اخباربررسینگاه

مهمترین تفاوت های پژو 208 با 206

پس از اجرای برجام و لغو تحریم‌های علیه ایران، ایران خودرو و شریک تجاری پیشین آن که در سال ۲۰۱۲ با فشار‌های گسترده‌ی جنرال موتورز در اوج نیاز، بازار ایران را ترک کرده بود، مجددا به همکاری با یکدیگر پرداخته‌اند تا به روز‌های خوش گذشته بازگردند. البته روند همکاری شرکت‌های نام برده تفاوت‌های زیادی با نحوه‌ی تعامل آن‌ها در گذشته دارد.

پژو 208 نمای بغل

به نقل از زومیت – اولین و جدی‌تری حرکت خودروسازان ایران و فرانسه در همکاری جدید خود، ارایه‌ی جایگزین خودروی محبوب ۲۰۶ است که هنوز هم طرفداران زیادی در ایران دارد. ۲۰۸ اولین خودرویی است که تحت همکاری و سرمایه‌گذاری مشترک ایران خودرو و پژو به بازار عرضه خواهد شد. این خودرو که در سال ۲۰۱۲ جایگزین مدل شکست‌ خورده‌ی ۲۰۷ شده است، بهینه‌سازی‌های زیادی را تجربه کرده است و پژو امید زیادی به فروش بالای آن در ایران دارد. ۲۰۸ از زبان طراحی جدید پژو بهره می‌برد. پیشرانه‌های کم‌مصرف و توان بالا را می‌توان بزرگ‌ترین نقطه‌ی قوت ۲۰۸ دانست که دارای بالاترین استاندارد‌ روز اروپا (یورو ۶) هستند. در ادامه به بررسی عمیق و مقایسه‌ی ۲۰۸ در برابر پدربزرگ آن، پژو ۲۰۶ خواهیم پرداخت. اما پیش از بررسی پژو ۲۰۸ لازم به معرفی رقبای اصلی این خودرو در بازار جهانی است که عبارتند از رنو کلیو، فورد فیستا، فولکس واگن پولو و کیا ریو هاچ‌بک.

پژو 208-1

بدنه و کابین

۲۰۶ در زمان عرضه به بازار در سال ۱۹۹۸ به جرات یکی از زیباتری خودرو‌های هاچ‌بک جهان بود و در این بخش به خوبی توان رقابت با رقبای بزرگ خود اعم از فولکس واگن گلف را داشت. اما پس از ۱۶ سال از عرضه‌ی آن، اکنون نمی‌توان از طراحی ۲۰۶ صحبت زیادی کرد. با این که هنوز می‌توان متانت، چینش مناسب و زیبایی خاصی را در آن مشاهده کرد، اما چهره‌ی قدیمی و به دور از هیجان و جذابیت ۲۰۶ دیگر حرفی برای گفتن در برابر رقبای خود حتی نمونه‌های کره‌ای ندارد.

پژو 208-4

کابین ۲۰۶ نسبت به بدنه‌ی آن هنوز هم چهره‌ی جذاب‌تری را به نمایش می‌گذارد. البته باز هم اگر به مقایسه‌ی آن با رقبای روز بپردازیم نکته‌ی مثبتی در بخش داخلی ۲۰۶ مشاهده نخواهیم کرد.

پژو 208 نمای داخل

در طرف مقابل ۲۰۸ به لطف زبان طراحی جدید پژو که توسط پیر اوتیه توسعه داده شده است، زیبایی و جذابیت بسیاری را با خود به همراه دارد. به جرات می‌توان این خودرو را یکی از زیبا‌ترین هاچ‌بک‌های موجود دانست. کابین این خودرو نیز از طراحی زیبایی برخوردار است و هنوز هم می‌توان DNA پژو ۲۰۶ را در آن مشاهده کرد. طبق بررسی‌های انجام شده، کابین ۲۰۸ از کیفیت بالایی برخوردار است، اما همچنان با بهترین‌های این کلاس مانند فولکس واگن پولو فاصله دارد. ارگونومی و چینش قطعات نیز به خوبی انجام شده است. غربیلک فرمان نیز اندازه‌ی کوچک‌تری نسبت به همتایان خود دارد تا حال و هوای اسپرت‌تری به راننده القا کند.

پژو 208

فضای داخلی به خصوص در قسمت سرنشینان عقب و صندوق بار یکی از بخش‌هایی بود که مالکان ۲۰۶ از آن رضایت کافی نداشتند. البته خودرو‌های هاچ‌بک همواره در بخش فضای داخلی از فضای کافی برخوردار هستند و فلسفه‌ی ساخت آن‌ها با خودرو‌های خانوادگی و جادار متفاوت است. با این حال پژو با افزایش فاصله‌ی بین دو محور و بهینه‌سازی ‌های متعدد موفق با افزایش فضای سرنشینان و صندوق بار شده است. به عنوان مثال فضای صندوق بار ۲۰۶ برابر ۲۴۵ لیتر و فضای بار در ۲۰۸ با ۶۶ لیتر افزایش، به ۳۱۱ لیتر رسیده است.

۲۰۶ ۲۰۸
طول ۳۸۲۲ ۳۹۷۳
عرض ۱۶۵۲ ۱۷۳۹
ارتفاع ۱۴۳۲ ۱۴۶۰
فاصله‌ی بین دو محور ۲۴۴۵ ۲۵۳۸
وزن ۱۰۲۵ ۹۷۰
گنجایش باک سوخت ۵۰ ۴۵
حجم صندوق عقب ۲۴۵ ۳۱۱

قوای حرکتی و سیستم انتقال قدرت

پژو ۲۰۶ در بازار ایران با ۲ پیشرانه‌ی مختلف عرضه شد. نمونه‌ی ارزان‌تر ۲۰۶ به پیشرانه‌ی چهار سیلندر با کد TU3A و حجم ۱۳۶۰ سی‌سی مجهز شده بود که توانایی تولید ۷۵ اسب بخار و ۱۱۸ نیوتن متر گشتاور را داشت. ۲۰۶‌ تیپ ۵ و ۶ به پیشرانه‌های قدرتمند‌تری مجهز شده بودند. پیشرانه‌ی مذکور که کد TU5 را به همراه داشت، با حجم ۱۵۸۷ سی‌سی توانایی تولید ۱۱۰ اسب بخار را در کنار ۱۴۲ نیوتن متر گشتاور داشت و در اکثر خودرو‌های ایران‌خودرو به کار رفته است. پیشرانه‌های مذکور هر دو از استاندارد یورو ۳ بهره می‌برند و در سال‌های اخیر با بهینه‌سازی‌های ایران خودرو به استاندارد یورو ۴ نیز مجهز شده‌اند. مصرف سوخت ترکیبی TU3A و TU5 به ترتیب برابر ۶.۴ و ۷.۳ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. ایران خودرو تنها نمونه‌ی پیشرانه‌ی ۱.۶ لیتری را با جعبه دنده‌ی خودکار عرضه کرد.

پلت فرم 208 با 206 مشترک است و از نظر وزن نیز تقریبا با یکدیگر یکسان هستند. بنابراین به نظر نمی رسد تفاوت بزرگی در زمینه هندلینگ و عملکرد بین این دو خودرو وجود داشته باشد.هرچند موتورهای متفاوت می تواند تا حدی این شرایط را تغییر دهد.

