اخباراخبار داخلی

نیسان وانت؛ جان سخت و کُشنده و آلاینده

بازخوانی پرونده آلایندگی بچه خاورها؛
خبرگزاری میزان- چند سالی می شود که تا بحث از آلودگی هوا به میان می آید بیشتر نگاهها به سمت خودرو سوق پیدا می کند و در این بین هستند خودروهایی که سهمشان بیشتر است.

در بین تمام خودرو هایی که در داخل کشور تردد می کنند، سهم نیسان وانت ها شاید بیشتر به چشم بیاید. نیسان وانت هایی که البته تعداد زیادشان هم در رتبه بالای این خودرو در جدول آلاینده ها تاثیر گذار است.

مصرف سوخت این خودرو وقتی عجیب تر می شود که برخی رانندگان اضافه بر میزان استاندارد این خودرو بار می زنند و با خیال راحت به قول خودشان بچه خاور را در سطح شهر و جاده های می رانند.

چند سال پیش بود که سردار احمدی‌مقدم در مصاحبه با خبرنگاران، به انتقاد جدی از این خودرو پرداخت و با بیان اینکه امروز خودروی نیسان ۴۴ سال است که در کشور تولید می‌شود، تصریح کرد: (این خودرو یک‌سوم بنزین کشور را مصرف می‌کند و حادثه‌خیزی زیادی دارد. توجیه ندارد خودرویی که بیش از ۲۰ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر سوخت مصرف می‌کند، تولید شود. باید در این مورد تصمیمات لازم گرفته شود.)

ناگفته نماد که قبل و بعد از این صحبتها کارهای ویژه ای برای تغییر در سیستم سوخت رسانی و ایمنی این خودرو  انجام گرفت که تا حدود زیادی این مشکلات را بر طرف کرد.

نیسان زامیاد دیزل

از دوگانه سوز شدن و دیزلی کردن نیسان های نوستالژیک گرفته تا تغییر در سیستم تعلیق و ترمز و حتی ظاهر اما آنچه مسلم است این خودرو سالهای زیادی است که در کشور تولید می شود و هر کاری هم که بکنیم نه از نظر ظاهری تغییر محسوسی پبدا می کنئد و نه می شود سیستم سوخت رسانی و مصرف آن را به خودروهای روز دنیا نزدیک کرد.

به نقل از میزان – گرچه چند سالی هست که صحبت از پادرا برای جانشینی نیسان به گوش می رسد و تولید این خودرو هم آغاز شده اما ظاهرا سود در تولید نیسان آبی های قدیمی بیشتر است که هنوز مسئولین شرکت سایپا و زامیاد قید تولید آن را نمی زنند.

نکته حائز اهمیت در مورد مصرف سوخت این خودرو آن هم در این روزهای آلوده تر تهران این است که، نیسان آبی های دوست داشتنی به گفته شرکت تولید کننده(زامیاد) در خوشبینانه ترین حالت و در سیکل ترکیبی 9 لیتر در 100 کیلومتر مصرف سوخت دارد که البته همین را هم راننده های نیسان تایید نمی کنند.

مصرف سوختی که یک زمان از 14 لیتر هم فراتر بود و تازه الان با کلی تغییر در سیستم سوخت رسانی به این عدد رسیده است.

از آن جالبتر اینکه میزان مصرف سوخت خودروی جایگزین نیسان هم ظاهرا هنوز مشخص نیست چرا که در سایت اصلی شرکت زامیاد وقتی مشخصات خودروی پادرا را نگاه می کردیم جلوی میزان مصرف سوخت خالی بود!!!

نیسان وانت-1

مرور اخبار های گذشته نشان می دهد یکبار سردار مومنی فرمانده سابق راهور ناجا هم در بین خبرنگاران در اردیبهشت سال 92  گفته بود: (تا پایان سال با همکاری سایر دستگاه ها برخی خودروهای پرتصادف از جمله وانت نیسان و پیکان از رده خارج می شوند)اما امروز هنوز شاهد شماره گذاری این وانت ها در کشور هستیم.

اما نکته جالب ماجرا اینجاست که نیسان آبی ها در طرح وام 25 میلیونی خودرو هم سهم داشتند و همچنان به فروش می رسند.

 

کانال خبری دنده 6 بر روی تلگرام

  کانال خبری ، صرفاً بر روی نسخه بروز شده تلگرام کار می کند،می توانید با استفاده از لینک های زیر تلگرام خود را آپدیت کنید.

 لینک آپدیت تلگرام برای اندروید:

‏«Telegram» را در بازار:
http://cafebazaar.ir/app/?id=org.telegram.messenger

برای آی‌او‌اس (آیفون و آیپد):
https://itunes.apple.com/en/app/telegram-messenger/id686449807?mt=8

تلگرام نسخه دسکتاپ (ویندوز):
https://tdesktop.com/win

محتوای مجله دنده 6 با مطالب درج شده در وب سایت متفاوت بوده و برخی اخبار کوتاه و جالب از چهار گوشه صنعت خودروسازی را شامل می شود.

از این که با شما هستیم، خوشحالیم.

8 دیدگاه

  1. وقتي از توي آينه يه نيسان آبي ميبينم چهار ستون بدنم ميلرزه….نوشته روي آينه بغل هم عوض ميشه : (مرگ از آنچه كه در آينه ميبينيد به شما نزديكتر است!) :)))

  2. تازه آمده اند نیسان 44 ساله را دیزل کرده اند و رویش ایربگ و ای بی اس گذاشته اند تا 44 سال دیگر به ملت بفروشند آن هم به قیمت یک وانت دوج 2012 در آمریکا! چه ملت بدبختی هستیم ما.
    مشکل مصرف بالای تمام خودروهای ایرانی و چینی مشکلی است که ریشه در قطعات موتور مثل انژکتور دارد. انژکتور در عین سادگی قطعه ای بسیار حساس و دقیق است چه از نظر آلیاژ چه از نظر تلرانسهای میکرونی (دقت ساخت در حد یک هزارم میلیمتر )
    تعداد سازندگان معتبر انژکتور در جهان شاید کمتر از انگشتان دست باشد . ایران و چین نمیتوانند انژکتورهایی با دقت و کیفیت همتراز سازندگان معتبر جهانی بسازند برای همین است که مصرف تمام خودروهای چینی و ایرانیهای 90 به بعد بسیار بالاست.
    دوست بنده پژو اس دی مدل 91 خرید که مصرفش 12 لیتر در شهر بود و به پیشنهاد یک مکانیک خبره انژکتورهای آنرا با نمونه تحت لیسانس والو ساخت ترکیه عوض کرد و مصرفش از صدی 12 به صدی 8 تغییر کرد.

    1. درسته من هم یکی از دوستام یه پژو پارس ۹۱ داره ۱۲ یا شاید هم ۱۳ لیتر تو صدکیلومتر مصرف داره و یکی دیگه از آشناها هم ۴۰۵ مدل ۹۳ داره با همین مصرف ، البته خودم شک کردم که شاید اشتباه میکنن!
      اما موقعی که خودم تست کردم دیدم نه واقعاً همین حدود ها مصرف دارن ، درحالیکه ۴۰۵ های ۸۶ و ۸۵ دیدم که مصرفشون خیلی کم تر بوده!
      یکی از دوستای نزدیکم یه پراید نو گرفته ، مصرفش حدوداً ۱۰ میشه !!!
      این پراید رو با دوستم ۳ بار امتحان کردیم از باک خالی ، با ریختن ۱۰ لیتر بنزین تا ۱۰۶ کیلومتر رفت 🙁
      نمایندگی هم بردیم میگه بعد از مدتی درست میشه 🙂 نمیدونم ماشینی که ۲۰ سال پیش تولید میشده و مصرفش ۶ تا ۷ بوده ، چطوری تولید شده که الان انقدر مصرف داره!
      دوستان به چنین مورد هایی برنخوردین؟

      1. ایران فن آوری ساخت انژکتور رو در دوران تحریم از چین گرفته و پس از ایرانی شدن انژکتورها دقیقا مصرف ایرانی ها هم مثل چینی ها شد. دنیا داره تکنولوژی انژکتورهای پیزوالکتریک و comon rail و … رو وارد خودروهاشون میکنه تا سوخت بنزین و گازوئیل بهتر بشه و آلودگی کمتر بشه و راندمان و قدرت موتور بالاتر بره اونوقت ما خوشحالیم که با تکنولوژی چینی داریم انژکتورهای پرمصرف و آلوده کننده و سنسورهای خنگ و کند میسازیم.
        تمام خودروهای ایرانی و چینی دقیقا به خاطر همین انژکتورهای بی کیفیت و معیوبه که پر مصرف هستند. و همین انژکتورها یکی از بزرگترین علتهای آلودگی شهرهای ایران و بدکار کردن و ریپ زدن و استهلاک بالای موتورها ست. حساب کنید ببینید ماشینی که به جای صدی 8 صدی 12 میسوزونه در ده سال کارکردش چه ضرری به اقتصاد خانواده و اقتصاد کشور میزنه و چه سهم بالایی در مرگ و میر و آمار سرطان و هزینه های پزشکی و درمان و بیمه داره! به نظرتون این اسمش خودکفایی هست؟

    2. خودروی بنده لیفان 620 هست. روی ریل سوخت آرم شرکت دلفی حک شده. ساخت خود چین نیست.

  3. دوران خدمت راننده نیسان شده بودم.در یه کلام شکنجه خالص بود.تو عمرم ماشینی به مزخرفی و آشغالی زامیاد 24 ندیدم.فقط نیم ساعت رو صندلیش بشینید فکر میکنید 50 سال پیر شدین.کاشکی هم وطنای عزیز هم این قاتل متحرک رو تحریم میکردن تا سرنوشتش مثل پیکان سواری شه و تولیدش متوقف شه

  4. همین آشغالو بعضیا روش چنان تعصب دارن نمیدونم چند سال پیش بود تو یکی از همین روزنامه های خودرویی خوندم نیسان آبی رو با فورد و داج رام و جی ام سی سیرا و سیلورادو مقایسه کرده بود و نیسان آبی برنده شده بود!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! حالا این ماشین بی ترمز هیچی راننده هاش از ماشین بدتر بدترین شکل رانندگی رو دارن و خودخواه ترین ها هستن

  5. یه بار وسط ترافیک که ماشین ها کلاً از دنده 2 بیشتر نمیتونستن برن، یه دونه از همین گاری ها چنان زد پشت مزدا 3 که من هاج و واج مونده بودم که طرف توی این سرعت کم اینطوری میرونه، چطور میخواد سرعت بره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا