اخباراخبار داخلی

واردات خودرو ۳۲ درصد افزایش و تولید خودرو به همین میزان كاهش داشت

دبیر شورای هماهنگی انجمن های تخصصی قطعات خودرو از افزایش ۳۲ درصدی واردات خودرو و كاهش تولید آن به همین میزان طی هشت ماه ابتدای سال ۹۲ خبر داد.

آرش محبی‌نژاد، دبیر شورای هماهنگی ا نجمنهای تخصصی قطعات خودرو، در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به کاهش تعرفه واردات خودرو اظهار داشت: درحال حاضر تعرفه واردات از ۹۰درصد به ۴۰ درصد رسیده و تعرفه واردات قطعات خودرو نیز كه در سالهای گذشته ۲۵درصد بود؛ امسال به ۱۲ درصد رسیده است.

وی افزود: طی هشت ماه ابتدای سال ۹۲ میزان واردات خودرو ۳۲ درصد رشد داشته این در حالی است که تولید خودرو نیز ۳۰ درصد کاهش یا فته است.

وی تصریح كرد: این میزان واردات به لحاظ ریالی و ارزش گمرگی ۱۸۴۰ میلیاد تومان بوده که با احتساب عوارض گمرگی و مالیات بر ارزش افزوده به 3000 میلیارد تومان می‌رسد که تمام آن را مردم پرداخت کرده‌اند.

محبی‌نژاد با اشاره به میزان واردات خودور به کل تولید در سالهای گذشته افزود: این میزان در سال ۹۰ حدود 2.8 بوده که در سالهای ۹۲-۹۱ به ترتیب به 5.7 و ۱۰درصد رسیده است که نشان می‌دهد واردات خودرو به لحاظ تعداد و ارزش افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه نباید کسری بودجه دولت را با واردات خودرو جبران کرد، گفت: هم اکنون ۷۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم و ۳ میلیون نفر به صورت غیرمستقیم در تولید خودرو فعال هستند که با افزایش واردات شغل آن‌ها به خطر می‌افتد.

محبی‌نژاد ادامه داد: متاسفانه برنامه‌های صنعتی در کشور ما کوتاه مدت است و در صورتی که حرکت خزشی واردات خودرو به کشور استمرار یابد تولید داخل با چالش جدی مواجه می‌شود.

وی با بیان اینکه باید از خودرو سازان خارجی با ایجاد قراردادهای مشترک بهره برد؛ گفت: متاسفانه برخی از مسئولان چنان علیه صنعت خودرو صحبت می‌کنند که آب به آسیاب تحریم کنندگان می‌ریزند، ملت ایران لیاقتشان خودروهای با کیفیت بهتر و بالا‌تر است، این در حالی است که ما در صنعت خودور دچار افراط و تفریط شده‌ایم. چرا زمانی که کره صنعت خودرو  ایران را تحریم کرده است، خودروی کره‌ای وارد می‌کنیم؟

محبی‌نژاد تصریح کرد: در گذشته حمایت‌های زیادی از خودرو صورت می‌گرفت و تسهیلات سنگین دولتی به خودرو سازان تزریق شد و طی دو – سه سال اخیر با وجود شدت تحریم‌ها و سیستم انقباضی بانک‌ها، تمام حمایت‌های داخلی نیز قطع شد.

وی با بیان اینکه تنها راه پایین نگه داشتن قیمت خودرو افزایش تیراژ آن است، گفت: با افزایش واردات، تیراژ خودرو پایین می‌آید و قیمت‌ها صعودی می‌شود. به نظر می‌رسد برای سرشکن کردن هزینه‌های خودروسازان باید این صنعت را از حالت دولتی بیرون آوریم.

وی تصریح كرد: هم اکنون بسیاری از قطعه سازان نیرو‌هایشان را به یک سوم تقلیل داده‌اند. این در حالی است که این موضوع باید به صورت ریشه‌ای درمان شود و این ضررو زیان را نباید قطعه ساز و خودرو ساز بدهد.

دبیر شورای هماهنگی انجمنهای تخصصی قطعات خودرو با بیان اینکه کاهش تعرفه برای پیوستن به W. T. O حائز اهمیت است؛ خاطرنشان کرد: باید بتوانیم در شرایط بین‌المللی فعالیت کنیم اما باید توان رقابت با خودروسازان خارجی را  نیز داشته باشیم.

وی گفت: خودروهای تولید داخل مشاغل جانبی در تعمیرگاه‌های مجاز و تامین قطعات خودرو به مدت حد اقل ۱۰ سال ایجاد می‌کند اما در زمانی که خودرو وارد شود قطعه سازان ایرانی بازار خود را از دست می‌دهند.

محبی‌نژاد در خاتمه پیشنهاد کرد: دولت با توجه به تحریم‌های اول جولای آمریکا و نیز کاهش نقدینگی واحدهای تولیدی، جلوی واردات خودرو را از کشورهایی که ایران را تحریم كرده‌اند چه مستقیم و چه از طریق کشور واسطه مثل امارات، بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا