کیک سنسور (Kick Sensor) چیست و چگونه کار میکند؟
سنسورها نقس بسیار حیاتی و کلیدی در عملکرد خودروها دارند. حتی در ارزان قیمت ترین خودروها حداقل از ۱۰ الی ۱۵ سنسور مختلف استفاده شده. این رقم در خودروهای لوکس و گران قیمت شاید به بیش از ۱۰۰ هم برسد.
به گزارش دنده 6 – یکی از سنسورهایی که استفاده از آن در دهه اخیر متداول شده کیک سنسور نام دارد. در این مقاله از سری مقالات آموزشی مجله پدال قصد داریم اطلاعاتی کامل در رابطه با سنسور پا یا همان کیک سنسور به شما مخاطبین عزیز بدهیم. با پدال همراه باشید.
کیک سنسور چیست؟
تصور کنید از خرید برگشتهاید و دو دستتان پر است یا شاید هم جعبهای را با دو دست گرفتهاید. در این زمان نمیتوانید با ریموت یا دکمه بالای پلاک در صندوق عقب را باز کنید. در این شرایط مجبور هستید که وسیلههایی که در دست گرفتهاید را بر زمین بگذارید و سپس در صندوق عقب را باز کنید. حال اگر زمین کمی خیس، خاکی یا گلی نیز باشد اوضاع بسار سختتر و بدتر میشود. سازندگان خودروهای امروزی برای رفع این مشکل از سنسوری به نام کیک سنسور استفاده میکنند.
کیک سنسور چگونه کار میکند؟
زمانی که ریموت خودرو در جیب کت یا شلوار شما باشد، کافیست به خودرو نزدیک شوید و پای خود را یک بار زیر سپر عقب تکان دهید در این زمان در صندوق عقب همراه با یک بوق کوتاه باز میشود. اگر خودروی شما مجهز به صندوق عقب برقی باشد در صندوق عقب با جکهای برقی تا انتها باز میشود و زمانی که دوباره پای خود را زیر سپر حرکت دهید در صندوق به طور خودکار بسته میشود. البته اگر از صندوق عقب فاصله بگیرید به طور اتوماتیک نیز بسته میشود. اما اگر خودرویتان صندوق برقی نداشته باشد پس از آزاد شدن ضامن قفل صندوق، در به آرامی با کمک فنرها باز شده اما در نهایت، بستن آن به عهده خودتان است.
نکات جالب در مورد کیک سنسور
این سنسور برای اولین بار در سال ۲۰۱۱ ابداع شد و رفته رفته استفاده از آن همهگیر شد!
اگر خودرو روشن باشد امکان باز کردن صندوق با سنسور پا وجود ندارد.
اگر دوبار پشت سرهم پای خود را زیر سپر تکان دهید در صندوق باز نمیشود.
یکی از لازمههای وجود این سنسور در خودروها، مجهز بودن به ریموت کیلس یا همان سیستم ورود و خرج بدون کلید است.
اگر بیشتر از یک ثانیه پایتان را زیر سپر نگه دارید در صندوق باز نمیشود.