پژو 208-5

پیشرانه‌های پژو ۲۰۶ در زمان عرضه به بازار در نوع خود جز بهترین‌ها بودند. پژو با ادامه‌ی طراحی و توسعه‌ی پیشرانه‌های کم‌مصرف و پرقدرت، توان بالای خود در این زمینه را به رخ سایر خودروسازان کشیده است. بد نیست بدانید که پیش‌تر پیشرانه‌ی ۱.۲ لیتری پژو ۲۰۸ به عنوان بهترین پیشرانه‌ی بازه‌ی ۱ تا ۱.۴ لیتری جهان بر گزیده شده است. هم‌چنین کسب رده‌ی سوم بهترین پیشرانه‌ی سال توسط همان پیشرانه‌ی ۱.۲ لیتری، تبحر بالای پژو را در این زمینه نشان می‌دهد. پس حداقل در بخش قوای حرکتی می‌توان اطمینان داشت که جایگزین ۲۰۸ جز بهترین‌های حال حاضر جهان است. با توجه به عرضه‌ی ۲۰۶ در دو کلاس موتوری ۱.۴ و ۱.۶ لیتری، به احتمال زیاد ایران خودرو از پیشرانه‌‌های ۱.۲ برای عرضه‌ به بازار ایران استفاده خواهد کرد. ارایه‌ی نمونه‌‌های ۱ لیتری و ۱.۶ لیتری توربوشارژ هنوز در حاله‌ای از ابهام قرار دارند اما انتظار می‌رود پس از مدتی از عرضه‌ی نمونه‌های معمولی ۲۰۸ با پیشرانه‌های تنفس طبیعی، مدل مجهز به پیشرانه‌ی توربوشارژ نیز به بازار عرضه شود. امیدواریم ایران خودرو تصمیمی مبنی بر ارایه‌ی پیشرانه‌ی ۱ لیتری را نداشته باشد زیرا طی بررسی‌های مختلف، تمامی کارشناسان به توان پایین تولیدی آن معترض بودند.

پژو 208

در بخش انتقال قدرت نیز پژو برای هر دو پیشرانه‌ی ۱.۲ لیتری تنفس طبیعی خود علاوه بر جعبه‌دنده‌های دستی، نمونه‌های خودکار را نیز در نظر گرفته است. به احتمال فراوان ایران خودرو ابتدا اقدام به فروش خودرو‌های مجهز به جعبه‌دنده‌های دستی بکند و پس از مدتی عرضه‌ی جعبه‌دنده‌های خودکار را آغاز کند. تمامی انواع ۲۰۸، مانند ۲۰۶ از محور محرک جلو بهره می‌برند (خصلت خودرو‌های هاچ‌بک).

طبق بررسی‌های انجام شده ۲۰۸ به خصوص در نمونه‌های مجهز به پیشرانه‌ی توربو لذت رانندگی بالایی را به ارمغان می‌آورد. اما همچنان می‌توان از فورد فیستا و رنو کلیو به عنوان سردمداران این بخش یاد کرد. برای آن دسته از افرادی که رانندگی آرام و بی‌سر و صدا را اولویت اصلی خود می‌دانند، ۲۰۸ گزینه‌ی به مراتب بهتری نسبت به ۲۰۶ است. بهینه‌سازی‌های پژو در نسل جدید هاچ‌بک خود باعث شده است تا علاوه بر سواری راحت‌تر، فرمان‌پذیری بهتری را به ارمغان بیاورد.

۲۰۶ ۲۰۶ ۲۰۶ ۲۰۸ ۲۰۸ ۲۰۸ ۲۰۸
کد پیشرانه TU3A TU5 TU5 PureTech 82 PureTech 82 PureTech ۱۱۰ PureTech ۱۱۰
تعداد سیلندر ۴ ۴ ۴ ۳ ۳ ۳ ۳
حجم موتور (سی‌سی) ۱۳۶۰ ۱۵۸۷ ۱۵۸۷ ۱۱۹۹ ۱۱۹۹ ۱۱۹۹ ۱۱۹۹
تعداد سوپاپ ۸ ۱۶ ۱۶ ۱۶ ۱۶ ۱۶ ۱۶
توان (اسب بخار) ۷۵ ۱۱۰ ۱۱۰ ۸۲ ۸۲ ۱۰۹ ۱۰۹
گشتاور (نیوتن متر) ۱۱۸ ۱۴۲ ۱۴۲ ۱۱۸ ۱۱۸ ۲۰۵ ۲۰۵
جعبه دنده ۵MT ۵MT ۴AT ۵MT ۵AT ۵MT ۶AT
شتاب صفر تا ۱۰۰ ۱۴٫۱ ۱۱٫۶ ۱۲٫۶ ۱۲٫۲ ۱۴٫۵ ۹٫۶ ۹٫۸
حداکثر سرعت (کیلومتر بر ساعت) ۱۷۰ ۱۸۵ ۱۹۰ ۱۷۵ ۱۷۹ ۱۹۰ ۱۹۵
مصرف سوخت شهری ۸٫۹ ۸٫۸ ۱۰٫۱ ۵٫۵ ۴٫۶ ۵٫۶ ۵٫۷
مصرف سوخت بزرگراه‌ها ۵ ۵٫۴ ۵٫۸ ۳٫۹ ۳٫۹ ۳٫۸ ۳٫۸
مصرف سوخت ترکیبی ۶٫۴ ۶٫۶ ۷٫۳ ۴٫۵ ۴٫۲ ۴٫۵ ۴٫۵
استاندارد آلایندگی Euro4 Euro4 Euro3 Euro6 Euro6 Euro6 Euro6

 

آپشن‌ها و امکانات افزوده

با توجه به این مساله که ۱۸ سال از معرفی ۲۰۶ می‌گذرد، نمی‌توان توقع زیادی از سیستم‌های رفاهی و ایمنی متنوعی در آن داشت. در حالی که سایر هاچ‌بک‌های به روز دنیا به انواع و اقسام سیستم‌های رفاهی و آپشن‌های مختلفی مجهز هستند، ۲۰۷ تنها از امکانات ابتدایی مانند ایموبلایزر، دو عدد ایربگ، سیستم تهویه خودکار، آینه‌های جانبی برقی، دماسنج و سیستم صوتی با قابلیت کنترل از پشت فرمان، بهره می‌برد. سیستم ترمز ضدقفل به همراه سیستم تقسیم نیروی ترمز نیز وظیفه‌ی کنترل پایداری ۲۰۶ را در شرایط بحرانی بر عهده داشتند.

پژو 208-6

در ۲۰۸ تفاوت زیادی را در امکانات رفاهی نسبت به ۲۰۶ شاهد خواهیم بود. پژو امکانات و آپشن‌های زیادی را برای ۲۰۸ در نظر گرفته تا کاربران آن در این بخش هیچ کمبودی را احساس نکنند. آینه‌های جانبی تاشوی برقی، شیشه‌های عقب برقی، سیستم تهویه خودکار دوگانه، برف پاکن خودکار، آینه‌ی عقب الکتروکرومیک، سیستم ترمز خودکار، سیستم کمکی پارک، دوربین دید عقب و نمایشگر ۷ اینچی به همراه نقشه‌های ناوبری بخشی از تجهیزات قابل سفارش هستند. اما سیستم کنترل پایداری به همراه کنترل شیب‌روی، سیستم ترمز ضد قفل به همراه تقسیم نیروی ترمزی، ایربگ‌های جلو به همراه ایربگ‌های جانبی و پرده‌ای، ایموبلایزر، سنسور فشار باد تایرها، کروز کنترل، چهار اسپیکر، دماسنج، نشانگر دنده‌ و کامپیوتر سفری از تجهیزات استاندارد پژو ۲۰۸ هستند.

با توجه به این مشخصات، شما چه قیمتی را برای پژو 208 مناسب می دانید؟

 

۲۰۶ ۲۰۸
ترمز جلو/عقب دیسکی/دیسکی یا کاسه‌ای دیسکی/دیسکی یا کاسه‌ای
سیستم کمکی ترمز ABS, EBD ABS, EBD, ESP,EBA (emergency brake assist)
کیسه‌ هوای ایمنی راننده، سرنشین راننده، سرنشین، جانبی، پرده‌ای
فرمان هیدرولیک برقی
سیستم تهویه دستی یا خودکار (سفارشی) دستی یا خودکار دوگانه (سفارشی)
سیستم صوتی بلندگو درب جلو و عقب، پخش سی‌دی، کنترل پشت فرمان دو بلندگو جلو، دو بلندگو عقب، دو توییتر، بلوتوث، نمایشگر ۷ اینچی لمسی، کنترل از روی فرمان
آینه‌ها دستی یا برقی برقی با گرم‌کن
شیشه‌ها جلو برقی، عقب برقی یا دستی جلو برقی، عقب برقی یا دستی
تجهیزات ایمنی ایموبلایزر،قفل مرکزی با ریموت ایموبلایزر، هشدار اولتراسونیک، سنسور فشار باد تایر، قفل کودک، چراغ هشدار خودکار، قفل مرکزی با ریموت
چراغ‌ها مه شکن جلو و عقب، قابلیت تنظیم ارتفاع نور از کابین، چراغ همراهی تا درب منزل مه شکن جلو و عقب، چراغ همراهی تا درب منزل، چراغ دی‌لایت، چراغ ال‌ای‌دی بومرنگ عقب، چراغ جلوی خودکار (سفارشی)
تجهیزات استاندارد کروز کنترل، کامپیوتر سفری، دماسنج، نشاگر دنده
تجهیزات سفارشی کامپیوتر سفری و دماسنج (سفارشی) سیستم مسیریابی، سیستم درخواست کمک اضطراری، غربیلک و دسته دنده‌ی چرم، خروجی اگزوز دوتایی، چراغ مه شکن تطبیق پذیر، گرم‌کن صندلی،

17 دیدگاه

    1. بله توربو نسبت تراکم رو بالا میبره و نسبت تراکم که بالا بره گشتاور هم بیشتر میشه البته تنها مشکلی که باقی میمونه خودسوزی بنزینه که در موتورهای جدید این مشکل با تکنولوژی پاشش مستقیم مثل gdi و… حل شده. مزیت گشتاور بالا در دورهای پایین خیلی زیاده مثلا موتور با دنده های سبک هم خیلی خوب کار میکنه و….
      نسبت تراکم موتورهای جدید مزدا با تکنولوژی اسکای اکتیو به 14 رسیده پیشنهاد میکنم اگر علاقه دارید مقاله زیر رو بخونید
      http://www.bahmangroup.com/inform/article/466-skyactive

      1. چطوریه که بعضی شرکت ها موتورها رو پاشش مستقیم نمیکنن! مثل چینی ها
        فکر نکنم مسئله دانش یا تکنولوژی مطرح باشه

        1. دلیلشو نمیدونم شاید به خاطر انژکتورهای مخصوص و پمپ سوخت فشار بالا و پیستونهای مخصوص که در پاشش مستقیم استفاده میشه قیمت بالاتر میره شاید هم به این خاطر باشه که باید تکنولوژی رو بخرن و …. به هرحال اطمینان دارم موتورهای آینده همشون پاشش مستقیم خواهند بود
          در بالا گفتم توربو نسبت تراکم رو بالا میبره منظورم فشار تراکم بود یعنی فشار نقطه مرگ بالا و راندمان حجمی و …
          نسبت تراکم توی هر موتوری ثابته و به کورس میل لنگ ارتباط داره
          توی یه سایت تکنولوژی موتور با یه مهندس آلمانی چت میکردم که به گفته خودش کارشناس موتور بود و توی ولفسبورگ توی کارخونه فولکس کار میکرد و میگفت هرچند اول راه پاشش مستقیم هستیم ولی بی شک آینده از آن موتورهای پاشش مستقیم خواهد بود به خاطر مزایای بسیار زیادش در مقابل معایب بسیار کمش

  1. این آپشن ها رو که گفتی مطمین باشد نصفشو ایرانخودرو برمیداره. مثلا باز پنجره های عقب دستی میشه، روکشا پارچه ای و جنس داشبورد آشغال مثل پراید

  2. تفاوت های 206 و 208 که کاملا محسوسه در تمامی بخش ها!
    208 الان تو کلاس سوپر مینی ها جزء بهترین های اروپاست.
    ولی مهمترین نکته موتور هست که اگه قرار باشه تو ایران با tu5 ایرانیزه شده عرضه اش کنن به تف نمی ارزه . (همچین شایعاتی شنیده شده )
    ولی اگه با سه موتور عرضه شده در اروپا به ایران بیاد (مخصوصا 1.6 توربو) بنده به عنوان اولین نفر ثبت نام میکنم .

  3. در اینکه 208 با موتور tu5 ایرانیزه تولید نخواهد شد، شکی نیست (در این مورد کاملا اطمینان پیدا کردم). موتور 1.2لیتری فرانسوی توربو قراره تولید بشه که گیربکس اتومات داره و 120 اسب توان. قیمت هم 68 دادند که بنظرم قیمت خوبیه. (توجه کنید در مقایسه با خودروهای دیگه قیمت خوبی داره). مثلا شما 75 تومن حاضری بدین برای خرید رنو سیمبل اتومات که 105 اسب داره (همون موتور ال90)؟
    اما نکته اینه گیربکس دستی 208 چی میشه؟ 3 سناریو وجود داره: 1- موتور 1لیتری توربو با توان زیر 100 اسب. 2- موتور tu5 ایرانیزه شده (البته مطمئنا بهبود یافته، یعنی مشکلاتشو کمتر میکنند) 110 اسبی. 3- موتور 1600 توربو 205 اسبی؟
    بیشک موتور 1 لیتری رد میشه. موتور tu5 خیلی محتمله. اما امیدوارم موتور 1600 توربو عرضه بشه. حتی با قیمت 90تومن گزینه عالیه.

    1. صحبت قیمت که میشه مردم انتظار دارند 25 میلیون باشه این ماشین
      دوستان مثل اینکه تازه ایران تشریف اوردند…

      1. در هر صورت، قیمتش غیر واقعیه. این ماشین نسخه فول اتوماتش با موتور 110 اسب بخاریش بیش از 55 تومان نمیارزه.

  4. منم حاضرم 55 تومن بابت موتور 1200 دنده دستی غیر توربو بدم ، فکر میکنم اگه اینطوری باشه ارزش داره
    در غیر این صورت ترجیح میدم پولمو برای خودم نگه دارم.

  5. باسلام و خسته نباشد.یه مشکلی تو نگارش هست توی جدولی که برای پیشرانه تهیه کردید تو قسمت تعداد سیلندرهای 208 زدید که 3 سیلندر هستند بعد پایین تو قسمت سوپاپها زدید که 16 سوپاپ هست که اگه ما هرسیلندری رو اگه 4 سوپاپ درنظر بگیریم میشه 12 سوپاپ اگه 5 سوپاپ بگیریم میشه 15 سوپاپ و اگه 6 سوپاپ بگیریم باز میشه 18 سوپاپ.پس احتمالا موتور 4 سیلندر هست یا اگه 3 سیلندر هست تعداد سو پاپها رو اشتباه نوشتید.تا اونجایی هم که من اطلاع دارم موتور 1 و 1.2 لیتریش 3 سیلندر هستند و 1.6 اون 4 سیلندرهست.

    1. با تشکر از دقت نظرتون….در مجموع احتمال تولید با موتور 1.6 لیتری و مشترک با مدل 301 بسیار بیشتر از سایر گزینه هاست

  6. مردمی در دنیا سراغ دارین که مثل ایرانی جماعت معده ای و روده ای نظر بدن؟؟؟
    هیوندای i20 که به لحاظ شتاب هزار رحمت به پراید و فاقد کروز کنترل هست و موتورش ناله میکنه تا راه بره حدود90 میلیون قیمت خورده بعد توقع دارن موتور 1.6 لیتری 120 اسبی با گیربکس اتوماتیک زیر 50 میلیون باشه!!!یا پیکانتو جاروبرقی بالای 60 میلیون قیمت خورده ولی 208 که یک کلاس بالاتر از پیکانتو هست 68 میلیون نمی ارزه!!!
    به خدا عقل هم چیز خوبیه

    1. شما تا بحال اي بيست از نزديك ديدي كه ميگي موتورش ناله ميكنه؟ اي بيست با موتور ١٤٠٠ صد اسب قدرت داره كه اتفاقا كاملا هم براش كافيه.ميگي نه همون تيپ پنج رو بيارين يه صفر تا صدوشصت بگيريم نشونت بدم اي بيست چيه! اي بيست يك هينونداست با همان كيفيت و ماندگاري و خدمات هيونداي.به هيچوجه قابل قياس با اين اجر پاره هاي فرانسوي نيست كه دو سال يبار سر سيلندر ميسوزونن?

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا