اخباراخبار داخلی

سهمیه سوخت به تاریخ پیوست + قیمت جدید بنزین سوپر و گازوئیل

بی خبری از علت واریز نشدن سهمیه بنزین 700 تومانی و تاخیر حدود سه روزه در شارژ کردن سهمیه سوخت خردادماه سبب شد تا گمانه زنی ها درباره ی تک نرخی شدن بنزین و حذف سوخت یارانه یی بیش از گذشته بر سر زبان ها بیفتد؛ موضوعی که در روزنامه های امروز بازتاب گسترده یی داشت.

 

این گزارش نگاهی به سرخط اصلی خبرها و همچنین نوشته های سرمقاله نویسان و نویسندگان روزنامه های امروز یکشنبه 3 خرداد 1394 خورشیدی انداخته و مهم ترین موضوع های مورد توجه این روزنامه ها را بررسی کرده است.

حرکت با بنزین تک نرخی
از اتحادیه جایگاه داران سوخت گرفته تا مسوولان شرکت پخش فرآورده های نفتی و سازمان حمل ونقل و مدیریت مصرف سوخت، همه می گویند «بی خبریم». بی خبری از دلیل واریز نشدن سهمیه بنزین 700 تومانی. از روز شنبه بود که رانندگان خودروهای شخصی که برای سوخت گیری به پمپ بنزین ها مراجعه کرده بودند با واریز نشدن سهمیه سوخت 700 تومانی مواجه شدند.
در همین پیوند، روزنامه ی «آرمان» از « بنزین تک نرخی می شود» گفت و نوشت: درحالی که 13 ماه از گران شدن بنزین می گذرد، دولت یازدهم دومین شوک بنزینی خود را به مردم وارد کرد و این بار برخلاف افزایش قیمت بنزین کارت سوخت خودروهای شخصی را در آخرین ماه بهار شارژ نکرد. البته گفتنی است طی ماه های گذشته وزیر نفت و سخنگوی دولت نیز از تثبیت قیمت و سهمیه های بنزین تا اطلاع ثانوی خبرداده و تاکید کرده بودند دولت فعلا هیچ برنامه ای برای افزایش قیمت بنزین یا تغییر سهمیه ها ندارد.
روزنامه ی اقتصادی «جهان صنعت» هم خبر از «خداحافظی با بنزین سهمیه ای» داد و نوشت: پایین بودن قیمت بنزین در کشور منجر به افزایش مصرف و قاچاق آن شده بود و این امر مسوولان را واداشت تا برای مهار این معضل به سهمیه بندی بنزین و کنترل مصرف روی آورند . اما به تدریج و طی چهار سال از سهمیه ماهانه کاسته شد تا اینکه سهمیه بنزین از ابتدای سال 1389 از 80 لیتر در ماه به 60 لیتر کاهش یافت که نتیجه آن افت مصرف روزانه بنزین از 75 میلیون لیتر به 63 میلیون لیتر در روز بود . اواخر اسفند 93 با اعلام سخنگوی دولت، افزایش قیمت بنزین و سایر سوخت های مصرفی در سال 94 منتفی شد و تا اردیبهشت ماه 94 تغییری در قیمت یا سهمیه بنزین دیده نشد تا اینکه از ابتدای خرداد ماه بدون اطلاع قبلی سهمیه خودروهای شخصی واریز نشد .
روزنامه ی «جام جم» هم این خبر را «آغاز فاز سوم هدفمندی یارانه ها با چراغ خاموش» عنوان کرد و نوشت: تاخیر در واریز سهمیه بنزین خودروهای شخصی در اول خرداد ماه جاری و احتمال قطع آن به همراه بروز نشانه هایی از آغاز دور جدید حذف یارانه پردرآمدها به احتمال قوی نشان از آغاز چراغ خاموش مرحله سوم هدفمندی یارانه ها دارد.
به گزارش جام جم، با وجود آن که دولت تاکنون بصراحت برنامه اجرایی و زمان بندی خود را درباره اجرای مرحله سوم هدفمندی یارانه ها اعلام نکرده است؛ هرچند براساس تکلیف مجلس و ضمنا کسر بودجه هنگفتی که دولت از این محل دارد، منطق حکم می کند اجرای مرحله سوم هر چه سریع تر آغاز شود.
با انتشار شایعه های مختلف از تک نرخی شدن بنزین و حذف سهمیه بندی آن، روزنامه ی «ایران» به سراغ توضیح مسوولان مربوطه رفت و نوشت: بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت عصر دیروز در حاشیه نشست جامعه اسلامی مهندسین، اظهار داشت «وضعیت قیمت و سهمیه بنزین تا پایان هفته جاری در دولت تعیین تکلیف می شود.» وی درباره گران شدن قیمت بنزین و حذف بنزین 700 تومانی، گفت «در این زمینه همه گزینه ها روی میز است.» اکبر نعمت اللهی، مشاور وزیر نفت پیش از ظهر دیروز در جمع خبرنگاران در این باره گفته بود که در مورد سهمیه سوخت خودرو های شخصی هنوز تصمیم قطعی صورت نگرفته، اما به احتمال زیاد این سهمیه واریز نمی شود و خودرو های شخصی از این به بعد با نرخ آزاد سوخت گیری می کنند. سید ناصر سجادی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی هم با بیان اینکه این شرکت تنها مجری سیاستها و تصمیمگیریهای دولت است و هیچ مشکل فنی در سامانه هوشمند سوخت وجود ندارد تصریح کرد به محض آنکه سیاست جدید دولت در خصوص سهمیه خودروهای سواری و موتورسیکلتها به شرکت ابلاغ شود مطابق این سیاست سهمیه کاربریهای مربوطه واریز خواهد شد.
در حالی که هنوز تصمیم دولت درباره قیمت و سهمیه به روشنی اعلام نشده است، گزارش های میدانی خبرنگار روزنامه ی «اعتماد» از افزایش فروش بنزین آزاد در جایگاه ها حکایت دارد. به نقل از این روزنامه، بررسی ها نشان می دهد در دو روز گذشته جایگاه های سوختگیری شلوغی بی سابقه ای داشتند. کارگر پمپ بنزینی در محدوده ولنجک می گوید بیشتر از هر روز برای خرید بنزین می آیند. سهمیه ها واریز نشده و مردم می آیند باک های شان را با بنزین آزاد هزار تومانی پر می کنند چون می ترسند که بنزین گران شود.

اما و اگرهای تعیین قیمت جدید بنزین؛

قیمت بنزین به چند درصد فوب خلیج‌فارس می‌رسد؟

پرشین خودرو: با توجه به قانون هدفمندسازی یارانه ها قیمت بنزین در سال پنجم اجرای این قانون (امسال) باید به 90 درصد فوب خلیج فارس و معادل 1486 تومان با ارز آزاد و 1285 تومان با ارز مبادله ای برسد.

به گزارش «پرشین خودرو»، باتوجه به اینکه دولت همچنان هیچ‌گونه اطلاع‌رسانی رسمی درباره نرخ جدید بنزین انجام نداده باید دید که آیا قصد دارد به قانون هدفمندسازی یارانه‌ها عمل کند و یا نرخ 1000 تومان را برای هر لیتر بنزین اعلام خواهد کرد.

بنا به آخرین آمار اعلام شده از سوی شرکت ملی نفت، قیمت هر تن بنزین در بازار خلیج فارس حدود 700 دلار است.

با توجه به اینکه هر تن بنزین معادل 1351 لیتر بنزین است، هر لیتر بنزین در بازار خلیج فارس با قیمتی معادل 0.50 دلار و یا 50 سنت معامله می شود.

بر این اساس با احتساب ارز آزاد قیمت بنزین در بازار خلیج فارس 1652 تومان خواهد بود. همچنین با احتساب نرخ ارز مبادله ای، قیمت بنزین حدود 1428 تومان می شود.

بر اساس قانون هدفمندسازی یارانه ها قیمت حامل های انرژی در سال پنجم اجرای قانون (امسال) باید به 90 درصد فوب خلیج فارس برسد، که در صورتی که نرخ ارز آزاد مبنا باشد قیمت بنزین باید حدود 1486 تومان و در صورتی که ارز مبادله ای مبنا قرار بگیرد قیمت بنزین حدود 1285 تومان تعیین شود.

بر اساس این گزارش درحالی که سهمیه بنزین خردادماه همه خودروهای عمومی از جمله تاکسی، وانت بار و آژانس، ساعت ٢٤ پنجشنبه (٣١ اردیبهشت ماه) در کارت سوخت آنها شارژ شد، سهمیه بنزین خودروهای شخصی واریز نشد.

اگر چه این اقدام بدون هر گونه اطلاع رسانی صورت گرفته و از اتحادیه جایگاه‌داران سوخت گرفته تا شرکت پخش فراورده‌های نفتی و سازمان حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت از علت آن بی‌خبر بودند اما منابع غیر رسمی علت واریز نشدن سهمیه بنزین را تصمیم دولت برای تک‌نرخی کردن بنزین اعلام کرده‌اند.

براین اساس، از این به بعد بنزین برای خودروهای شخصی، با حذف نرخ سهمیه‌ای معادل هزار تومان در هر لیتر فروخته خواهد شد و گازوئیل خودروهای شخصی نیز با حذف سهمیه‌ها، معادل 525 تومان در هر لیتر خواهد بود.

در این راستا برخی منابع آگاه در گفت‌وگو با ایسنا علت واریز نشدن سهمیه بنزین را تصمیم دولت برای تک‌نرخی کردن بنزین اعلام کرده‌اند.

براین اساس، از این به بعد بنزین برای خودروهای شخصی، با حذف نرخ سهمیه‌ای معادل هزار تومان در هر لیتر فروخته خواهد شد و گازوئیل خودروهای شخصی نیز با حذف سهمیه‌ها، معادل 525 تومان در هر لیتر خواهد بود.

پیگیری‌های ایسنا در این خصوص ادامه دارد، هرچند به گفته مسئولان دولتی، برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین و گازوئیل وجود ندارد و نرخی بالاتر از هزار تومان برای بنزین تعیین نخواهد شد.

 

بنزین تک نرخی شد/ فاز سوم هدفمندی یارانه ها از راه رسید/جزییات قیمت بنزین سوپر و گازوئیل

اقتصاد > انرژی – پس از آنکه هیات دولت در جلسه هفته قبل خود کلیات تغییر در قیمت حامل‌های انرژی را تصویب کرد بنزین تک نرخی از راه رسید.

فاز سوم هدفمندی یارانه ها با تک نرخی شدن بنزین از راه رسید و بر این اساس بنزین با قیمت 1000 تومان عرضه خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین هیات دولت در جلسه هفته قبل خود با تصویب کلیات تغییر در قیمت حامل‌های انرژی این ماموریت را به نهادهای کارشناسی واگذار کرد تا سناریوی مربوطه را تدوین کنند.

این مسئولیت در حالی از سوی دولت یازدهم به نهاد های کارشناسی واگذار شد که پیش از آن مجلس شورای اسلامی بر اساس قانون هدفمندی یارانه‌ها دولت را مکلف کرد تا در سال 94 رقمی معادل 48 هزار میلیارد تومان کسب درآمد از محل هدفمندی یارانه ها داشته باشد. این ماموریت مجلس، دولت را بر آن داشته تا برای کسری بودجه مورد نیاز سال جاری فاز سوم هدفمندی یارانه ها را کلید بزند که این اتفاق با تک نرخی شدن بنزین رقم خورد.

بر این اساس دیگر چیزی به نام بنزین سهمیه ای که به قیمت 700 تومان عرضه می شد وجود نخواهد داشت و بنزین به صورت تک نرخی و معادل 1000 تومان عرضه خواهد شد. موضوعی که  عباس کاظمی، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی در گفت و گو با ایسنا آن را اینگونه تایید کرده است:« در جلسه برگزار شده در مورد تعیین تکلیف قیمت بنزین تصمیم گرفته شد که بنزین با نرخ 1000 تومان تک‌نرخی شود. »

علاوه‌بر این، قیمت گازوئیل با  20 درصد افزایش به 300  تومان در هر لیتر رسید و  قیمت بنزین سوپر 1200 تومان تعیین شده است. 

این تصمیم گیری زمینه جبران بخشی از کسری بودجه دولت را رقم خواهد زد چرا که  3100 میلیارد تومان از کسری منابع هدفمندی با این تصمیم جایگزین خواهد شد.

گفتنی است بر اساس گفته های  مدیر عامل شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده های نفتی سهمیه بنزین 700 تومانی که در ماه‌های پیشین واریز شده می‌توانند سهمیه خود را تا شهریورماه مصرف کنند و طبق تصمیم گرفته شده از پایان شهریور به بعد سهمیه‌های بنزین 700 تومانی فاقد اعتبار خواهد بود.

 دنده 6 : با این حال استفاده کارت سوخت به قوت خود باقی خواهد بود و سوخت گیری در جایگاه های پمپ بنزین تنها با استفاده از کارت سوخت ممکن می شود.دلیل این کار با توجه به حذف سهمه بندی سوخت چندان روشن نیست اما پر واضح است که پروسه وارد کردن کارت، استفاده از رمز عبور و امثالهم باعث افزایش زمان سوخت گیری و اتلاف وقت در جایگاه های پمپ بنزین خواهد بود.

 

17 دیدگاه

  1. ن موندم این کسری بودجه هدفمندی دیگه کی و چجوری میخواد جبران بشه اصلا چرا بی خیالش نمیشن.تا چند وقت دیگه میگن ماهی 45 تومن باید به حساب یارانه ها بریزیم اینطور که پیش میرن

  2. بابا چرا درک نمیکنید.یمن وسوریه وعداق پول نمیخواد.ملت چرا نمیفهمن.ما باید کمک کنیم.من به شخصه تا لیتری 4000تومن هم میدم

  3. به نظر من دولت بجای این دله دزدیا یه شماره حساب اعلام کنه تا ملت به جای کمک به فقرا و بی بضاعتها ؛ صدقه های خودشون رو به حساب دولت بریزن از فردا میترسم دزدی دولت از جیب مردم از حالت غیر رسمی و در خفا به حالت رسمی و علنی تبدیل بشه!

  4. مردم درک ندارن.الان سوریه و عراق و یمن و لبنان واجبتره.
    صلاح مارو اونا بهتر میدونن اعتراض نکنین لطفا.
    بمیریم

  5. بنزین شد به قیمت آزاد حرفی نیست بالاخره هر کی ماشین بیرون میاره باید هزینه شو هم بده. حق نیست که هزینه دور دور کردن یک عده از جیب بقیه ملت پرداخت بشه. ولی اگه قراره جهانی بشیم همه جوره جهانی بشیم دولت محترم واردات هم آزاد کنه تا خودرو با قیمت جهانی به دست مردم برسه. تا چند سال پیش هر وقت که از گرانی قیمت خودرو شکایت میکردیم سریع ارزانی قیمت سوخت را به رخمان میکشیدید حالا که دیگه سوخت هم شد قیمت جهانی. پس دیگه چه بهانه ای دارید برای تعرفه های سنگین واردات خودرو؟؟

  6. آقای احمد رضا اون کسایی که به قول شما میرن دور دور همشون با ماشینایی میرن که اصلا کارت سوخت نداشتن از اولش و مثلا با پرادو میره پمپ بنزین و 100لیتر بنزین سوپر آزد میزد و میرفت دور دور و اصلا براش پول بنزین اهمیتی نداشت
    کارت سوخت مال قشر متوسط و متوسط به پایین بود که به همون 60لیتر سهمیه هم شکر میکردن
    حالا اونم گرفتن باز دور دور ماشینای گرون قیمت پا برجاس ولی من و امثال من حالا فکرو خیال بنزین لیتری 1000تومانم داریم !!!

    1. آقا امین حق با شماست ولی من هنوزم روی حرفم هستم. توجه کنید که فقط لوکس سواران نیستند که بنزین هدر میدن. به دور و برتون نگاه کنید چقدر سفرهای داخل شهری بیهوده وجود داره که میشه انجام نشه و یا با ناوگان عمومی انجام بشه (البته اینکه ناوگان حمل و نقل عمومی ضعیفه خودش بحث جداگانه ایه). توی خیابان نگاه کنید چقدر شما خودرو تک سرنشین میبینید؟ خودمو مثال میزنم. در اقلاً دوسوم موارد تک سرنشین سوار ماشین میشم. بقیه هم کم و بیش همینطوری هستند. ولی از طرف دیگه هم حق ماست که خودروی خوب سوار بشیم مثل اکثریت کشورهای دنیا. ماشین کمتر بیرون میاریم ولی هر وقت هم بیرون آوردیم لذت سواریشو میبریم. هم امنیت بالاتری داریم هم آلودگی هوای کمتری داریم هم چون بیخودی ماشین بیرون نمیاریم ترافیک هم کمتر میشه.

  7. سیاست چیست؟پول دار کردن،پول دارها، و ضعیف کردن و افزایش فشار روی قشر ضعیف هست، چرا؟ چون که همیشه صدای مردم در قشر ضعیف بلندتر بوده و هر گونه حرکات آنها تحدیدی بزرگ است،یک نگاه به پیروزی انقلاب بیندازیم،این پدر ها و برادر های ما بودن،که رفتن جلو،شهید شدند و یک عمر حسرت دیدنشون را دارم، کدامیک که از آقازاده های شاهنشاهی شهید دادند، همه فرار کردند!

    پس بهتر است این قشر ضعیف همواره ضعیف تر شده و گرسنه شده تا زمانی برای بررسی شرایط و خیانت هایی که در مملکت می شود را نداشته باشد،و آقازاده ها بهتر بتوانند جلون بدهند…

    راستی توی این 30 سال،ما هر بار پول نفت میارن دمه در خانه تحویل بدن،خانه نیستیم، چه زمانی از روز معمولا تشریف میارن؟

    1. یه سفره ای باز شده تو دنیا به اسم ایران .از کشورهای غربی (انگلیس .فرانسه .امریکا ) تا کشورهای شرقی روسیه چین لبنان سوریه فلسطین تا کشورهای افریقایی کومور ونزویلا (هوگو چاوز مرحوم ) میان سهمشونو بر میدارن میرن .فیلم 24 سال ساختش مال 10سال پیش اسم اون شخصی که الان پای میز مذاکره میشینه رو میگه اااااا ( عزیزانم هموطنانم هیچکی به فکر مردم نیست همه به فکر منافع خودشونن والسلام الانم که پشت پرده میدنو میبرنو با 4تا شعارو مرگ بر کردن و اصلاح واصول سره مردمو گرم میکنن .

  8. خوبه دیگه دلارو میکنن 3500 تومن بعد میگن قیمت بنزین باید 90 درصد فوب خلیج فارس باشه یعنی لیتری 1600 تومن . به این میگن اقتصاد بدون نفت . هر جا کم میاری دستتو بکن تو جیب مردم و مملکتو بچرخون البته گرفتن انواع و اقسام مالیات هم به جای خودش محفوظ .

  9. مطمئن باشید اگه بنزین بشه لیتری 5000 هزار تومان بازم ملت میرن باک ماشینشونو تا خرخره پر میکنن !!
    یادش بخیر یه زمانی ایرانی غیرت داشت…
    راستی از چشمنداز 20 ساله چه خبر ؟!!!

  10. اینجا درست شدنی نیست وقتی سایر کشورها بر ما مقدم تر هستند خودروها به عراق و سوریه و کشورهای قحطی زده به قیمت 2 لی 3 ملیون صادر میشه اما مردم باید 23 ملیون با وام و قرض خریداری کنند بنزین باید به قیمت منطقه ای( میدل ایست) برسه اما بر ای خودرو هرسال یه بامبول جدید میسازن مثل تعرفه 13 و 125 درصد گمرکی و عوارض و نوسازی ناوگان آمبولانسی که همیشه بعد از چند ساعت به مقصد میرسه از جیب ملت به ملت وام و حقوق و امکانات پایین میدن پس درآمدها چی میشه؟این همع منابع و ثروت ملی اما چیزی از این سفره قسمت مردم عادی نیست اینجا درست بشو نیست چند سال دیگه چند نسل دیگه باید بیان و برن؟مگه کشورهای اروپایز چی دارن ؟مگه ژاپن چی داره همین ترکیه داره جزو قدرت های اقتصادی میشه و درآمد ملت در اون کشور بهتر از اینجاست درصورتیکه حتی ذغال سنگ هم ندارن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا