اخباراخبار داخلی

پاسخ نعمت بخش به انتقاد وزیر بهداشت از صنعت خودروسازی

به دنبال انتقاد وزیر بهداشت از خودروهای فاقد استاندارد و کمبود نظارت بر استاندارد تولید خودرو و رابطه آن با تصادفات ، دبیر انجمن خودروسازان ایران اقدام به ارسال نامه سرگشاده ای به ایشان نموده است که در ادامه از نظر می گذرد:

 

جناب آقاي دكتر قاضي زاده هاشمي ، وزير بهداشت بسيار محبوب و دوست داشتني مان 

بدون اينكه بخواهم از نقش 1.3 درصدي نقص فني خودروها در تصادفات دفاع كنم، بايد عرض كنم اولا تمام خودروهاي توليد شده در ايران استانداردهاي 55 گانه اتحاديه اروپا را پاس مي كنند. و ثانيا كندن برگهاي زرد درخت فايده اي ندارد، بلكه  بايد ريشه بيمار درخت را اصلاح كرد.

سالها  است كه ما  از شما  متوليان  سلامت و بهداشت جامعه  شنيده بوديم  كه اول پيشگيري  بعد درمان. حتماً به اصل ياد شده  در ساير امور مرتبط نيز اعتقادداريد. يعني بايد  تدابير پيشگيري  از تصادفات  در صدر كارهاي پليس راهور و مخصوصاً در قسمت پليس راه كشور باشد.

 متاسفانه  در ساليان گذشته به غلط  تبليغ گسترده اي صورت گرفته كه در تصادفات 3 عامل مهم ذيمدخل  اند. انسان- جاده- خودرو و عالماً عامداً ذكري از عامل مهم تر و اصلي تر  يعني  اعمال سختگيرانه و مستمر  قانون  توسط  پليس به ميان نمياورند. در حاليكه  در تمام  دنيا اولين عامل پيشگيري، بازدارندگي و كاستن از تعداد تصادفات اعمال سختگيرانه قانون توسط پليس در مورد رانندگان پر خطر و ريسك پذير است.

 اجازه ميخواهم  مستند  صحبت كنم :

1 – به استنادآمار  اعلام شده  توسط سازمان نظام پزشكي  قانوني در تصادفات سال 93 نزديك به 13 هزار نفر  به علت ضربه مغزي/ شكستگي هاي  متعدد  جان باخته اند.

كه به نظر ميرسد علت  اصلي آن نبستن  كمربند ايمني/ نداشتن كلاه ايمني بوده است.

3768 نفر  موتور سوار به علت نداشتن كلاه ايمني

3998 نفر در واژگوني ها به علت نبستن كمربند ايمني

3745 نفر عابر پياده

2 – سخنان سردار مومني رييس پليس راهور: 80%  تصادفات به علت سرعت غير مجاز، سبقت غير مجاز، انحراف به چپ و عدم رعايت فاصله با اتومبيل جلويي هستند.

 كه تماما خطاهاي انساني عمدي و با علم و اطلاع  رانندگان هستند. از شما مي پرسم چه كسي بايد جلوي  اين تخلفات  عالمانه، عامدانه را بگيرد و از بروز تصادفات جلوگيري كند؟ جلوگيري از تردد خودروهاي پر ريسك با كيست؟

  • ·127  هزار دستگاه تريلرهاي  غير استاندارد
  • ·300 هزار دستگاه كاميونهاي فاقد  حفاظهاي  جلو، جانبي و عقب
  • ·1ميليون خودروهاي فرسوده (مخصوصاً كاميون، اتوبوس و ميني بوس )
  • ·10 ميليون   خودروي  فاقد معاينه فني
  • ·8 ميليون موتورسوار  بدون كلاه  ايمني ( 3763 نفركشته در سال )
  • ·خودروهاييكه سرنشينانشان كمربند ايمني خود رانبسته اند. (5487 كشته در سال)
  • رانندگان لايي كش در جاده ها ، كه رعايت فاصله طولي ساير خودروها را غيرممكن مي كنند

با توجه به موارد فوق به نظر مي رسد توجه و تاكيد بر اتخاذ سياست اول پيشگيري توسط پليس راهور عمده ترين عامل كاهش تعداد  تصادفات و به تبع آن كاهش ميزان كشته شدگان و مجروحان مي باشد.

احمد نعمت بخش

دبیر انجمن خودروسازان ایران

نامه انتقاد آمیز وزیر بهداشت از صنعت خودروسازی

وزیر بهداشت

حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت ایران در کنفرانس خبری در 26 شهریور وارد بحثی شد که بر سر خودروهای ساخت داخل به راه افتاده است و بدون اینکه انتظار جواب داشته باشد، پرسید، «آیا ما می توانیم خودروهای فاقد استاندارد را وارد خیابان ها کنیم و انتظار داشته باشیم تصادفات هم نداشته باشیم؟… هرچقدر ما بیمارستان ها را تجهیز کنیم، اگر برای مسائل دیگر نظیر نظارت بر استاندارد تولید خودرو وقت صرف نکنیم، نتیجه نخواهیم گرفت. ما 36 سال است خودرو می سازیم، اما هنوز از رسیدن به نقطه آرمانی خود دور هستیم.»

به گزارش «انتخاب»، اینکه وزیر بهداشت یک کشور درباره تولید خودروهای داخلی وارد میدان شود و اظهارنظر کند، ممکن است عجیب به نظر برسد، اما این قضیه در ایران، در یک ماه گذشته، موضوع داغ بوده است. حدودا 20 هزار ایرانی هر سال در سوانح رانندگی کشته می شوند، که یکی از بالاترین آمارها در جهان به شمار می رود. اتهامات درباره اینکه خودروهای ایرانی از استاندارد لازم برخوردار نیستند، یک کمپین تحریم خودروهای داخلی را در رسانه های اجتماعی به راه انداخته است.

صنعت خودروسازی برای اقتصاد ایران اهمیت دارد. صنعت خودروسازی، «بعد از نفت، دومین صنعت بزرگ ایران» محسوب می شود که حدود 700 هزار نفر در آن مشغول به کار هستند. ایران بزرگترین تولید کننده خودرو در خاورمیانه است و قبل از تحریم ها، یازدهمین تولید کننده بزرگ خودرو در جهان به شمار می رفت.

محمد شریعتمداری معاون اجرایی حسن روحانی رئیس جمهور ایران، اذعان کرد که مصرف کنندگان ایرانی خودروهایی گران و با کیفیت پایین تر را خریداری می کنند. او 25 شهریور گفت: «مردم گاهی یک خودروی ساخت داخل را با قیمتی گرانتر و کیفیتی نسبتا پایین تر از خودروی خارجی خریداری می کنند. مردم ما در جهاد دیگری شرکت کرده اند که آن حمایت از تولید داخلی است. و ما باید از این روحیه حمایت کنیم و شرایطی را فراهم کنیم که در آینده ای نه چندان دور، کیفیت محصولات ایرانی مناسب باشند و در شان مردم ایران باشند.»

شریعتمداری درباره تاثیر تحریم های بین المللی بر خودروهای ایرانی گفت: «صنعت خودروسازی ما تا حدی زیادی راه خود را به رغم همه نوسانات و فراز و نشیب ها نظیر فشارهای ناشی از تحریم ها، پیدا کرده است.»

با توجه به اهمیت «اقتصاد مقاومتی» که مستلزم آن است ایران اقتصاد داخلی خود را تقویت کند، و با توجه به برداشته شدن تحریم ها علیه ایران، این احتمال وجود دارد که مسئولان و خودروسازان ایرانی، در صورتی که قصد داشته باشند قدرت رقابت شان را حفظ کنند، ناگزیر شوند کیفیت خودروهای خود را بهبود ببخشند.

ارتباط نرخ تصادفات و ایمنی خودروها (سازمان IIHS آمریکا) : خط زرد رنگ، نرخ تخمینی در صورت عدم تغییر در ایمنی خودروها – خط آبی رنگ نرخ واقعی تلفات رانندگی در آمریکا که در اثر بهبود شرایط ایمنی خودروها اتفاق افتاده است

 

دنده 6 : فارغ از بحث های مربوط حمایت یا مخالفت از کمپین تحریم خودروهای صفر ، باید گفت که متاسفانه حقیقتی تلخ در پس سخنان وزیر بهداشت نهفته است،بر خلاف سخنان غیر منطقی آقای نعمت بخش، پر واضح است که یک تصادف با سرعت 60 کیلومتر بر ساعت با دیوار، با پراید یا ولوو می تواند نتیجه ای کاملا متفاوت داشته باشد و بی هیچ شک و تردیدی، تردد خودروهای ایمن و با کیفیت در خیابان های کشورمان، به کاهش ملموس تلفات – نه لزوما کاهش تعداد تصادفات- منجر خواهد شد.

به هرحال شکی نیست که فرهنگ رانندگی در وقوع تصادفات رانندگی بسیار مهم است اما به هر روی یک خودرو ایمن می نواند حتی در فرهنگ های رانندگی ضعیف هم از بروز تصادفات جلو گیری کند (برای مثال به واسطه سیستم های پیشگیری از تصادفات) و یا عوارض بعد از وقوع تصادف را از مرگ و معلولیت جسمی به جراحات جزئی و خسارات مادی کاهش دهد، بنابراین هیچ گونه توجیهی در عدم توجه به ایمنی خودروهای داخلی توسط خودروسازان پذیرفتنی نیست و هیچ فردی نمی تواند به بهانه های واهی با جان و مال مردم بازی کند.

صنعت خودروسازی ایران نیازمند تغییر سریع و قطعی در زمینه کیفیت و ایمنی است و این مهم در قدم اول باید توسط خودروسازان و شخص آقای نعمت بخش به عنوان سخنگوی صنعت خودروسازی پذیرفته شود،اما افسوس که مقاومت پنهانی و تاسف انگیزی در این رابطه دیده می شود.

 

15 دیدگاه

  1. اتفاقا وزیر بهداشت هم در راستای ” پیشگیری بهتر ازدرمان است” انتقاد کرده بود ولی خوب نعمت بخش نمی فهمه یا نمی خواد بفمه

    1. نور بیش از حد درخشانی از صورتش می باره……….

  2. درمورد این مطلب چیزی نمیگم چون دنده۶ خودش بهترین جواب رو داد ولی عکس اولی رو نگاه کنین ، شرارت رو توی کدوم چهره میبینید!

  3. اصلا همه حرف های نعمت بخش قبول !

    شما فقط یه دونه پراید بفرستین برای سازمان های ارزیابی کیفیت خودرو در اروپا و آمریکا (Euro NCAP وNHTSA )

    و امتیاز و نظر کارشناس های اونا رو ببیند . اگه با کلمه غیر از فاجعه توصیفش کردن به تولیدش تا 100 سال دیگه ادامه بدین.

    آخه همین پراید تو آمریکا (فورد فستیوا ) حدود سال 90 میلادی توقف تولید خورد. یعنی 25 ساله که انداختنش بیرون !

    با سبک فکری شما بود تو دنیا هر 30 سال یه خودرو جدید معرفی میشد نه اینکه هر روز ار نظر ایمنی و کیفیت و زیبایی پیشرفت کنن.

  4. آقاى نعمت بخش اگر بنز توليد ميكرد چيكار ميكرد؟ فكر كنم ايشان كه از كل ايران ايراد ميگيرن اون وقت مدعى كل دنيا ميشد!!!!
    نعمت جون فرار به جلو ميكنى توپ رو تو زمين حريف ميندازى بابا سياسى بازى بسه برين كارتونو درست كنين اخلاق حرفه اى سالهاست كه تعريف شده مشترى مدارى يك قاعده جا افتاده در اقتصاد است معنى اقتصاد مقاومتى توليد به هر قيمتى نيست با دزدى و كم فروشى اقتصاد نه تنها تقويت نمى شود بلكه نابود مى شود شما داريد در يك صنعت بسيار
    پيشرفته فعاليت ميكنيد اما از اصول اوليه آن كه همانا اخلاق حرفه اى است هم پيروى نميكنيد برادر اين ره كه تو ميروى به تركستان است.

  5. اقای نعمت زاده از پاس کردن استاندارد 55 گانه خودروی تولید داخل حرف می زند. ایا در اروپا خودرو وقتی از نمایندگی خارج می شود
    فردا برای رفع نقص روغن ریزی و بد جا رفتن دنده و سرو صدای اتاق دوباره به نمایندگی بر می گردد.!!؟ایا در ان کشورها خودروی 1800 cc
    ده لیتر مصرف سخت دارد.!!؟ خطای انسانی در تصادف در همه دنیا وجود دارد ولی ایا بالای بیست هزار کشته در سال در تصادفات فقط به
    عامل انسانی برمی گردد یا خودروهای نا ایمن تولید شما نقش اساسی در ان دارند.!!؟بهتر است به جای فرافکنی به فکر تعطیل خط تولید
    این خودروهای بی کیفیت باشید چون مردم دیگر انها را نخواهند خرید.

  6. این نعمت بخش هنوز نمیدونه ، زرد شدن برگهای درخت به خاطر پاییزه نه ریشه بیمار درخت!!!
    من دیگه حرفی ندارم! 😐

    1. آقا مجتبی به نکته جالبی اشاره کردی دمت گرم
      معلومه طرف خیلی بی سواده یا مدرک خریده

  7. ” تردد خودروهای ایمن و با کیفیت در خیابان های کشورمان، به کاهش ملموس تلفات – نه لزوما کاهش تعداد تصادفات- منجر خواهد شد. ”
    LIKE ……..

  8. عاقا یه سوال. این آقا رو کی انتخاب میکنه..منظورم اینه کلا دبیر انجمن خودروسازان رو کی انتخاب میکنه توی این مملکت که هر بار دهنش رو باز میکنه به شعور یه ملت توهین میکنه.. باید این افراد رو وادار به استفا کرد. این فرد چنان از خود بیخوده و چنان قدرتی داره که نه تنها به ملت، بلکه هر کسی هر حرفی میزنه سریع بهش میپره..چطور میشه دم این بابا رو چید؟

  9. الان همه افتاد گردن ما مردم !! ملت گرامی رعایت کنید تورو خدا ماشینای ما یورو دوهزار و درشکه دارن شماها کمربند نمی بندید موقع رانندگی حواستون نیس یا مشغول خوردن و آشامیدن هستین تقصیر خودرو ساز چیه ؟ :))))))

  10. دوستان اصلا خودتونو ناراحت نکنید.مردم دیگه خام نمیشن.در ضمن این اقا شهره شده به زدن حرف های بی محتوا.فقط تاسف اوره که یه همچین ادمایی مقام های بلند مرتبه دارن.اینجاست که معلوم میشه چرا ما انقدر کند پیشرفت داریم

  11. یک عضو اقتصادی مجلس دیروز با صراحت عنوان کرده که جلوگیری از واردات خودرو به هر نحو و شکل محکوم به شکسته و تا زمانیکه این روند ادامه داشته باشه سمت و سوی خودروسازی کشور رو به عقبگرد هست و پیشرفتی حاصل نمیشه و بالاخره باید زمانی این تعرفه ها شکسته بشن این شخص جوان و فکر روشنی داره اگه حداقل سایر مسئولان با این دید به خودرو و اقتصاد نگاه میکردن هیچگاه کالای انحصاری خودرویی شول نمیگرفت و شاهد ورود خودروهای بی کیفیت چینی و داخلی با قطعات چینی نبودیم حداقلش کشوری بودیم مثل ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا