فارینا هم همکاری کنند. روند کار به این صورت است که مشتری، یک محصول کنونی این برند را به‌عنوان زیرساخت کار انتخاب می‌کند تا خودروی نهایی نیازی به دریافت تاییدیه‌های اضافه نداشته باشد؛ سپس با طراحان شرکت می‌نشیند و درباره خودروی خود بحث می‌کند. تاکنون از سال ۲۰۰۶ که این بخش هنوز به‌طور رسمی آغازبه‌کار نکرده بود، ۲۴ دستگاه فراری خاص تولید شده که رسانه‌ها از آن باخبر هستند.

۱. فراری P4/5: تولید ۲۰۰۶
این خودرو توسط پینین‌فارینا و به‌درخواست کارگردان اسبق سینما و مالک برند SCG، «جیم گِلیکِنهاوس»، طراحی شد. او آخرین انزو فروخته نشده را به‌عنوان خودروی پایه خریداری کرد و با صرف ۴ میلیون دلار، به اقتباسی جدید از پروتوتایپ‌های دهه ۶۰ فراری رسید. این خودرو نخستین و یکی از چالش‌برانگیزترین محصولات واحد پروژه‌های ویژه فراری به شمار می‌رود؛ چراکه شباهت چندانی به خودروی پایه ندارد.

بدنه خارجی از پلاستیک قوام‌یافته با فیبرکربن تولید شده تا وزن آن ۲۷۰ کیلوگرم کمتر از انزو باشد. بهره‌وری بیشتر از المان‌های آیرودینامیک و طراحی یکدست‌تر این خودرو هم باعث ایجاد نیروی عمودی بیشتر در آن شد و پایداری آن را در سرعت‌های بالا افزایش داد. کابین P4/5 شباهت زیادی به کابین انزو دارد اما به یک نمایشگر مخصوص GPS، فهرست قطعات و صندلی مخصوص جیم گلیکنهاوس و پسرش مجهز شده است.

۲. فراری ۶۱۲ کاپا: تولید ۲۰۰۶
این کوپه بزرگ حاصل همسازی پینین‌فارینا و فراری به شمار می‌‌رفت. ۶۱۲ کاپا در مقایسه با خودروی پایه یعنی ۶۱۲ اسکاگلیِتی به هواکش کاربردی روی کاپوت، چند خروجی جدید هوا، چراغ‌های عقب با الهام از مدل‌های انزو و F430، دستگیره‌های سفارشی در و سانروف الکتروکرومیک مجهز شده بود. سانروف منحصربه‌فرد این خودرو به سلول‌های خورشیدی حساس به نور مجهز شده بود و قابلیت تنظیم میزان تیرگی و جذب نور آفتاب را داشت.

۳. فراری SP1: تولید ۲۰۰۸
SP1 نخستین خودروی واحد پروژه‌های ویژه به شمار می‌رود که نشان‌دهنده درک فراری، از نیاز مشتریان ویژه‌اش بود. طراحی این نمونه خاص که بر پایه یک دستگاه سوپراسپرت F430 توسعه پیدا کرده بود، بر عهده برند پینین‌فارینا گذاشته شده بود.

مالک این خودرو، «جونیشیرو هیراماتسه»، یک تاجر ژاپنی بود که علاقه زیادی به فراری F100 پروتوتایپ ۱۹۹۸ داشت و از این رو، خودرویی می‌خواست که به آن مدل شباهت داشت باشد. از ویژگی‌های متمایز SP1 می‌توان به بدنه دو رنگ، سپر متفاوت جلو، چراغ‌های عقب ۵۹۹GTB، سپر عقب کاملا جدید با ارتفاع بیشتر و طراحی دوباره بخش جانبی اشاره کرد.

۴. فراری P540 سوپرفست آپرتا: تولید ۲۰۰۸
P540 آپرتا به درخواست «ادوارد والسون»، فرزند مخترع تلویزیون سیمی، و پس از SP1 تولید شد. این کوپه GT که بر پایه پرچمدار آن زمان فراری، ۵۹۹GTB ساخته شده بود، از رنگ بدنه طلایی خاص، خنک‌کن‌های بهبودیافته ترمز، یکپارچه‌سازی قطعاتی فیبرکربنی، سپرهای بازنگری شده و زیبا، طاق چرخ عقب جدید و بازنگری ستون B سود می‌برد. بخش پروژه‌های ویژه فراری برای ساخت این خودرو ۱۴ ماه زمان گذاشت.

بزرگ‌ترین تغییر این مدل در مقایسه با خودروی پایه، برداشته‌شدن سقف آن بود که نهایتا منجر به خلق ۵۹۹ SA آپرتا در سال ۲۰۱۰ شد. این خودرو که با کد SP3 شناخته می‌شد رسانه‌ها را بر آن داشت که تصور کنند، فراری ۶۱۲ کاپا نخستین محصول پروژه‌های ویژه این برند به شمار می‌رفته است.

۵. فراری سوپرامریکا ۴۵: تولید ۲۰۱۱
مالک ۶۱۲ کاپا به خودروی پیشین خود بسنده نکرد و بار دیگر درخواست خودرویی تازه را به فراری داد. این خودرو که در سال ۲۰۱۱ و بر پایه ۵۹۹GTB ساخته شد، نشانی از گرامیداشت چهل و پنجمین سال ارتباط او با سوپراسپرت‌‌ساز ایتالیایی پس از تولید ۴۰۰ سوپرامریکا محسوب می‌شد. این کانورتیبل تارگا به رنگی مخصوص، رنگ‌های تازه هم‌رنگ بدنه، جلوپنجره آلومینیومی، هواکش‌های دوگانه و… مزین شده بود. مهم‌ترین تفاوت این خودرو با ۵۹۹ SA آپرتا، سقف یکپارچه فیبررکربنی  و شیشه عقب آن بود.

۶. فراری SP30 آریا: تولید ۲۰۱۱
SP30 که در ابتدا با نام SP آریا شناخته می‌شد، تا هشت سال پس از تولیدش از دیده‌ها پنهان ماند. تاجر هندی، «چیراگ آریا»، مالک اصلی این کوپه بود تا آنکه در سال ۲۰۱۹ آن را برای فروش در اختیار حراجی «RM سودبیز» قرار داد. این خودرو که بر پایه ۵۹۹GTO توسعه پیدا کرده بود از المان‌های ۵۹۹XX مانند تیغه‌های آیرودینامیک عقب بهره‌مند شده بود. از بخش‌های خاص دیگر آن می‌توان به فضای بازنگری شده میان چراغ‌های عقب، پروفیل بازطراحی شده جانبی، ارتفاع کمتر و اگزوزهای چهارگانه مرکزی اشاره کرد.

کابین این خودرو تفاوت چندانی با کابین خودروی پایه نداشت و از همان طرح دو رنگ و آلکانتارا بهره می‌برد. بخش پروژه‌های ویژه برای ایجاد حس متفاوت بودن از دسته ترمز‌دست قرمز استفاده کرده بود. حراجی RM قیمت SP30 آریا را حدود ۴.۳۵ تا ۵.۴۴ میلیون دلار تخمین زد اما خودرو در سال ۲۰۱۹ به فروش نرسید.

۷. فراری SP12 EC: تولید ۲۰۱۲
این کوپه کوچک با الهام از فراری برلینتا باکسر، بر پایه ۴۵۸ ایتالیا و با کمک پینین‌فارینا طراحی شد. طرح بدنه دو رنگ این خودرو فراری BB کلاسیک را در ذهن بیننده تداعی می‌کند. هر چند طراحان این خودرو برای ایجاد حس کلاسیک بیشتر، به سراغ‌های فرم‌های قدیمی‌تر جعبه‌ای فراری رفته‌اند اما همچنان می‌توان فرم سقف، رینگ‌ها و اگزوزهای سه‌گانه مرکزی ۴۵۸ را دید. کابین هم میزبان صندلی‌های مخصوص و زیبا به‌همراه دوخت چرم «Cuoio» شده است. قرار بود این کوپه با پیشرانه V12 ساخته شود اما این برنامه عملی نشد.

۸. فراری SP FFX: تولید ۲۰۱۳
این نمونه برخلاف سایر محصولات پروژه‌های ویژه فراری بر پایه شوتینگ‌بریک FF، نخستین خودروی چهار سرنشینه این برند، توسعه پیدا کرد و به یک مشتری ژاپنی فروخته شد. بدنه این خودرو برخلاف نسخه عادی FF به‌شکل یک کوپه طویل درآمد و به F12 نزدیک شد اما برخلاف F12 چندان مطبوع به نظر نمی‌رسد. از دیگر ویژگی‌های منحصربه‌فرد این خودرو می‌توان به جلوپنجره و سپر جدید، هواکش‌های بیشتر، دیفیوزر بازنگری شده و سقف کربنی اشاره کرد. طرح بدنه دو رنگ آن هم از خودروی فرمول ۱ آن زمان فراری، F138، به عاریه گرفته شده بود اما به نتیجه‌ همه‌پسندی منتهی نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا