مقایسه تعرفه واردات خودرو در ایران و جهان
مقایسه تعرفه واردات خودرو در ایران و جهان
به نقل از روزنامه دنیای اقتصاد،نقش خودروسازی در اقتصاد ملی و رشد رفاه عمومی، دولتها را بر آن داشته تا به شیوههای گوناگون از صنایع خودرو خودشان حمایت کنند که یکی از راههای آن در قالب بستن مالیات و تعرفه به واردات خودرو و قطعات صورت میگیرد.
بهعنوان مثال و در مقام مقایسه، در هند، تعرفه واردات برای خودروی آماده 60 و برای سی.کی.دی 30 درصد است که نشان میدهد نسبت حمایت دولت از صنعت خودروی داخلی در هند 2 است؛ یعنی دولت هند برای مونتاژکاری نسبت به واردات کامل اهمیت بیشتری قائل است. تعرفه واردات خودروی کامل در تایلند نیز 80 و سی.کی.دی 30 درصد است که نشاندهنده شاخص حمایت از صنعت خودروی داخلی به میزان 66/2 است.
دولت مالزی که از کشورهای توسعه یابنده در زمینه صنعت خودرو و دارای برند خودروسازی مخصوص به خود است، تعرفه واردات خودروی کامل را 30 و سی.کی.دی را 10 درصد قرار داده که نسبت این دو یعنی 3 نشاندهنده میزان حمایت دولت از خودروسازی داخلی است.
به همین ترتیب در روسیه تعرفه واردات خودروی کامل 25 و سی.کی.دی 5 درصد است که نشان میدهد دولت این کشور 5 واحد از صنعت خودروی داخلی حمایت میکند. هر چه تعرفه واردات سی.کی.دی از خودروی کامل کمتر باشد، نسبت بین این دو بالاتر و در نتیجه حمایت دولت از خودروسازی داخلیاش بیشتر است.
در این میان اژدهای زرد (چین) که بزرگترین خودروساز جهان به شمار رفته و بخش بزرگی از بازار خودرو را در اختیار دارد، عوارض 25 درصدی را برای سی.بی.یو و 10 درصدی را برای سی.کی.دی تعیین کرده است. کشور چین که درحال تبدیل شدن به قطب اقتصاد جهانی است نیز با نسبت 2.5 حمایت مناسبی از صنعت داخلی خود میکند.
برزیل دیگر کشور در حال توسعه دارای صنعت خودروی داخلی است که شرکتهای بزرگ جهانی نیز در آن پایگاههای تولید دارند. در این کشور نیز تعرفه واردات خودروی کامل 35 و سی.بی.یو 18 درصد است که با نسبت 1.94 از خودروسازی داخلیاش حمایت میکند. ترکیه 10 درصد تعرفه برای واردات خودروی کامل و 2/6 درصد برای واردات سی.کی.دی قرار داده که نشاندهنده حمایت از صنعت خودرو با نسبت 1.61 است.
بالاخره در ایران میزان تعرفه واردات خودروی کامل 40 و سی.کی.دی 26 درصد است که نسبت این دو عدد 1.53 است و همانطور که در بررسی 9 کشور در حال توسعه دارای صنعت خودرو نشان داده شد، کمترین حمایت را از صنعت خودروی داخلی دارد. مقام معظم رهبری نیز در دیدار اخیری که با اعضای هیات دولت داشتند با تاکید بر اینکه موضوع واردات، فقط از طریق تعرفه حل نخواهد شد، به دولت دستور دادند که درخصوص واردات کالاهای غیرضروری و تجملی سختگیری بیشتری انجام داده و اعمال قدرت کند. حال سوال اینجا است که آیا واردات خودروهای چند صد میلیونی و میلیاردی توسط برخی عناصر صاحب نفوذ در شرایط فعلی اقتصاد کشور، تهدیدی برای صنعت و اقتصاد نیست؟ آیا بهتر نیست ارزهای هنگفتی که صرف خرید این خودروها میشود، در بخشهای تولید خودرو داخلی بهعنوان یکی از ارکان مهم اقتصاد، سرمایهگذاری شده و زمینه رشد و توسعه صنعت ملی فراهم شود؟
چه مقايسه بيخودى !!!
وقتى که دولار چهاربرابر شد تعرفه واردات کم تر شد درحاليکه
وقتى دلار هفتصد بود تعرفه واردات ١٢٠ درصد بود با اين وضع الان دلار
تعرفه ٤٠درصدى با ١٢٠درصدى هيچ فرقى ندار
آقا چرا دروغ به مردم تحویل میدین!؟
این 40 درصد که میگین فقط حرفه حرف..
وقتی ی خودروی خارجی میخواد وارد شه ی لیست سازمان و متولی و جیره خوار میذارن جلوت که باید پرداخت کنی :
1- حقوق ورودی
2 – مالیات بر ارزش افزوده
3 – هزینه های شماره گذاری
4 – هزینه خودروهای فرسوده
5 – هزینه های انبار ، ترخیصیه و ..
آخرشم خودرو که دست مشتری نمیرسه!
تازه میرسه دست دلال و نمایشگاه و نمایندگی اونام بین 15 تا 25 درصد میکشن تو جیبشون
آخرسر مشتری بدبخت ی جا همه ی اینا رو باید از جیب بده
حالا هی بگید 40 درصده فقط! واقعا تو بقیه کشور ها هم همینطوره؟؟
ی سری سایتا هستن این هزینه ها رو واستون تخمین می زنن
من ی سراتو yd موتور 1.6 دنده اتواماتیک که ارزش گمرکیش 17000 دلاره رو زدم مجموع هزینه ها رو 43 میلیون زد!؟
الان تو این تاریخ دلار تو رنج 32000 تا 3300 هست ما همون 3300 بگیریم 17000 دلار میشه 56.100.000
حالا سوال اینجاست؟؟
43 میلیون تومن میشه چند درصد 56 میلیون ؟؟؟
گزینه 1 – 40 درصد !
گزینه 2 – 76 درصد !!
سوال دوم:
این خودرو با چند درصد اختلاف نسبت به قیمت جهانی به دست مشتری در ایران میرسد؟
گزینه 1 – همون 76 درصد !
گزینه 2 – 100 درصد !! (دلال ها و بازرگانان محترم فراموش نشود!)
راهنمای پاسخنامه :
وجدان + حقیقت + دودوتا چهارتا
رضا عالی بوود ادامه بده به این مقایسه ها در مورد قیمت واقعی سراتو 2014 و 2015 ( خودرویی که دوسش دارم ) و النترا بنویس و بگو چقدر داره به ما اجحاف میشه در مورد ارزانی خودروهایی چینی ساخت و مونتاژ داخل بنویس و بگو دروغ ارزانی چینی خیلی نخ نما شده اینخودروهای جدید سایپا ارزش واقعیشون چقدره و سایپا بی چاره چقدز داره ضرر میده با ساخت خودرو های اکسپیر شده
ممنون 🙂 اتفاقا سراتو یکی از گزینه های مورد علاقه ی منم هست!
من هر وقت بتونم میام و راجع به موضوعاتی که مطرح میشه نظر میدم
تو نظراتمم تا حد امکان سعی میکنم تحقیق کنم و بعد حرف بزنم
همه ی مردم حقایق رو میدونن ، اما اونایی که باید کاری بکنن..
ما هم که دستمون به جایی بند نیس میاییم اینجا ی چهارتا نظر میدیم شاید یکم دلمون خنک شه..
اگه هزار تومن پول رو ماشين بخورن بازم كلي مشكل تو ايران حل ميشه .ولي همونقدر مريض داريم كه پول دارو ندارن دارن تلف ميشن وبزرگترينش گفتم كه جان ادماست وقتي اين نباشه انتها هيچي نيست جز جيب كندن
قیمت اسپورتج رو در drivearabia اگر بگیرید از 65000 تا 78000 درهم هست
و هر درهم 907 تومنه الان
یعنی میشه 58955000 تا 70746000
حالا ببینید این ماشین رو عید پسرخالم 164 میلیون نقد داده با خرج و برجهای دیگه مثلا تعویض سیستم صوتی و … هم که میره تا 170
ایا واقعا 164 میلیون فقط 40% تا 59 میلیون فاصله داره؟
با 70 میلیون چطور؟
میبینید که مصرف کننده 279% قیمت اصلی یه ماشین رو در حالت اول
یا 232% در حالت دوم پرداخت کرده!!
متاسفانه قبح دادن آمار غلط و دروغ بزرگ گفتن در جامعه ما ریخته شده و مسولین هم اعتراضی ندارند چون خودشون بزرگترین دروغ ها رو میگن . توی دین ما دروغ گویی از بدترین گناه ها هست ولی فقط به بعضی از قسمت های دین که براشون ضرری نداره پرداخته میشه