چند روزی از کمپین ” خرید خودرو ممنوع ” در فضای مجازی می گذرد و هرچند رکود فعلی در این صنعت و بازار خودرو بیش از هرچیز حاصل عملکرد خود خودروسازان است ، آغاز چنین حرکتها و ایجاد چنین کمپینهایی صاحبان این صنعت را بیش از پیش نگران کرده است .
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان:این درحالی است که طبق معمول آقایان خودروساز و کسانی که از قبل آنان به نان و نوا وموقعیتی رسیده اند ، به جای ریشه یابی موضوع و یافتن علت قهر مردم با این صنعت ، باز آسمان را به ریسمان بافته و عالم و آدم را مقصر می دانند غیر از خود و باز هم در حرکتی از پیش آشکار شده ، سعی در ایجاد رعب و وحشت دارند که اگر صنعت خودرو نباشد چنین می شود و چنان !
جالب است که خودروسازان داخلی که طی 50 سال اخیر هیچ عملکرد مناسبی در قیمت و کیفیت و خدمات پس از فروش محصولاتشان نداشته اند ، فلان کمپین و سخنان فلان نماینده مجلس و چند ده کامت در ذیل فلان خبر خودرویی را عامل رکود صنعت قلمداد می کنند و حاضر نیستند به عملکرد غیرقابل دفاع خود در این صنعت که منجر به نارضایتیهای بیش از پیش مصرف کنندگان شده و کار را به “تحریم خرید خودرو” کشیده است ، بیاندیشند و برای آن چاره ای کنند !
و دقیقا اینجاست که گلادیاتورهای همیشه حاضر به یراق از راه می رسند و نقش ” تکراری ” و البته ” بی مزه ” خود را ایفا می کنند که اگر گلی از سر صنعت خودرو کم شود فلان مقدار ارز از کف می رود و این تعداد شغل از بین می رود و صنعت کشور راکد می شود و چه کسانی که به خاک سیاه نمی شینند و چنین و چنان !
صنعت خودرویی که حمایتهای بی دریغ چندین دهه ای دولتها را امروز “دخالتهای دولت ” نام می نهد و فراموش کرده اگر لحظه ای دولت حمایتهای خود را از این “صنعت عزیز کرده ” بردارد و تعرفه های عادلانه واردات خودرو اعمال شود و آنی ایمنی و رضایت مردم در نظر گرفته شود ، رکود که هیچ ، بساط آقایان خودرو ساز خود به خود برچیده می شود و نیاز به کمپین و تحریم خرید خودرو و غیره و ذالک نیست !
جالب است که آقایان مدام فضای اقتصادی و بویژه نرخ سود بانکی را یکی از عوامل ایجاد مشکل برای صنعت خودرو عنوان می کنند و باز مشخص نیست درک و شعور مردم ایران به چه انگاشته شده که صحبتی از این موضوع به میان نمی آورند که به خاطر همین سود بانکی ، پولهایی را که باید صرف ارتقای کیفیت تولید ، بروز رسانی محصولات ، کاهش هزینه ها و به تبع آن کاهش قیمت و افزایش خدمات پس از فروش می کردند ، دربانکها بلوکه کرده و تقریبا همه کاری از بانکداری و بنگاه داری تا ساختمان سازی و غیره می کنند ، جز ” خودرو خوب ” ساختن و حاضر نیستند باور کنند دیگر دوره ای که از ده ها ماه پیش محصولات آنچنانی خود را پیش فروش می کردند گذشته و فضا فضای رقابت است و تازه نه آن رقابت سالمی که در همه جای دنیا هست و باید باشد و باید ” باشند تا صبح دولتشان بدمد”!
ارز بری هم از دیگر بهانه هایی است که گلدیاتورها در به اصطلاح دفاع از صنعت خودرو عنوان می کنند و مدام بر این طبل می کوبند که اگر خودرو سازی تعطیل شود باید نیاز سالانه یک و نیم میلیون دستگاهی بازار ایران به خودرو را از طریق واردات تامین کرد که باید رقمی معادل 15 میلیارد دلار ارز از کشور خارج شود ، بنابر این دو دستی باید به این صنعت عزیز چسبید و اجازه نداد آب در دلش تکان بخورد !
آقایان خودرو ساز را نمی دانیم ! ولی مردم ایران اینقدر کم حافظه نیستند که فراموش کرده باشند سالها ادعای خودکفایی و ساخت داخل آقایان خودرو ساز گوش فلک را کر کرده بود ، اما به محض اینکه قیمت ارز در سال90 افزایش یافت قیمت محصولات آقایان یک شبه سه برابر شد و دلیل آن ارز بری خودرو بود . تا جایی که بعدها کاشف به عمل آمد ساخت داخل ادعایی بیش نبوده و حداقل از جنبه ارز بری اتفاق خاصی نیافتاده است و 90 درصد قیمت خودرو به قیمت ارز بستگی دارد . این چیزی است که آقایان خودرو ساز ادعا می کنند .
در این شرایط چگونه است که صنعت خودرو سای جلوی خروج ارز از کشور را می گیرد ؟ مگر خودرو داخلی ارز بری ندارد ؟ مگر خودرو داخلی مجانی ساخته می شود ؟ بر چه اساسی آقایان مدعی هستند که 15 میلیارد دلار ارز از کشور خارج می شود ؟
با همان معیاری که خودرو سازان حداقل در زمان افزایش قیمت ارز ارائه کردند و به بهانه آن محصولات رقت انگیز و بی کیفیت خود را به سه برابر قیمت به مردم فروختند ، خودرو داخلی هم حدود 90 درصد ارز بری دارد و تفاوت آن با واردات خودرو حداکثر 1.5 میلیارد دلار است . مبلغی که بی تردید ارزش آسایش و رفاه مردم ، ایمنی و حفظ جانشان و راحتی اعصابشان را دارد ! هرچند اینها واژه هایی است که خوردو سازان کشور کاملا با آن غریبه اند و سخت بتوان تصور کرد جز سود خود به چیز دیگری بیاندیشند .
بهانه ” ایجاد اشتغال ” و “وابستگی صنایع کشور به صنعت خودرو” هم دیگر شعارهای نخ نمایی است که بارها به آنها از سوی کارشناسان پاسخ داده شده است . البته ما اصلا و به هچ عنوان موافق تعطیلی صنعت خودرو نیستیم و آن را به صلاح کشور و صنعت نمی دانیم ، اما موضوع اینجاست که تا زمانی که آقایان خودرو ساز فقط به منافع مقطعی خود فکر می کنند ، سعی در سوء استفاده از فضای بسته اقتصادی و تعرفه های واردات دارند ، تنها و تنها به سود خود می اندیشند و تا زمانی که کوچکترین ارزشی برای تامین رضایت مشتری قائل نیستند ، اوضاع بر همین مدار خواهد بود و نیازی نیست کسی برای تعطیلی صنعت خودرو کاری کند یا کمپین فضای مجازی تشکیل دهد ، و این صنعت به مرور ، خود به خود و در آینده ای نه چندان دور در سایه عملکرد خودروسازان تعطیل خواهد شد .
آقایان خودروساز بهتر است به جای جو سازی های رسانه ای،زدن حرفهای تکراری و نخ نما ، مظلوم نمایی یا ایجاد ارعاب در دل مردم و مسئولان و نمایندگان مجلس از بیکاری و رکود صنعت و غیره … قدری به خود بیایند ، روشهای صحیح مدیریت را بیاموزند ، هزینه های آنچنانی تولید خود را پایین بیاورند و قدری هم به فکر آرامش و جان و مال مردم باشند .
به نقل از عصر ایران – مردم ما مردم نجیبی هستند که انتظار آنچنانی هم ندارند ، کافی است یک محصول “قابل تحمل” با قیمتی ” معقول ” به آنان ارائه شود و این جلوی ورشکستگی و تعطیلی صنعت خودرو را خواهد گرفت . در غیر این صورت دیری نخواهد پایید که شاهد شکستن شاخ ” غولهای جاده قدیم ” و به زانو درآمدنشان در برابر “اژدهای زرد” و غیره … خواهیم بود . شکستنی که صدای ترکهای آن کم کم به گوش میرسد .
یک نظر مردمی : طرح پرسش :
1/ مصرف بنزین خودروهای تولید داخل به طور میانگین در 100 کیلومتر ، 3 لیتر از نمونه مشابه با کیفیت و به روز جهانی ، بیشتر است .
2/ روزانه 80 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف می شود (سالیانه 29 میلیارد لیتر) .
3/ بنزین لیتری 1200 تومان (به بنزین 1000 تومانی یارانه هم تعلق می گیرد) .
حساب کردن این مضوع ساده است که سالیانه چه سرمایه و پول هنگفتی بابت به روز نبودن و بی کیفیتی خودرو های ساخت داخل ، تا سالیان سال ، به هدر میرود .
پاسخ : سالیانه خودرو های ایرانی حدود 10 میلیارد دلار فقط بنزین دور می ریزند !!!!!
محاسبه مقاله دنیای اقتصاد به جهت ارز خروجی ، فقط یک طرف قضیه است .
همین تعداد اشتغال در صنعت خودرو سازی می تواند با خطوط تولید خودرو های کم مصرف و هیبریدی به روز کارخانجات سرآمد دنیا و تحت لیسانس شرکت های مادر ، با قطعات قابل تولید و با کیفیت داخلی ( آنهم تحت نظارت شرکت اصلی ) ، در بخش تولید ، فروش و خدمات پس از فروش و قطعه سازی فعال باشد و یا حتی بیشتر از این با پایگاه شدن کشورمان برای صادرات به منطقه و جهان .. . و از اتلاف سرمایه های ملی مانند سوخت های فسیلی جلوگیری کرد .
اصرار بی دلیل به سر هم کردن خودرو های از رده خارج ( به اصطلاح خودروسازی ) به این جهت است که این خودرو ها برای کارخانجات داخل ، سود سرشار و غیر متعارف دارد .
کشوری که در ساخت محصولات و صادرات با جهان شراکت و همکاری داشته باشد ، هم جایگاه بالاتری می یابد و هم تحریم نمی شود .
تا وقتی که دولت و مردم فکر کنن خودرو یه کالای لوکس هستش، اوضاع ما همینه….
تو کشور های توسعه یافته خودرو بلای جونه،،…. دولت باید به گردشگری و مسکن بچسبه نه خودرو….
بابا خودرو یک کالای لوکس نیست!!!!!!!؟
مگر
دنا روز اول در رونمایی تو فروردین 90 حدود 14 تا 18 میلیون قیمت گذاری نشد؟؟
حدود 14 میلیون به نظر شما میشه همین 42 میلیونی که الان دارن میگیرن ؟؟؟
نابودباد! مافیای خودرو
نابودباد! ویرانخودرو و سایپا سرطان
جان و مال و شرف مشتری در دست اینها پشیزی نمی ارزه
پول رو گرفتن و بعد در مقابل مشکلات ابوطیاره های 40-50 سال قبل به ملت دهن کجی کردن و
جان مردم رو در جاده و خیابون گرفتن
هر ایرانی به اندازه سر سوزنی شرافت داشته باشه دیگه از این مافیا چیزی نمی خره
شما رسانه ها هم لطفا به اسم تولید ملی مردم رو فریب ندید
این چه تولید ملی هست که قیمتش دقیقا با دلار بالا و پایین میره
این چه تولید ملی هست که تمام قطعاتش از چین و به صورت بنجل ترین کیفیت وارد میشه
حداقل اون چینی اگر چیزی به نام خودش میزنه مث اینا نیست و برای ابروی خودش ارزش قایل هست و جنس با کیفیت تر میده!
مردم نخرید
بذارید مث سال 90-91 که دپو کردن ماشین رو تو گاراژها و پارکینگها تا به من و شما گرون بفروشن همچنان دپو کنن تا ارزشمندتر بشه!!
مردم برای خودتون و جونتون و پولتون و اعصابتون ارزش قایل باشید
شما به عنوان یه رسانه باید پیام مردم رو به گوش مسئولین و خائنانی که 40 سال جز سود شرکتشون هیچ هدفی نداشتن برسونید
چقدر حقیرن این مدیرها ومدیرعاملها و شوراها
که یه خودرو ساز چینی (byd) ظرف 12 سال در رده بهترین و کیفی ترین خودروسازها قرار میگیره و اینا فقط اجناس از دور خارج شده بدترین ماشین بنداز اروپا یعنی پژو رو سر هم میکنن و به مردم میدن و اسم خودشون رو گذاشتن صنعت!!
مردم نخرید
به فکر امروز خودتون و اینده فرزندانتون باشید.
ممنون
همه این حرفها و دلیلها درست. ولی کو گوش شنوا؟
متاسفانه کسی که خود را به خواب زده نمیشود براحتی بیدار کرد و مشکل همینجاست که درصدی از این سود سرشار و نامتعارف که گفتید به جیب افرادی میرود که باید برای اینده تصمیم بگیرند و قانون بگذارند.
خرید خودروی صفر “همچنان” ممنوع !!
ما زیاد باشیم 100-200 هزار نفر .بقیه رو چی کار کنیم که انگاری گرسنه و تشنه اند .
درسته که صنعت از سوء مدیریت رنج میبره ولی مردم همیشه در صحنه ما همیشه خودرو سازها و وارد کننده ها رو ،روسفید میکنن.همین طور که مدیر عامل نگین خودرو از پیش فروش چند ساعته رنو سیمبل به قیمت 75 میلیون ذوق زده بود .بله!!! تا وقتی که مردم بخوان همینه .کمپین نخریدن خودرو صفر هم مفیده ولی تا وقتی همه گیر نشه و در واقع سرپرستهای خانواده رو تحت تاثیر نذاره اون کاری که باید بکن رو نمیکنه.
ببخشید قصد توهین و بی احترامی به هم وطن خود را ندارم ولی از ماست که بر ماست وقتی تو هموطن میری ال90 فیس لیفت را به قیمت گزاف میخری دیگه چه انتظاری میشه داشت. البته به نظرم اونایی که میرن پیش فروشها رو ثبت نام میکنند مردم مصرف کننده نیستند بلکه همون دلالان فرصت طلب پولدار رانتخوار هستند که به صورت بلوکی و تعدادی پیش نویس میکنند تا وقتی میخوان به مصرف کننده واقعی تحویل بدن سود دلالی گیرشون بیاد
واقعا چه متن بی نقص و کاملی.خدا دست های آلوده ی مسیولین ایرانخودرو و سایپا رو قطع کنه که چقد پدر و مادرها و فرزندان این سرزمینو تو ماشین های مزخرف و غیر ایمنشون از ما گرفتن
دم نویسنده این مقاله گرم! خیلی کامل و جامع جواب دروغای بی سر و ته این دزدای حروم خورو داده! بزرگترین جکشونم خروج ارز در اثر واردات خودرو بود مردک یادش رفته وقتی نرخ ارز 3 برابر شد قیمت ماشین های داخلی هم 2 تا 3 برابر شد اونم چه ماشینهایی!؟ لگنهای 20-30 سال پیش! از این حول و ولایی که توش افتادن معلومه اوضاشون خیلی خرابه! کم کم نابودیتون رو هم میبینیم …
همین الان هم ما صنعت مونتاژ داریم نه تولید.اگر خودروهای با کیفیت و بروز را مونتاژ کنیم و با قیمت واقعی به مردم بدهند هیچ کس بیکار نمیشود و در مصرف سوخت صرفه جویی. جان هزاران ایرانی و صدمان ناشی از معلولیت حفظ میشود و ده ها میلیارد دلار صرفه جویی میشود که میتوان برای تولید بکار برد. الان سود خودرو به جیب اشخاص خاصی میرود و ضررش برای کشور و مردم.
از تنها چیزی ک لجم میگیره اینه ک هنوز اشتباهات خودشون رو نپذیرفتن بجای این که بیان بخاطر رفتاری ک با ما کردن عذر خواهی کنن میان از احساسات مردم سو استفاده میکنن میخان همه تغییر کنن الا خودشون به نظر من هم باید این کمپین رو ادامه بدیم تا زمانی ک یه سری ادمای لایق و دلسوز بیان این کمپانی ها رو اداره کنن خدا وکیلی اگه دیدید دوستی یا اشنایی می خاست از این دو شرکت خرید کنه بهش بگید ک حق شما ها این نیست ک این اشغال هارو سوار شید یه دو ماه دندون به جیگر بگیرید تا نتیجش رو ببینید
من فکر میکنم “کمپین خودرو نخرید ” اگر مردم متحد و صبور باشند راهگشاست
شما خودتان رو جای مدیرعامل ایرانخودرو بذارین،وقتی هر آشغالی تولید میکنند مردم میخرند با چه انگیزه ای ماشین به روز و با کیفیت تولید کنین که سود کمتر ببرین؟؟
من فک نمی کنم مطمئنم.
آقا هزار تا لايك به اين متن و نويسنده با شهامت اون و سايت شما كه حرمت يك رسانه رو نگه داشتين و به صاحبان زر و زور نفروختين خودتون رو! و گوشه اي از حقايق رو بيان كردين.
من شك دارم مسئولين و كساني كه بايد اين چيزها رو بدونن متوجه عمق فاجعه باشن. متاسفانه يا خودشون دچار توهم هستن يا اينكه كارشناسان مغرض اونها دارن بهشون آدرس اشتباه مي دن و براي توجيه وضعيت هزار بهانه و دليل ميارن بغير از دلايل اصلي!
بحث ضعف مديريت در صنعت خودرو ( و ساير صنايع ما) بحث كمپين و فضاي مجازي و … ناز و اداي يه مشت جوونك نازنازو و نمك نشناس نيست.
ابدا صحبت از طرح لامپ و خط گلگير نيست! بحث عوض كردن چهارتا آمپر و كيلومترشمار نيست. بحث يكي دو ميليون بالاتر و پايين تر هم نيست!
موضوع مرگ و زندگي اقتصاد و حيثيت يك كشوره كه با كوته بيني و سوء مديريت به خاك سياه ميشينه و بدنبال خودش هزارتا بلا و مشكل براي مردم هم درست ميكنه. اميدوارم آقايون بالاخره چشمشون به روي حقايق باز بشه چون اين به نفع همه و حتي خودشون هم هست!
با سپاس فراوان از روشنگری های شایان و درخور پایگاه “دنده 6″…
جانا سخن از زبان ما می گویی
جانا سخن از زبان ما می گویی . . .
خیامی ها کجا این دو تا گاری ساز دزد و قاتل کجا
مبارکه…
کرمان خودرو ماشینهاش رو گرون کرد
واقعا باعث تاسفه!
پیام ملت به اینها نرسیده…
متن بسیار عالی،کامل و بی نقص بود،با تشکر از نگارنده و سایت دنده 6.
در ضمن خودروسازانی که صحبت از به خطر افتادن موقعیت شغلی و … میکنن و مردم رو میترسونن،با یک معادله ی ساده این مشکل حله!به چه صورت؟
اگر ما با خودروسازهای مطرح جهانی وارد مراوده بشیم میتونیم همین تعداد از افرادی که شاغل در این دو به اصطلاح خوروساز هستن رو توی بخش خدمات و قطعات و مونتاژ خودروهای روز داشته باشیم،پس عملا هیچ فرصت شغلی به خطر نمیوفته.
دوستان دقت کردین دیگه آقای نعمت بخش از این صحبت های تند و حق به جانب وارانه! نمیکنه؟!مشت نشانه ی خرواره…امیدوارم این حرکت(کمپین صفر ممنوع)بتونه باعث ایجاد تجدید نظر در مواضع خودروسازان بشه،به امید اون روز……!!!
مسائل تا بخواهید در این کشور (جنگ زده به خاطر سوء مدیریت دولتهای قبلی) زیاد است و اگر بخواهم یا حتی شما بخواهید (که حتما این کار را کرده اید) می توانید لیست بلند بالایی از آنها تهیه کنیم و ببینیم این مسائل و از همه بدتر شیوه برخورد مسئولان و مدیران (بخوانید سوء مدیریت یا سوء استفاده صاحبان نفوذ و قدرت) چه بلایی بر سر ملت و کشور آورده است و مردم به ستوه آمده اند.
یکی از این مسائل ، شیوه نگاه حاکمیت و دولت بر خودرو سازی است. تا ملت یاد دارند همیشه حاکمیت و دولت قول داده اند که کیفیت و قیمت خودروهای داخلی بهبود خواهد یافت. از زمان دولت قبل برای آزادسازی قیمتها همیشه تئوری برابری قیمتها با قیمتهای جهانی بوده است از طلا گرفته تا بنزین، از پوشاک گرفته تا مسکن همه هزینه ها به دلار تسعیر شده می باشد تا همه مخارج زندگی.
البته در این میان به نظر می رسد دو نوع هزینه تافته جدا بافته است. یکی هزینه دستمزد و دیگری هزینه خرید خودرو.
البته تقریبا همه مردم ایران آگاه شده اند که دلیل اصلی این تبعیض چیست. منفعت زیاد دولت و حاکمیت به عنوان کارفرمای اصلی و فروشنده خودرو باعث شده است تا حق کارمند و کارگر چه از لحاظ درامد کافی و چه از لحاظ بهره-مندی از خودروی مناسب به درستی ادا نگردد.
تا جایی که حافظه ملت ایران یاری می کند قرار بود عوارض و مالیات مربوط به خودروهای وارداتی (خودروهایی که مخصوص خانواده می باشد) نزدیک به صفر گردد تا خودرو ساز داخلی نیز مجبور به ارتقای کیفیت خودرو ساخت داخل گردد و هم قیمت مناسب شود ولی نمایندگان مجلس (بخوانید نمایندگان صاحبان نفوذ و قدرت) به جای حمایت از منافع ملت ، منافع خودروسازها (البته اگر استانداردهای خودرو سازی را بخواهیم رعایت کنیم فکر کنم نمیتوانیم به لگن سازها و حلبی سازهای داخلی خودرو ساز بگوییم) را لحاظ کردند . رئیس جمهور موظف است طبق قانون اساسی و سوگندی که ادا کرده است از جان ملت محافظت کند. اگر روسای جمهور قبلی کمی شجاعت و غیرت داشتند خودروسازهای داخلی را به جرم مشارکت در قتل (کشتار و نسل کشی) قشر فقیر و بیچاره ایران پیگرد قانونی قرار می دادند اما افسوس….
ملت ایران علاوه بر تحمل همه مشقتهای ناشی از سوء مدیریت مسئولان و مدیران باید هزینه های گزاف محصولات بی کیفیت و غیراستاندارد و گران داخلی را نیز بپردازند. کافی است نگاهی به تحلیل منتشر شده چند هفته اخیر کارشناسان درباره چند برابری قیمتهای بازار خودروهای خارجی و تولید داخل نسبت به قیمت همان خودروها در بازار کشورهای اطراف انداخته شود. سوال مهمی که در ذهن مردم ایران است و پاسخی به آن داده نشده است این است که آیا ملت ایران گناه یا خطایی مرتکب شده اند که این همه ظلم از سوی حاکمیت و دولت بر مردم وارد می شود.
ما در جمع ها راحت نظر میدیم
اما در مقام عمل همه از هم متفرق میشیم و اتحاد نداریم
خودتون تو محل کار هم دیدین که هر کی بقیه رو تشویق کنه به دریافت حقشون فورا تنها گذاشته میشه! و میشه مسلم بن عقیل!!
برای برخورد با این دو مافیا که عمری لانه های فساد متعدد و دستهای پنهان در مجلسها و دولتها و سایر نهاد ها ایجاد کردن هم برخورد یه نفری رییس جمهور ها به جایی نمیرسه…فقط زمانی که مردم متحد بشن میشه کار رو پیش برد.
شکی نیست که این مردم متحد نبودند و نمیشدند اما برداشتهاشون از توافق و قولهای اولیه دولت برای بهبود شرایط و نان خوردن و اب داشتن و ارزانی و رونق و… اگر زیرش نزنه! براشون ایجاد توقع کرد و البته ورود سیل ماشین چینی با قیمت منطقی تر باعث شد که مردم بفهمن چقدر تحت ظلم بودن و هیچ حساب نشدن
و الان
وقت اتحاد و تشویق همه مردم به له کردن این دو مافیای قاتل فاسد هست !!!
البته نخریدن خودرو صفر نتیجه یک کمپین و همبستگی نیست، مردم بصورت انفرادی بعد از توافق فکر میکنند خودرو ارزون میشه نمیخرند، اگه شرایطی پیش بیاد مثلا ارز گرون شه 10 تا 10 تا ثبت نام میکنن…
همه عوامل دست به دست هم داده ولی شک نکنید نارضایتی مردم تاثیر زیادی داره. فقط متاسفانه خیلی ها به خاطر عدم آگاهی فک میکنن کلا راهی غیر از سازش با شرایط موجود و خرید خودرو وجود نداره که اونم به نظر من میشه با شبکه های اجتماعی و ایجاد کمپین به طور گسترده اطلاع رسانی کرد.
ننگ باد شرم باد بر “کرم”خودرو که با بی کیفیت ترین خطوط مونتاژ و رنگ بازهم فیمت خودروهای چینی و مونتاژی خودش افرایش داد اما فکر نکنم کسی دیگه بره سمت این شرکت و ویران خودرو و سایه بان
درود فراوان بر شما .یکی از جامع ترین و شفاف ترین گزارشهایی است که در رابطه با خودرو و خودرسازان تا کنون تنظیم و انتشار یافته چه انکه از هر جهت مستدل و متقن و بدور از حب و بغض نگارش شده و مافیای پنهان و نهان خودرو ملزم است که از چهارچوب پیشنهادی تبعیت و بسرعت خود را اصلاح و تطبیق دهد در غیر اینصورت باید منتظر رسوایی و فضاحت بیشتر انان بود .هیچک شکی در این حصوص نیست .با ارزوی سربلندی بیشتر برای شماها و محو ریا و تزویر و دروغ در مدیریت کلان کشور .
طاعت از دست نیاید گنهی باید کرد
در دل دوست به هر حیله رهی باید کرد
شب که خورشید جهانتاب نهان از نظر است
طی این مرحله با نور مهی باید کرد .
نخرید اقا نخرید..بیاید یه بار مثه المان یا همه جای دنیا متحد باشیم….نخرید
داری میگی المان اینجا ایرانه مردمی که هروز دنبال این هستند کلاه سر ام بزارن اتحاد چیه یا پول ندارن یا میترسن ارزون شه هرکی به فکر خوشه فرهنگ مردم الان اینه ایشالا خودروسازی نابود بشه و به تبع اون صنایع وابسته هم نابود شه باید خیلی چیزا نابود شه تا شاید درست شه هیچ وقت المان رو با ایران مقایسه نکن اینجا فقط باید فکر جیب خودت باشی