اخبار خارجیاسلایدر

کروزر سفارشی هوندا بیش از 100 هزار دلار قیمت دارد

این موتور ۱۱۸ اسب بخاری نشانه بلوغ مهندسی و طراحی هوندا در شکست دادن رقیبان بود. 

به گزارش دنده 6 – در تاریخ موتورسیکلت‌سازی ژاپن، برند هوندا یکی از پرچمداران ساخت مدل‌های خاص به شمار می‌رود. یکی از بهترین و خاص‌ترین محصولات این شرکت به‌نام، «والکری ریون» به شمار می‌رفت که بر پایه کانسپت «زودیاک» توسعه یافته بود؛ زودیاک خود در سال ۱۹۹۵ و در جریان نمایشگاه توکیو رونمایی شد. این موتورسیکلت به یک پیشرانه V تویین مجهر شده بود اما برای تمایز از مدل‌های مختلف هارلی، از ظاهری چشمگیر و کاملا متمایز سود می‌برد و تولید آن برای مهندسان هوندا چالش‌برانگیز به شمار می‌رفت؛ چراکه باید ظاهر یک مدل مفهومی را به موتوری کاربردی تبدیل می‌کردند.

نتیجه کار مدل ریون شد که با کد «NRX1800» شناخته می‌شد و از یک پیشرانه ۱,۸۳۲ سی‌سی گلدوینگ بهره‌مند شده بود. این موتور توان تولید ۱۱۸ اسب بخار قدرت ۱۶۷ نیوتن متر گشتاور را داشت. مهندسان آن را به‌گونه‌ای طراحی کرده بودند که فاصله سرویس‌های دوره‌ای طولانی داشته باشد؛ برای نمونه، تنظیم سوپاپ‌ها هر ۵۰ هزار کیولمتر باید انجام می‌شد!

شاسی این موتور چند ویژگی متمایز داشت. زودیاک الهام‌بخش فنر جلو و اتصالات آن بود. فنربندی «پرولینک» عقب شامل یک بازوی چرخشی تک محوری، یک ضربه‌گیر و… می‌شد و به مدل مسابقه‌ای «RC211V» شباهت داشت. رینگ‌های ۱۷ و ۱۸ اینچی با طراحی باز به‌همراه سیستم ترمز دیسکی سه‌گانه هم از «VTX1800» به‌عاریه گرفته شده بودند.

رادیاتور کرومی هم که فوردهای ۱۹۳۲ را یادآوری می‌کرد با طراحی خیره‌کننده خود توجه همه را جذب می‌کرد اما همچنان آنقدر کارایی داشت که دپارتمان مهندسی هم آن را تایید می‌کرد. در حقیقت مهندسان به استفاده از رادیاتوری متفاوت علاقه داشتند اما از آنجایی که طراحی این قسمت برای ریون حیاتی به شمار می‌رفت، به دنبال راه‌حل جایگزین یعنی طراحی یک رادیاتور بهینه‌تر روی آوردند تا هم مهندسی خوبی داشته باشند و هم طراحی مناسب. همین روند برای بخش‌های بسیار زیادی دیگری هم تکرار شد.

فاصله محوری این موتور برابر ۱,۷۵۰ میلی‌متر بود و وزن خام ۳۶۷ کیلوگرمی داشت. ریون با توجه به ابعاد بدنه، خودرویی سنگین و بزرگ به شمار می‌رفت. هر چند راندمان این موتورسیکلت مناسب ارزیابی می‌شد و می‌توانست به‌خوبی انجام وظیفه کند اما هدف اصلی آن، ارائه طراحی بی‌مثال بود. این موتورسیکلت سفارشی با کیفیت و دقت یک محصول تولید انبوه ساخته شده بود و از رنگی یکتا سود می‌برد که با المان‌های کرومی و خیره‌کننده‌اش هماهنگی کامل داشت.

تلاش هوندا برای تولید و کاربردی‌سازی یک محصول مفهومی مانند ریون واقعا تحسین برانگیز به شمار می‌رود؛ چراکه هم مهندسان و هم طراحان این شرکت برای تولید این موتورسیکلت از مرزهای طبیعی خود فراتر رفتند. ریون در کلاسی تازه قرار می‌گرفت و حقیقتا لیاقت همین را هم داشت. ریون در ابتدا با قیمت ۲۴,۴۹۰ دلار و به‌عنوان یک موتورسیکلت تولید محدود عرضه شد. نهایتا ۱,۲۰۰ دستگاه از آن در سراسر ایالات‌متحده توزیع شد که قیمت امروزی هر کدام از آن‌ها بیش از ۱۰۰ هزار دلار ارزیابی می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا