معرفی نامی هاچبک
شرکت نامی خودرو، هاچبک برقی دانگ فنگ نامی را در ایران عرضه خواهد کرد. این مدل، توان پیمایش ۴۳۰ کیلومتر دارد و محصولی اقتصادی برای بازار چین محسوب میشود.
به گزارش دنده 6 – خودروهای شهری، در سراسر جهان طرفدار دارند. هرچند که مسئولان دولتی و مدیران مرتبط با صنعت خودرو، کاملا بیتوجه به کلاس هاچبک عمل میکنند؛ مردم ایران و خصوصا بانوان، علاقهمند مدلهای کوچک هستند. فروش بسیار خوب رنو ۵، پراید هاجبک، دوو ماتیز و امویام ۱۱۰ طی سالهای اخیر، این موضوع را ثابت میکند. مصرف سوخت پایین، سهولت رانندگی و ابعاد کوچک مناسب پارک در شهرهای شلوغ، خودروهای هاچبکها را جذاب جلوه میدهند.دانگ فنگ یکی از خودروسازان بزرگ چین با برندهای پرتعداد است. این شرکت هماکنون نقش مهمی در بازار ایران دارد و علاوهبر کامیون یا کشندههای تجاری مخصوص حمل بار بین شهری، انواع سواری شامل لاماری ایما و دیگنیتی و H30 کراس و شاین مکس و محصولات فردا موتورز را عرضه کرده است. گروه دانگ فنگ (DFSK) بعد از بایک و جیلی و بیوایدی،ر رتبهی چهارم تولید خودروی چین را در اختیار دارد.
نامی خودرو، به عنوان یک شرکت وارد کننده، طی سالهای اخیر با عرضهی چند مدل نیسان، شامل سیلفی، قشقایی و کیکس، خبرساز شد. همچنین، محصولاتی از تویوتا در نمایشگاههای نامی خودرو دیده میشوند. حالا این شرکت، برای واردات محصولات برقی دانگ فنگ آماده شده و هاچبک برقی NAMMI را در تهران رونمایی کرده است.
شرکت نامی زیرمجموعهی دانگ فنگ سال ۲۰۲۰ در چین تاسیس شده و اساسا ارتباطی با نامی خودرو در ایران ندارد. هاچبک برقی دانگ فنگ باکس یاNammi 01 سال ۲۰۲۴ رونمایی شد و هماکنون علاوهبر چین در نروژ و سوئیس و فنلاند عرضه میشود. دانگ فنگ برای مونتاژ نامی ۰۱ در مالزی نیز، برنامههایی دارد و بعید نیست، این شرایط برای ایران نیز فراهم شود.
طراحی و نمای بیرونی نامی هاچبک برقی نامی خودرو
علاقهمندان خودروهای خارجی، احتمالا با برند اسمارت (Smart) آشنایی دارند. این شرکت، امروز به شکل ۵۰-۵۰ به مرسدس بنز و جیلی چین تعلق دارد؛ اما طرحهای آن توسط برندهای مختلف چینی، الگوبرداری میشود. دانگ فنگ نامی ۰۱ نیز شباهت بسیار زیاد به اسمارت نامبر وارن (Smart #1) دارد.
محصول دانگ فنگ، از نوار LED سرتاسری در نمای روبرو استفاده میکند. روشنایی اصلی از منابع نور بزرگتر، در طرفین سپر حاصل میشوند و در مجموع، حس یک خودروی خنثی و غیرتهاجمی را فراهم میکنند. جلوپنجرهی سنتی در نامی ۰۱ به پایین سپر منتقل شده و زیر جایگاه پلاک قرار دارد. از معدود نکات مثبت این خودرو میتوان به فقدان ادوات پلاستیکی سیاهرنگ اشاره کرد که در غالب خودروهای چینی، به وفور دیده میشوند.
در نمای جانبی، حالت جعبهای با ارتفاع سقف ۱/۶ متر، مشابه کراساورهای کوچک استفاده شده است. دستگیرههای مخفیشونده، دیگر تفاوت نامی ۰۱ با مدلهای سنتی بازار ایران را ایجاد میکنند. ادوات پلاستیکی به رنگ سیاه در رکاب، چرخ، آینه بغل و قاب پنجرهها، ضمن کاهش هزینه تولید خودرو، هماهنگی جالبی با یکدیگر دارند و حس یک خودروی مدرن را القا میکنند.
در پشت، پیرامون شیشهی عقب و سپر، سیاه رنگ است. نزدیک چراغها از مواد براق پیانویی استفاده شده و پایین بدنه، حالت مات دارد. فرم کلی چراغها، بال انتهای سقف و حجم دهی بدنه، مجموعهای جذاب فراهم میکنند تا نامی ۰۱ به عنوان یک هاچبک چینی، چشمگیر و زیبا باشد.ابعاد نامی ۰۱ شامل طول ۴,۰۳۰ و عرض ۱,۸۱۰ و ارتفاع ۱۵۷۰ و فاصله محوری ۲,۶۶۰ میلیمتر هستند. این خودروی چینی، در عرض و فاصله محوری، تفاوت چندانی با کراساورهای اندازه متوسط مثل چری X55 مدیران خودرو ندارد.
طراحی کابین و نمای داخلی نامی هاچبک برقی نامی خودرو
چرم باکیفیت و مواد نرم مبله در اتاق، نامی ۰۱ را فراتر از یک هاچبک اقتصای نشان میدهد. این شرایط نهتنها برای داشبورد، داخل تودریها نیز دیده میشود و حس خوبی برای سرنشینان فراهم میکند.
در وسط، نمایشگر لمسی ۱۲/۸ اینچ وجود دارد و پشت فرمان، پنل رنگی ۵ اینچ نصب شده است. نامی ۰۱ عملا دکمهی فیزیکی برای کنترل سیستم گرمایش یا دیگر امکانات رفاهی ندارد و مدیریت تجهیزات از طریق کلیدهای روی فرمان یا صفحه لمسی امکانپذیر میشود. نامی ۰۱ خودرویی برقی است و بدون دستهدنده یا جویاستیک روی کنسول ارایه میشود.
هاچبک برقی دانگ فنگ، به خوبی ۴ سرنشین با قامت متوسط را در خود جای میدهد. حتی افراد با قد ۱۸۰ سانتیمتر هم داخل نامی ۰۱؛ فاصله کافی سر تا سقف دارند. طبیعتا صندوق عقب این خودرو چندان جادار نیست و فقط ۳۶۰ لیتر فراهم میکند.
پیشرانه و تجهیزات فنی نامی هاچبک برقی نامی خودرو
در ایران و غالب کشورهای جهان، دانگ فنگ باکس مجهز به یک موتور برقی ۷۰ کیلو وات (۹۴ اسب بخار) با گشتاور ۱۶۰ نیوتن متر ارایه میشود. این خودرو، صرفا محرک جلو است و نهایت سرعت ۱۴۰ کیلومتر برساعت دارد. نسخهی مجهز به باتری ۴۲/۳ کیلووات ساعتی، توان پیمایش نامی ۰۱ را به ۴۳۰ کیلومتر میرسانند. در چین، نمونهی ارزانتر همراه باتری ۳۱/۴۵ کیلووات ساعت و شعاع حرکتی ۳۳۰ کیلومتر نیز وجود دارد.
براساس اطلاعات موجود، سرعتگیری صفر تا صد کیلومتر برساعت دانگ فنگ باکس، ۱۲ ثانیه است. این خودرو با گیربکس تک سرعته ارایه میشود و ۱۴۳۰ کیلوگرم، وزن خالص دارد. شارژ باتریها با برق شهری ۲۲۰ ولت، ۸ تا ۱۰ ساعت زمان میبرد؛ اما در صورت اتصال به سیستمهای شارژ سریع DC، این فرایند در ۳۰ دقیقه انجام میشود.
قیمت جهانی دانگ فنگ باکس و پیشبینی برای نامی خودرو
قیمت هاچبک برقی دانگ فنگ در چین، ۶ تا ۱۰ هزار دلار است. اگر فرض کنیم نمونهی مجهز به بالاترین امکانات وارد ایران شود، از تخفیف مالیات و عوارض مخصوص خودروهای برقی بهرهمند خواهد شد و احتمالا با حدود قیمت ۱/۲ میلیارد تومان به مشتری نامی خودرو میرسد.
در بازار ایران، سدانهای مجهز به موتور ۱/۵ لیتر توربو، مثل چری آریزو ۵ و جک J5 کرمان موتور، رقیب انواع خودروهای برقی ساخت چین محسوب میشوند؛ چراکه مصرف سوخت قابل قبول، و ابعاد مناسب یک خانواده ۴ نفره فراهم میکنند.