کاربردی شدن ماده اولیه ایرانی در صنعت لاستیکسازی و رنگ و رزین
محققان یکی از شرکتهای فناور، نانوذرات اکسید روی را با کاربرد در صنایع لاستیکسازی و چرمسازی عرضه کردند که به گفته آنها این ماده اولیه دارای سطح ویژه بالا و چگالی ظاهری پایین است.
رضا روغنیزادگان، مدیرعامل این شرکت در گفتوگو با دنده6 : تولید نانو برای کاربرد در کارخانههای کاشی و سرامیک، لاستیکسازی، رنگ و منسوجات را از زمینههای تحقیقاتی این شرکت ذکر کرد و گفت: مواد ما به عنوان افزودنی آنتیباکتریال و آنتی UV و همچنین فعالکننده پخت در صنعت لاستیک و به عنوان جاذب گاز هیدروژن سولفید در صنعت کاتالیست استفاده میشود.
وی افزود: محصول ما یک نانو اکسید روی است که حاوی نانو ذرات بین ۲۰ تا ۳۰ نانومتر است. این محصول دارای سطح ویژه بالایی در حدود ۴۷ متر مربع بر گرم است، به همین دلیل فعالیت سطحی و واکنشپذیری بسیار بیشتری نسبت به مواد میکرو دارد و همین امر موجب شده که نانو ذرات این شرکت در صنایع نسبت به مواد میکرو، کاربردهای بسیاری وسیعتری داشته باشد.
روغنیزادگان نانو ذرات روی تولید شده در این شرکت را ماده اولیه صنایع دانست و یادآور شد: نمونههای میکروی این مواد در کشور موجود است، ولی ما موفق شدیم جزء پیشگامان این عرصه باشیم و این ماده را در مقیاس نانومتری و با سطح ویژه بالا و با چگالی ظاهری پایینتر به تولید برسانیم.
مدیرعامل این شرکت فناور از کاربردی شدن این مواد در صنایع خبر داد و خاطر نشان کرد: در حال حاضر این مواد در صنایع لاستیکسازی و چرمسازی کاربردی شده است. این صنایع از این نانو مواد به عنوان عامل پخت یا فرآیند ولکانیزاسیون بهره میبرند.
وی ادامه داد: همچنین از این مواد به عنوان افزودنی آنتی باکتریال در صنعت رنگ و رزین و پلیمر استفاده میشود.