اخباراخبار داخلی

وقتی تیر ممنوعیت واردات به هدف نمی‌خورد

 نوک پیکان مدیریت ارزی کشور بار دیگر واردات خودرو را نشانه گرفت؛ به‌طوری‌که ورود خودروی خارجی به کشور از این پس ممنوع اعلام شد. این نوع ممنوعیت برای واردات خودرو مسبوق به سابقه است و دولت‌های پیشین نیز با وقوع هر جریان سیاسی و اقتصادی در گام اول ورود وسایل نقلیه را ممنوع می‌کردند. به اعتقاد دولتمردان، خودرو کالایی لوکس و تجملاتی است که ورود آن به کشور ضرورتی ندارد. اما آن طور که مشخص است در دولت‌های گذشته و حتی شرایط کنونی که اعمال تحریم‌ها هر روز نزدیک‌تر می‌شود، حمایت از صنعت داخلی در وهله اول و دغدغه ارزی در وهله دوم همیشه دولتمردان را مجاب به حذف واردات خودرو کرده است.

حال سوال اینجاست که آیا با ممنوعیت واردات، مدیریت ارزی آنطور که مدنظر دولت است، به وقوع می‌پیوندد؟

در واقع مشخص است که خودرو ارزبری زیادی برای کشور به همراه دارد و همین مسأله این کالا را در معرض تصمیمات مختلف طی سال‌های گذشته قرار داده است. اما در کنار خودرو، واردات قطعه نیز به‌طور ماهانه در آمارهای وارداتی گمرک چشم نواز بوده است. این در شرایطی است که حتی سال گذشته واردات قطعه در سرلیست کالاهای وارداتی به کشور بود. هر چند واردات قطعه همیشه توجیهاتی همچون مونتاژ خودرو در کشور، ایجاد اشتغال، ورود فناوری به خودروسازی را به همراه داشته اما به‌نظر می‌رسد که در شرایط کنونی نباید از میزان ارزبری آن به راحتی گذشت به‌خصوص در مورد خودروهایی که زیر ۲۵ درصد داخلی‌سازی دارند و این خودروها چندان تفاوتی با ورود خودروی کامل ندارند.

 

تفاوت معنادار بین تعرفه خودرو و تعرفه قطعه

طی سال‌های گذشته تفاوت معناداری بین تعرفه خودرو و تعرفه قطعه وجود داشت به‌طوری‌که با افزایش تعرفه ورود خودرو به کشور تعرفه قطعات نیز به همان نسبت تعیین می‌شد. این در شرایطی است که با افزایش تعرفه واردات از دی‌ماه سال گذشته تعرفه قطعه هیچ تغییری نکرد که این مساله با اعتراض برخی قطعه‌سازان کشور همراه بود. اما روند واردات قطعه به کشور همزمان با حضور چشمگیر محصولات چینی و همچنین ورود برخی تولید‌کنندگان اروپایی و آسیایی به صنعت خودرو ایران در پسابرجام، رشد سرسام‌آوری پیدا کرد به‌طوری‌که طی پنج سال گذشته جزو ۱۰ کالای وارداتی به کشور بوده است.

همچنین سال گذشته نیز در صدر جدول محصولات وارداتی، با میزان ارزبری خیره‌کننده‌ای قرار گرفته است. به این ترتیب به‌نظر می‌رسد اگر دولت قصدش از ممنوعیت واردات خودرو مدیریت ارزی بوده؛ بنابراین باید فکری هم برای واردات قطعه داشته باشد و ساماندهی در ورود قطعه به کشور را نیز در دستور کار قرار دهد. در این زمینه سوالی که مطرح می‌شود این است که دولت چگونه می‌تواند مدیریت ارزی در ورود قطعه به کشور را ساماندهی کند؟

جایگاه واردات قطعه

با نگاهی به آمارهای منتشره در ارتباط با ارزش دلاری واردات خودرو و همچنین قطعات منفصله خودرو در سال‌های گذشته، به اطلاعات قابل توجهی دست پیدا می‌کنیم. طبق این آمار در سال ۹۰، یعنی اواسط کار دولت دهم، در حالی ارزش دلاری واردات خودرو به ۸۴۲ میلیون دلار رسیده که واردات قطعات منفصله خودرو در این سال ۸۱۹ میلیون دلار بوده است. در سال بعد از آن، ارزش دلاری واردات خودرو به‌صورت CBU به کشور یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار بود حال آنکه در همین سال ۲۰۱ میلیون دلار قطعات منفصله خودرو وارد گمرکات کشور شده است.

میزان واردات خودروی CBU

در سال ۹۲ که آخرین سال دولت دهم است، واردات خودرو به‌صورت کامل، یک میلیارد و ۴۰۶ میلیون دلار بوده است در حالی که واردات قطعات منفصله در همین سال، عدد ۸۰۴ میلیون دلار را نشان می‌دهد. سال ۹۳ به عنوان اولین سالی که دولت یازدهم سکان مدیریت کشور را به طور کامل بر عهده داشته است، مشاهده می‌شود که ارزش دلاری واردات خودرو ۲ میلیارد و یک میلیون دلار بوده  و ۶۴۴ میلیون دلار نیز ارزش دلاری واردات قطعه به‌صورت CKD و سایر قطعات  به کشور است. حال آنکه از سال ۹۴ تا دو ماهه ابتدایی امسال شاهد تغییر در میزان واردات خودروی CBU و قطعات منفصله خودرو بوده‌ایم. در این سال‌ها میزان واردات قطعات منفصله خودرو نسبت به واردات خودروی CBU بیشتر بوده است. این در حالی است که بر اساس آمارهای ارائه شده، همواره واردات خودرو به‌صورت CBU بیشتر از قطعات منفصله بوده است.

 

سال ۹۴

به این ترتیب در سال ۹۴، در حالی ارزش دلاری خودروهای وارداتی به کشور یک میلیارد و ۲۳۰ میلیون دلار بوده که ارزش دلاری قطعات وارد شده ۶۵ میلیون دلار از واردات خودروی کامل بیشتر بوده، یعنی در این سال یک میلیارد و ۲۹۵ میلیون دلار، قطعات خودرو وارد کشور شده است. سال ۹۵، تنها سالی است که بین این چهار سال ارزش دلاری واردات خودرو به‌صورت CBU از واردات قطعات منفصله خودرو پیشی می‌گیرد اما این میزان تنها ۴۴ میلیون دلار است.

در این سال یک میلیارد و ۹۵۷ میلیون دلار خودرو به کشور وارد شده است و ارزش دلاری قطعات وارد شده به کشور رقم یک میلیارد و ۹۱۳ میلیون دلار را نشان می‌دهد. سال گذشته را می‌توان رکوردی در واردات قطعات منفصله به کشور قلمداد کرد. در این سال شاهد بودیم که واردات قطعات منفصله خودرو به کشور در سرلیست کالاهای وارداتی به کشور قرار گرفت.

سال گذشته، ۴‌میلیارد و ۶۰ میلیون دلار قطعه در ارتباط با صنعت خودرو وارد کشور شده است در حالی که تنها یک میلیارد و ۸۳۹ میلیون دلار خودرو به گمرک‌های کشور وارد شده است. این روند در ۲ ماهه ابتدای سال‌جاری هم ادامه داشته است و در این مدت واردات قطعات منفصله خودرو در سرلیست فهرست کالاهای وارداتی کشور قرار گرفته است. در این مدت ۳۳۳ میلیون دلار انواع قطعات خودرویی وارد کشور شده است در حالی که تنها ۷۸ میلیون دلار انواع خودرو به‌صورت CBU به کشور وارد شده است.

مونتاژی‌ها ارز وارداتی‌ها را می‌بلعند

با توجه به افزایش واردات قطعه و همچنین ارزبری بالایی که این بخش به خود اختصاص داده و از سوی دیگر در دستور کار قرار گرفتن مدیریت ارزی در شرایط کنونی به‌نظر می‌رسد که دولت ظاهرا در بخش مدیریت منابع ارزی مصرف شده در این بخش هیچ برنامه مشخصی ندارد و در این بخش شاهد افزایش واردات هستیم. میزان افزایش به حدی است که طبق آمار سال گذشته و دوماهه ابتدایی سال‌جاری، واردات قطعات خودرو در سرلیست فهرست واردات قرار گرفته است. در این ارتباط فربد زاوه، کارشناس خودرو به «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید: دولت باید در این بخش هم به فکر مدیریت منابع ارزی باشد؛ زیرا در شرایط فعلی و با توجه به اینکه واردات خودرو به‌صورت CBU ممنوع اعلام شده است، قطعا تقاضا برای خودروهای چینی مونتاژی در کشور افزایش می‌یابد.

خودروسازان چینی

از یاد نبریم که تحریم‌های اقتصادی بین‌المللی در اوایل دهه ۹۰ شمسی، این امکان را برای خودروسازان چینی فراهم کرد تا حضور گسترده‌ای در بازار خودروی کشور داشته باشند. این کارشناس صنعت خودرو تاکید می‌کند که چنانچه دولت نخواهد در بخش منابع ارزی تخصیص یافته به واردات قطعات خودرو، همانند واردات خودرو به‌صورت CBU، مدیریت خود را اعمال کند، شاهد خواهیم بود که افزایش تقاضای ارزی در این بخش به میزانی افزایش می‌یابد که عملا تلاش‌های دولت در صرفه‌جویی ارزی در بخش ورود خودروهای CBU بی‌اثر می‌شود.

تجربه گذشته نشان داده که ممنوعیت ورود خودرو به‌صورت CBU به کشور، عرصه را برای خودروهای مونتاژی به‌خصوص چینی‌ها، بیش از پیش مهیا کرده و این به معنای آن است که دولت باید منابع ارزی بیشتری به واردات قطعات خودرو اختصاص دهد. زاوه می‌گوید: چنانچه دولت بخواهد در بخش خودرو سیاست‌های ارزی خود را اعمال کند، باید در گام بعدی در واردات قطعات با میزان کمتر از ۳۰ درصد داخلی‌سازی، محدودیت‌هایی به‌وجود آورد/دنیای اقتصاد

36 دیدگاه

  1. بله دیگه واردات خودروهای باکیفیت ممنوع میشه ولی واردات ۳برابری قطعات خودروهای اشغال چینی که از روز خرید خودرو تا زمان اسقاط باید بصورت دائم در تعمیرگاه در حال تعویض قطعه باشیم آزاده !!
    چرا؟؟

    1. چون دلال چینی خیلی سود میکنه رو خودورهای بازیافتی چینی که صفر تا صدشون مواد بازیافتیه کاش خریداران چینی میدونستند خودورهاشون از چی ساخته میشه یک کلیپ 15 دقیقه ای توی یوتوب هست ببینید نامهای بزرگ چینی از چی میسازن بعد بیایین راجع بهش تعریف و تمجید کنید عمر قطعات موتوری و بدنه چینی ها نهایتا 2 ساله در بهترین حالت و کمترین فشار چینی ها هیچوقت تو شرایط بد جوی و کاری تست نمیشن چون اون برندها اصلا ادامه داده نمیشن و همشون دیس کانتینیو هستند صنعت چین بر اساس سود زود بازده و نه جلب نظر مشتری ساماندهی و پایه ریزی شده متاسفانه سطح توقع ایرانیان به حدی پایین اومده که از خودورهای بی هویت چینی مثل جونشون طرغداری میکنند
      ورود چینی ها به ایران بیشتر از سایر کشورهای جهان سوم هست و منفعت کلانی برای شرکت های وارد کننده خصوصی و خصولتی و دولتی داره

        1. مهدی جان متاسفانه حقیقت تلخه …چینی ها سرو ته یه کرباسن حالا تو جوش نزن شاید ظرف 100 سال آینده چین هم تونست خودروی با کیفیت بزنه حالا لیوانت سوار شو

          1. دوست داري ليوانمو سوار شي تا حقيقت رو متوجه بشي جناب تو قسط مونده؟؟ حالا خوبه بي پولي و اينقدر کل کل ميکني واي به روزي که پول داشتي. برو پرايدتو سوار شو به کار کسي هم کاري نداشته باش دلال خودروهاي وطني.

          2. بابا بیل گیتس……خوبه تو ماشین درجه A سوار نمیشی واگرنه همه رو زخمی میکردی

          3. خودم میدونم درجه A نیست ولی نسبت به لگن مگنهایی که جنابعالی و امثال جنابعالی سوار میشید A پلاسه.در ضمن شماها در حد زخمی کردن نیستین خودتون زخمی خدایی هستین…

          4. برو با ماشینه چینیت حال کن 🙂
            تلبته مقصر تو نیستی چون ماشین درست و حسابی فقط تو خیابان ها دیدی

          5. آره تو راست میگی ما فقط ماشین درست و حسابی دیدیم ولی تو همشونو سوار شدی از بنز و فراری و لامبورگینی گرفته تا بنتلی و رولزرویس. البته راننده هم نبودیا سرنشین عقب بودی و واست رانندگی میکرده راننده. باشه من با ماشین چینیم تو واقعیت حال میکنم تو هم با ماشینهایی که گفتم حال کن تو رویاهات ????

          6. تو اصلا میدونی من کجا زندگی میکنم…..چی سوار میشم……
            من تو کشوری زندگی میکنم که تو و امثال تو رو راه نمیدن اینجا خدارو شکر…..‌
            گفتم که از زندگیت لذت ببر:)

          7. آره میدونم آمریکا خونه بغلیه ترامپه خونت.اینجا هم میای به مردم توصیه میکنی ماشین چینی نخرن بس که بیکار و علافی.دیگه پسر جون لای پناهجوها رفتن خارج و ازشون مستمری بخور و نمیر گرفتن که هنر نمیخواد از هر ننه قمری برمیاد.هر وقت شغل درست حسابی داشتی و با حساب بانکی پر پول رفتی اونور اون شرطه.لذت میبرم از زندگیم نمیخواد نگران من باشی تو فکری به حال خودت کن که دیپورتت نکن از اون به اصطلاح جایی که من و امثال منو بهش راه نمیدن.دکتررررررر

          8. گربه دستش به گوشت نمیرسه میگه بو میده تویی به خدا…….?
            تو عمرت فکر کنم از شوش اونورترم نرفتی اونوقت درمورد احساب بانکی صحبت میکنی…..
            عرضه داشتم مهاجرت کردم……اینجا هم در رفاه کامل زندگی میکنم با ۵ ساعت کار نه مثل تو شب و روز سگ دو بزنم چبنی سوار شم فکر کنم لکسوسه???

          9. چینی سوار انتحاری ندیده بودیم که در سایه اقتصاد شکستنی چینی دیدیم باباجون اینجا ملت تو کف چنگال و لیوان و جک و جونورن که بابش هزینه و قیمت یک لکسوس بدهند شما از چی حرف میزنی کاربر مهدی هم مشخصه همون حامد و نقی و قبلا اسمش مجتبی مبارز بود روش کارش هم فقط بروی چینی ها و دشمنی با برند های به نام معتبره کسی که به سراتو و سوناتا و اپتیما بگه آشغال مشخصه کدوم تیپ شخصیتی این فرد قبلا با تصویر لیف آن روزگار سر میکرده و با دست فروشی برای خودش کسی شده حالا هم لیف آن 820 خریده دیگه فکر میکنه اندهشه شما وقت پای این افراد نذار دودسته از افراد همیشه حق بجانب هستم یک دسته شون همون هایی هستن که چینی ها رو میپرستن دسته دوم هم میگن چین تا چن وقت دیگه به کره و ژاپن میرسه انگار کره و ژاپن استپ زدن و وایسادن که چین کمونیست بهشون برسه

          10. شما خواهشا چیزی نگو که هروقت چیزی میگی کل سایت از خجالتت درمیان.یکم شخصیت داشته باش سانمارتین ۲۰۰۰ چهره ی پراید سوار چقدر آخه مورد عنایت قرار گرفتی باز از رو نرفتی؟؟

          11. نمیخواستم وارد این بحث های فرسایشی بشم اما چون شاید هیچ کدام از دوستان به اندازه من با کارگر و مهندس چینی در ارتباط نباشند لازم دونستم بگم چین شاید در صنعت خودرو از کره و ژاپن عقبتر باشه که اون هم دلیلش کاملا مشخصه و نقل قول مستقیم از چینیهای دکل ما اینه که ساخت خودروی خوب برای چین بچه بازیه و فعلا چین قصد ورود جدی به این صنعت رو نداره و فعلا در حد رفع نیاز داخلی و چند کشور دیگه عمل میکنه ولی به طور کلی و در اقتصاد و تکنولوژی های high-tech رتبه چین بسیار بالاتر از کره و ژاپن است و در نظر داشته باشیم که چین رتبه دوم اقتصاد و فنآوری جهان بعد از آمریکای جهانخوار است!!

          12. کاملا مخافم چین در زمینه های تک هیچ تبحر و تاریخچه ای نداره
            جتی از ساخت آلیاژ گیربکس و مهندسی پیچیده شانون و سیلندر عاجزه ابزار دقیق هم در چین ساخته نمیشه تکنولوژی بسیاری از اقللم در دستان فرانسه آلمان کره و ژاپن هست

          13. کاملا بر خلاف حرف شما نمونه این های تک بودن رو میشه در برنامه فضایی چین و داشتن ایستگاه و لابراتوار فضایی اختصاصی،هواپیماهای تجاری و جنگنده،ارتش بسیار مجهز و قدرتمند،ساخت cpu که فقط آمریکا چین تکنولوژی ساخت آن را دارند ،ساخت پلت فرم های نفتی و … دانست که تمامی این نمونه ها نیاز به دانش و فن آوری در سطح بسیار بالا و تراز اولی دارند

          14. آره الانم از دروازه غار داری کامنت میزاری. خارج … از کی تا حالا خرجی از دولت گرفتن شده رفاه کامل؟؟تو بفرمایید شام خارج رفته های ایرانم دیدیم. همشون تو یه آلونک ۳۰ متری زندگی میکردن و واسه بردن ۱۰۰۰ پوند به هزار دروغ و دغل متوسل میشدن.آدما از نداشته هاشون حرف میزنن تو هم آرزوته یه روز بری ترکیه فرصتو مغتنم شمردی بیای اینجا آرزوهاتو تو غالب واقعیت بیان کنی.

          15. در هیچ کشوری با ۵ ساعت کار در روز حتی پزشک هم در رفاه نمیتواند زندگی کند

          16. یه سرچ کن ببین تکنسین سیستم های برودتی و حرارتی چه قدر تو سویس ماهانه درآمد داره اونم با ۵ سال سابقه کار…….بعد بیا نطق کن

          17. شما یه چیزی شنیدی فقط!!!
            این تخصص و جمله ای که به فارسی گفتید رو میشه لطفا به زبان مردم سوئیس که زبان فرانسه هست بگید لطفا؟؟!!!البته بدون کمک گرفتن از گوگل ترنسلیت!!!! چون من به راحتی متوجه میشم

          18. آقا دمت گرم روزمو ساختي. حالا بره واسه خودش ببينم ميتونه يه جمله در حد دوستت دارم به فرانسوي سر هم کنه بياد اينجا بنويسه يا نه؟دروغگو خيلي راحت دستش رو ميشه 🙂 🙂 🙂

          19. در ضمن من نگفتم مردم چینی نخرن….
            گفتم جنابعالی خیلی توهم زدی چینی سوار شدی فکر کردی خبریه…….

          20. حالا باز خوبه ما همون چینی رو هم سوار شدیم تو که همونم نمیتونی و نداری که سوار بشی.

  2. حالا که چی این قدر بحث الکی می کنید؟ به چی میرسید؟ چین بهتره یا آمریکا!!! به ما چه ؟ انتهای پیاز تشریف داریم یا بر قله افتخار پیاز ؟ چی به ما میرسه. فقط تو این سایت کل کل الکی هست. دریغ از یه جو متن پرمحتوا فنی درباره خودرو. اه. جالب اینجاست که مدیران سایت هم از این موضوع استقبال می کنن چون آمار میره بالا !! محتوای خوب کیلو چند!!

  3. مآخذ کلام با حرف نقی موافقم
    اما نقی جان چین پدر صنعت ما را در آورده تمام شرکت های کوچک ورشکست کرده خیلی ها بیکار شدن تولید کننده هایی هم که کالای بی کیفیت تولید میکردن هم به تکاپو افتادن اما فایده ای نداشت چین اون کالا را با قیمت کمتر و کیفیت پایینتر اما ظاهر بهتر تولید میکرد ملت هم که عقلشون به چشمشون هست در این هاگیر واگیر تمام شرکت های معتبر از ایران رفتن و چینی ها یکه تازی میکنند شما ببین بازار انحصارا دودستی در اختیار چین قرار گرفته بعد بجای تحریم کالای چینی یه افرادی مثل مهدی با هزار تا id مختلف میان و حمایت میکنن انگار گه …اصلا بی خیال منم حوصله ندارم طرف اومده به یکی از کاربرا واسه آهن پاره چینی توهین میکنه دیگه حرفی باقی نمیمونه

    1. حالا خوبه حوصله نداري و مياي هر روز اينجا قصه ي کلثوم ننه مينويسي واي به روزي که حوصله داشته باشي.. در جواب گل واژه هايي هم که بالا نوشتي خدمتت عرض کنم چه بخواي باور کني چه نخواي چين دومين ابرقدرت اقتصادي جهانه. در مورد جنساش هم از درجه 1 داره که کيفيتشون با کيفيت کالاهاي برندهاي آمريکايي و اروپايي برابري ميکنه و قيمتشون هم بالاست تا درجه 4 و 5. تو چين شرکته بهت ميگه چقدر پول ميدي تا من جنسم رو بر اساس اون برات تهيه کنم. در مورد ماشين هم من منکر اين قضيه نيستم که ماشينهاي کره اي و ژاپني و آمريکايي خوب و عالي هستن، ولي وقتي تو اين مملکت بايد براي يک ماشين بيست هزار دلاري که تو اورپا و آسيا جزو ماشينهاي معمولي ولي استاندارد هستن بين 350 تا 400 ميليون پول آدم بايد پرداخت کنه (که اکثريت قريب به اتفاق مردم کشورم همچين پولي رو ندارن) و از طرفي هم با سوار شدن به آهن پاره هاي ساخت داخل جون خودش و خانوادش رو به خطر ميندازه به ناچار ميره سمت ماشينهاي چيني که از لحاظ کيفيت شايد به کره ايها و ژاپنيها نرسن ولي لااقل آدم خيالش راحته که اگر خداي نکرده تصادفي چيزي کرد لااقل جونش به خطر نميوفته. من الان چند وقته اين حرف رو به زبانهاي مختلف دارم ميزنم ولي حضرتعالي با هزار و يک اسم و آيدي مختلف مياي اينجا افاضه فضل ميکني و بقيه رو هم نفهم فرض ميکني و فقط چين اينطوريه چين اونطوريه راه انداختي اينجا. حداقل انتظار ازت اينه که ميگي حرفي باقي نميمونه ديگه نياي اينجا بخواي تصورات و توهمات خودتو به خورد بقيه هم بدي و تمومش کني واقعا”!!!!!!

      1. اصلا مطالعه کردی کامنت منو ؟ فکر نکنم در ضمن شما با 100 اسم میایی یا من؟ نکنه نقی خودتی؟ عجب ! بهر حال منظورم نابودی صنعیت ایران توسط چین بود که متاسفانه باز با عجله کامنت دادی

        1. تو اصل صحبت منو متوجه بشو من هزاران بار خدا رو شکر ميکنم که از جهلي که دچارش هستي بيرون اومدي. مطمئنا” جنابعالي با 100 تا اسم مياي. همه ي اونايي که ادعا ميکني من هستم کلماتشون و نوع جمله هاشونو با من مقايسه کن ببين کدوم 2 نفر به هم شبيهن. اگر شباهتي پيدا کردي من حرفتو قبول ميکنم. ولي دست جنابعالي ديگه تو اين سايت واسه همه رو شده ( فقط تخريب و تخريب و تخريب اونم فقط بر عليه ماشينهاي چيني و نه هيچ ماشين ديگه اي ). راجع به نابودي صنعت هم فقط صنعت ايران رو نابود نکرده شگرد چين همينه که با دامپينگ اقتصاد تقريبا بيشتر کشورهاي دنيا رو تحت تأثير قرار داده جوري که الان تو خود آمريکا و کانادا هم الان اکثر کالاها برچسب Made In China دارن و بزور ميتوني شما يه جنس آمريکايي يا کانادايي پيدا کني ، حالا که ايران ديگه جاي خود دارد.بخاطر همينم هست که اکثر کارخونه هاي معتبر دنيا حداقل يکي از شعبات توليدشون رو به چين منتقل کردن تا توليد اون محصول براشون توجيح اقتصادي داشته باشه. ولي حضرتعالي ميخواي سفت و سخت جلوي کل دنيا وايسي ولي متأسفانه بغير از کاربراي اين سايت کسي نظراتت رو نميخونه و بهشون توجهي نميکنه. حالا اگر به قولت عمل کني ممنونت ميشم..

          1. اينکه فرمودي : ” اصلا بی خیال منم حوصله ندارم طرف اومده به یکی از کاربرا واسه آهن پاره چینی توهین میکنه دیگه حرفی باقی نمیمونه “. قاعدتا” من فکر ميکنم نبايد حرفي باقي مونده باشه و جنابعالي نبايد ديگه نظر بدي ولي فکر ميکنم جزو تفريحاتت شده و معتاد شدي بياي اينجا نظراتي بنويسي که هيچ کس بهشون توجه نکنه.

  4. حرفای مهدی و سنمارتین را بریزی روی هم و قاطی کنی به نتیجه خوبی میرسی. هر دو طرف درست میگین و در واقع شاهد بیان نکات منفی ومثبت چینی ها هستیم! بنده خودم در صنایع روشنایی مشغول هستم. ببینید ما به برادران چینی سفارش قطعات، ورق های ال ای دی، اس ام دی، کارتون بسته بندی و… میدیم و این عزیزان بدون هیچ چشم داشتی نام ((ساخت ایران)) را هم به زبان فارسی و هم به زبان انگلیسی برروی قطعات مهم و… حک می کنن. ما توان این را داریم که این قطعات را در ایران به تولید برسونیم. ولی فهمیدیم که کیفیت کار ما از کیفیت چینی ها پایین تر هست. باور کنید دوست داریم به خودمون خدمت کنیم ولی نمیشه. مردم دیگه دنبال جنس خوب هستن. بنابراین ما با مونتاژ قطعات مورد بحث برای 50 نفر شغل مستقیم ایجاد کردیم. این خوبه ولی اگه توان چینی ها را داشتیم شاید این رقم به 200 نفر میرسید. در واقع ما صنعتی نداریم. هرچی هست و بوده برای دیگران بوده و ما فقط داریم از دستگاه های دیگر کشورها در کارخانه های خودمون استفاده می کنیم. مشکل ما عدم ساخت دستگاه های مادر صنعتی هست. چین خیلی خوب داره این کارها را می کنه و جلو هست. اگر ما بدبخت هستیم به خاطر چینی ها نیست. به خاطر اینکه که اونا میتونن ولی ما نمی تونیم.

    1. 100 درصد موافقم منم ابوی تو یکی از کارخانه هاست بنام ا.ص که نمیتونم کامل بگم حرف نقی میزنه تمام قطعات از چین میاد و با نام شرکت بسته بندی میشه
      نقی جان والا مملکت پر شده از جنس چینی جالبه چین میری شاید به این حجم کالای چینی نباشه اونجا برندهای هوندا کیا لکسوس و آئودی حکم فرمایی میکنن
      نمیدونم چرا چینی سوارا اینقدر از خودرهاشون دفاع میکن طوریکه کره ای سوارا ژاپنی سوارا دفاع نمیکنن اینم در نوع خودش عجیبه
      اما شما زدی تو هدف واقعا دیگه توان رقابتی وجود نداره چین با حجم بالا و ظاهر بسیار شیک تر هر کالایی تولید میکنه در عین حال قیمت کمتری داره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا