اخباراخبار داخلیاسلایدربررسیکره ای

نبرد 70 میلیونی، کیا پیکانتو یا MG3 ؟

رقابت هاچ بک های اقتصادی شهری

نویسنده :معید حمیدی
هاچ‌بک‌های اقتصادی و شهری در یک کلاس پایین‌تر از ‌هاچ‌بک‌های داغ (در ابعاد هیوندای i30) قرار دارند؛ در حالی که گروه اول برای استفاده در شهرهای شلوغ با تراکم ترافیک بالا بسیار مناسب به‌نظر می‌رسند اما به همان نسبت هم گزینه خوبی برای استفاده خانوادگی به شمار نمی‌روند و برای مثال در بازه قیمتی 70 میلیون تومانی، اگرچه می‌توانید پیکانتوی صفر کیلومتر را خریداری کنید، اما فضای بسیار محدود کابین و صندوق، خانواده‌های با بیش از 3 نفر جمعیت را دچار مشکل خواهد کرد و برای جمعیت‌های بالاتر بهتر است به سراغ بازار دست دوم‌ها و تهیه یک سوناتای 2006 رفت. این روزها خبر ورود MG3 جدید به بازار ایران، بازار این ریز جثه‌های دوست داشتنی را تکان داده است. پیکانتوی بسیار کوچک در برابر MG3 جذاب، نبردی است که در این صفحه مطالعه خواهید کرد. قیمت، فضای کابین، امکانات، کیفیت ساخت، خدمات و …! کدام المان در هر یک از این مبارزهای کوچک، برجسته‌تر به‌نظر می‌رسند؟!

رقابت در مرز نیم متر!
همانطور که بالاتر ذکر شد، پیکانتو در یک سایز کوچک‌تر از MG‌3 طراحی شده است؛ به همین خاطر محصول ام‌جی در کلاس مینی و کُره‌ای دوست‌داشتنی در کلاس میکرو خودروها قرار می‌گیرد. 2 سالی از حضور پیکانتو در بازار داخلی می‌گذرد و جالب اینجاست که این چشم‌بادامی با ابعاد خارق‌العاده و همچنین رنگ‌های زیبای در نظر گرفته شده برای آن، هنوز هم جذاب به نظر می‌رسد؛ آنقدر جذاب که در ابتدای ورود به بازار، پشت ویترین لوکس‌ترین نمایشگاه‌های خرید و فروش خودرو، آن هم در ردیف جلو و در کنار مزراتی‌ها، مرسدس‌ها، بیمرها و پورشه‌ها قرار می‌گرفت. اما کمی آن‌طرف‌تر، محصولی از دیار بریتانیا، مونتاژ شده در سرزمین دیوار بزرگ رخ‌نمایی می‌کند. MG‌3 جذاب، با ابعاد اندکی بزرگ‌تر از پیکانتو، کاپوت کشیده‌تر و در نهایت کابین به نظر جادار‌تر گزینه‌ای است که پیش روی شما قرار می‌گیرد. کوچولوها در گود ایستاده‌اند تا پیش از هرچیز به بررسی عضلاتشان بپردازیم! اگرچه ‌هر دوی این خودروها در سال 2011 طراحی و به بازار عرضه شده‌اند اما پیکانتو با طول دقیق 3595 میلیمتر و خطوط شکسته بیشتر نسبت به MG‌3 4018 میلیمتری، مدرن‌تر به‌نظر می‌رسد. جثه مکعبی‌تر پیکانتو به همراه دماغه‌ای که با زاویه قائم‌تری نسبت به MG3 آیرودینامیکی به زمین رسیده، خبر از 2 کارکتر جداگانه برای هر یک از این خودروها می‌دهد؛ رینگ‌های 5 پره دوبل 15 اینچ آلومینیومی برای پیکانتو و در مقابل، گزینه‌ای مشابه و البته با تریم دو رنگ نقره‌ای/مشکی برای MG3 با ابعاد هر دو خودرو به خوبی هماهنگ شده‌اند. اما با توجه به طراحی خشک‌تر برای رینگ‌های MG3 و خطوط نرم‌تر در نظر گرفته شده برای رینگ به کار رفته در پیکانتو، این طور به نظر می‌رسد که این چرخ‌ها در صورت جابه‌جایی بین دو خودرو، جلوه بهتری داشته باشند! کما اینکه MG3 با استفاده از تایرهای دوستدار محیط زیست، کارکتر سبز خود را برجسته‌تر می‌کند.

از کابین و امکانات چه خبر؟!
بهره‌گیری از کابینی راحت به همراه امکانات مناسب، تحمل ترافیک سنگین کلانشهرها را بسیار راحت‌تر خواهد کرد. غربیلک دو شاخه فرمان در پیکانتو، از جمله جالب‌ترین جزئیاتی است که در این خودرو دیده می‌شود. تعبیه بر‌آمدگی‌های داخلی حلقه غربیلک برای سهولت در فرمان‌دهی به مرکب، در کنار سیستم اینترفیس و کنترل سیستم صوتی خودرو و تلفن همراه از روی فرمان، از جمله امکاناتی است که در پیکانتو دیده می‌شود. علاوه بر این، کیلومترشمار خودرو با 3 دایره در پشت غربیلک نقش بسته که برای وضوح بیشتر از تکنولوژی سوپر ویژن بهره می‌برد و در همه حال (به غیر از زمان خاموش بودن خودرو) روشن باقی می‌ماند. در مقابل، MG3 با غربیلک سه‌شاخه عجیب خود و مزین به چرم مصنوعی مشکی با دوخت قرمز رنگ، در برگیرنده امکاناتی مشابه پیکانتو است؛ مضاف بر اینکه در بخش سمت راست این غربیلک، به جای دکمه‌های کنترل کار کیت تلفن همراه، کنترلگرهای سیستم کروز کنترل آن دیده می‌شود. لوگوی برجسته MG در قاب مستطیل شکل سیاه رنگ غربیلک و در پس آن، کیلومتر‌شمار یکپارچه (با 3 دایره نشانگر در یک قاب) دیده می‌شود. داشبورد و کنسول میانی بسیار ساده طراحی شده. سراسر کنسول از روکش خشک مشکی پوشیده شده و ادواتی همچون سیستم صوتی مجزا، در قابی مشکی و براق‌تر قرار گرفته‌اند. همچنین کانال‌های سیستم تهویه مطبوع که علاوه بر قاب مشکی، با یک نوار قرمز رنگ مزین شده و در بالای آن، محفظه شارژ گوشی تلفن همراه تعبیه شده است. در مقابل، پیکانتو با طراحی مدرن و متفاوت تر در بخش کنسول میانی، در برگیرنده سیستم تهویه مطبوع خودکار، سیستم صوتی ساده با ورودی USB ، AUX و CD؛ کابین زیباتری را به نمایش می‌گذارد؛ حتی این برتری در بخش رودری‌ها و خطوط شکسته آن نیز کاملا نمایان خواهد بود. سیستم صوتی به کار رفته در MG3 همراه با 6 بلندگو HiFi و ووفر، قابلیت پشتیبانی از محصولات اَپل را دارد. همچنین سیستم تهویه مطبوع الکتریکی ETC از جمله دیگر امکاناتی است که در این خودرو می‌توان یافت. برای افزایش ایمنی در هر دو خودرو، در نواحی مختلف (اعم از روی داشبورد، غربیلک و ستون‌ها) از 6 کیسه هوای ایمنی استفاده شده؛ اما در MG3 علاوه بر این، کمربند پیش‌کشنده خودکار برای جلوگیری از آسیب‌دیدگی سرنشین در برخوردها نیز تعبیه شده است. به غیر از این، MG3 از امکانات دیگری همچون صندلی عقب مجهز به اتصالات صندلی کودک، سیستم هشدار‌دهنده باد تایرها، سیستم مدیریت پیشرانه، شیشه‌های سولار برای کاهش مضرات اشعه آفتاب، سیستم ضد‌بخار شیشه‌ها و آینه و شیشه‌های برقی با گرمکن آینه‌های جانبی؛ بهره می‌برد. که در مقابل پیکانتو با تنها بهره‌گیری از شیشه‌ها و آینه‌های جانبی برقی، در رده پایین‌تری از لحاظ امکانات قرار می‌گیرد.

سبز و سبزتر!
همانطور که در ابتدای مطلب اشاره شد، از مهم‌ترین اهداف خودروهای ‌هاچ‌بک و شهری، کاهش آلاینده‌ها و مصرف سوخت برای سهولت استفاده در شرایط شهری است. از میان 4 پیشرانه یک و 1.2 لیتری در نظر گرفته شده برای پیکانتو، قدرتمندترین نمونه تحت عنوان 4 سیلندر کاپا 1.25 لیتری توسط اطلس خودرو به عنوان نماینده کیا موتورز در ایران انتخاب شده که این گزینه در برابر پیشرانه 4 سیلندر VTI با حجم 1.5 لیتر با 107 اسب بخار قدرت، 12 واحد ضعیف‌تر است. قدرت هر دو خودرو با اتصال به جعبه دنده‌های اتوماتیک(پیکانتو) و نیمه اتوماتیک(MG3)، نهایتا به محور فعال جلو می‌رسد و در نهایت مصرف سوخت 5.8 لیتر در 100 کیلومتر برای MG3 و 0.3 کمتر برای موتور کم‌حجم‌تر در پیکانتو، برای این دو خودرو ثبت میشود.
جعبه دنده MG3 قابلیت تغییر وضعیت به حالات زمستانی، نرمال و اسپورت را دارد؛ این در حالی است که کیا موتورز تنها 2 راه اتوماتیک و تعویض دستی را پیش روی راننده قرار داده است. برای سهولت هدایت خودرو در مسیرهای شهری، برای فرمان هر یک از این دو خودرو نیروی کمکی تعبیه شده است؛ در پیکانتو این وظیفه توسط پمپ هیدرولیک و روغن هیدرولیک انجام می‌شود اما در MG3 تکنولوژی فرمان برقی به یاری راننده میشتابد. گرچه که تکنولوژی به کار رفته در ‌هاچبک چینی- بریتانیایی، راحتی بیشتری را در اختیار راننده قرار میدهد؛ اما در صورت بروز مشکل در سیستم فرمان، بهنظر میرسد پیکانتو وضعیت مناسب‌تری برای تعمیرات داشته باشد. اما برای نگه داشتن این جثه‌های یک تنی چه تدابیری اندیشیده شده است؟! MG3 با بهره‌گیری از ترمزهای دیسکی در جلو و کاسه‌ای در عقب و البته سامانه ضد‌قفل ABS، سامانه کمکی BAS، تقسیم نیروی ترمز در پیچ EBD و سامانه CBC؛ به تحرک خود خاتمه می‌دهد. اما در برابر آن پیکانتو تنها از 4 چرخ دیسکی به همراه سامانه‌های ABS و EBD بهره میبرد که با توجه به دیسکی بودن ترمزهای محور عقب و همچنین وزن کمتر نسبت به MG3، به نظر می‌رسد که وضعیت مشابهی از لحاظ ترمزگیری داشته باشند.

 

بالاخره کدام را انتخاب کنیم؟!
و اما با داشتن 100 میلیون تومان پول در حساب بانکی چه خودروهای ‌هاچ‌بکی انتظار شما را می‌کشند؟! در بهترین حالت می‌توانید صاحب یک آلفا رومئو میتو 2012 کارکرده با هزینه‌های نگهداری و سرویس بسیار بالا شده و یا با بودجه‌ای کمتر، هیوندای i30 نسل گذشته را خریداری کنید. ب‌ام‌و سرییک نه‌چندان محبوب در بازار ایران و در نهایت سئات لئون نیز از دیگر گزینه‌هایی است که شاید پیش روی شما قرار گیرد. اما از آنجایی که مهم‌ترین المان در انتخاب یک خودروی ‌هاچ‌بک، هزینه‌های نگهداری و استهلاک پایین است، گزینه‌های مناسب را می‌بایست در جای دیگری یافت. هیوندای i20 فیس‌لیفت با چهره مناسب، پیشرانه 1.3 لیتری کم‌مصرف و میزان خدمات عالی، مزدا 2 کارکرده و شاید مستهلک شده در 2 سال تردد، تویوتا یاریس گران‌قیمت نسبت به رقبای همرده و در نهایت 2 گزینه حاضر در مقایسه این صفحه، آیتم‌های اقتصادی‌تری به‌نظر می‌رسند.
در این میان پیکانتو و فرزند نوپای ام‌جی در ایران، خوش‌قیمت‌ترین گزینه‌ها در میان ‌هاچ‌بک‌های اقتصادی شهری بازار ایران محسوب می‌شوند. حال باید دید که کدام یک را انتخاب کنیم؟! با توجه به تجربه عرضه 2 ساله پیکانتو در بازار ایران، به نظر می‌رسد که محصول کیا از حیث قطعات جانبی فنی، مصرفی و ظاهری وضعیت بهتری داشته باشد. اما با توجه به امکانات بالاتر، کابین بزرگ‌تر، چهره عامه‌پسند‌تر و در نهایت پیشرانه پرقدرت‌تر محصول MG، به‌نظر می‌رسد که پیکانتو مغلوب این مبارزه باشد! البته تا زمانی که برچسب قیمت را در نظر نگیریم. کابین کوچک‌تر و در عوض مدرن‌تر، مصرف سوخت کمتر (هرچند با اختلاف ناچیز) و در نهایت خدمات به ظاهر مناسب‌تر نیز از جمله برتری‌های پیکانتو نسبت به MG3 به شمار میرود.

 

این مطلب در هفته نامه خودرو امروز منتشر شده است.

کیا پیکانتو و ام جی 4

5 دیدگاه

  1. راستش اصلا از ماشین های که کوچک باشه خوشم نمیاد وبا این پول ماکسیما مدل 86 میخرم ولی بین این دو mgفک کنم از نزدیک قشنگ تر باشه چون کیا رو زیاد دیدم و نپسندیدم.mgروحیه ی اسپرت داره تو طراحیاش ولی این کیا نه

  2. ام جي خريدش بهتره ولي تا تست نشه نمي شه نظر داد. پيكانتو جواب خودش رو پس داده و برند كيا موتورز هم قوي تره ولي در كل من خودم مزدا 3 كاركرده رو ترجيح مي دم به هر دو

  3. MG3 مطابق بررسیهای سایت اتوکار ۳.۵ ستاره گرفته با هیوندای آی ۲۰ یکی هست . و در سال ۲۰۱۴ جزو ۱۰ خودروی پرفروش در کلاس سوپر مینی در انگلستان شده است .
    http://www.autocar.co.uk/car-review/hyundai/i20
    http://www.autocar.co.uk/car-review/mg-motor/mg3
    MG 3 verdict ( ارزیابی نهایی اتوکار )
    It’s a good-looking car: subtly sporting, modern and anything but cheap
    قضاوت نهایی : این ماشین خوبی به نظر میرسه : کم و بیش اسپرت ، مدرن و همه چیز اما ارزان .

    مطابق بررسیهای سایت carwow ام جی 3 جزو 10 خودروی برتر انگلیس در سال 2013 انتخاب شده است.
    http://www.carwow.co.uk/blog/carwow-cars-of-2013-766
    http://www.carwow.co.uk/blog/MG3-Review-736

    ترجمه سایت تست دریون.
    http://1car.ir/ns-3690

    مقایسه با خودروهای سوپر مینی موجود در ایران:

    – تویوتا یاریس هاچ بک ، مدل 2015 ، موتور 1.5 لیتر ، 4 دنده اتوماتیک ، 107 اسب بخار قدرت ، 141 نیوتون متر گشتاور ، قیمت 58.000 درهم قیمت ایران 106 میلیون تومان.
    -مزدا 2 ، مدل 1391 یا 2011 ، موتور 1.5 لیتر ، 4 دنده اتوماتیک ، 101 اسب بخار قدرت ، 135 نیوتون متر گشتاور ، قیمت 2011 حدودا 52.000 درهم قیمت کارکرده تمیز در ایران حدودا 68 تا 70 میلیون تومان.
    – هیوندای آی 20 ، مدل 2014 و 15 ، موتور 1.4 لیتر ، 4دنده اتوماتیک ، 101 اسب بخار قدرت ، 136 نیوتون متر گشتاور ، قیمت 46.500 درهم قیمت ایران 86 میلیون تومان.
    – کیا پیکانتو ، مدل 2014 و 15 ،موتور 1.2 لیتر ، 4دنده اتوماتیک ، 86 اسب بخار قدرت ، 120 نیوتون متر گشتاور ، قیمت 43.000 درهم قیمت ایران 69.800 مدل 2014 شرکتی و 71.000 میلیون تومان وارداتی.

    – ام جی 3 ، مدل 2014 ،موتور 1.5 لیتر ، 5دنده اتوماتیک ، 107 اسب بخار قدرت ، 135 نیوتون متر گشتاور ، قیمت 55.000 درهم قیمت ایران 69.800 میلیون تومان.

    باتوجه به استقبال از این خودرو در سال 2013 و 2014 در انگلستان و تضمین ام جی انگلستان مبنی بر گارانتی 5 سال موتورینگ بدون محدوده مصرف کیلومتر و تایید سایتهای معتبری همچون اتوکار ، اتواکسپرس ، واو کار ، تست دریون ، کاربایر و وات کار و ریچارد هموند و قیمت مناسب به نسبت دیگر رقبا ، میتواند گزینه بسیار خوبی برای یک خودروی شهری باشد که اصالت و طراحی اروپایی به همراه کیفیت مناسب ،را بهمراه دارد . فیلمهای بررسی :
    http://mg.co.uk
    http://www.aparat.com/v/bvLs5
    http://www.aparat.com/v/jTfbR

  4. خودروهای هاچ بک با قیمت های بالای 50 میلیون در ایران فقط به درد خانواده های مرفه میخورد که خودروهای دیگری هم دارند و از آنها به عنوان خودروهای خانوادگی استفاده میکنند و خودروهای هاچ بک به عنوان خودروی دوم و یا سوم خانواده کاربرد دارد. پس در ایران خرید هیچ کدام منطقی نیست یا لااقل باید قیمتی کمتر از 50 میلیون داشته باشند.

  5. بسیار اشتباهات زیادی در این مقاله وجود دارد!
    فرمان پیکانتو برقی هست
    این خودرو مجهز به سیستم ایزوفیکس(اتصال صندلی کودک) و نیز شیشه سولار است
    (و در مدل ۲۰۱۶ نیز لیست بلندبالایی از آبشن های جدید دیده می شود که چون این مقاله قدیمی هست مسلما اشاره نشده)

    نکته بسیار مهم هماهنگی گیربکس و موتور در این خودرو است برعکس ام جی ۳ که گیربکس بسیار ضعیف( از نوع نیمه اتوماتیک) دارد با تقه های فراوان و گیج زدن های زیاد!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا