اخبار

گزارش کیفیت خودروهای تولید داخل سرانجام اعلام شد

گروه خودرو: آمار کیفیت خودروهای داخلی در حالی پس از مدت‌ها تعلیق، دوباره اعلام شد که طی آن، تنها پنج محصول موفق به کسب سه ستاره کیفی از پنج ستاره شدند. در این گزارش که کماکان توسط شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران اعلام می‌شود، 32 خودرو داخلی تحت ارزیابی کیفی قرار گرفته و در پنج گروه قیمتی شامل زیر 25 میلیون تومان، 25 تا 50 میلیون، 50 تا 75 میلیون، 75 تا 100 میلیون و بالاتر از 100 میلیون تومان دسته بندی شده‌اند. بر این اساس، سوزوکی گرندویتارا در دسته بالای 100 میلیون، سراتو در دسته 75 تا 100، جک J5 در دسته 50 تا 75، تندر اتومات در گروه 25 تا 50 میلیون و پراید 132 در دسته زیر 25 میلیون تومان، در صدر نشسته‌اند. در مجموع اما سوزوکی گرندویتارا، تندر-90 (در تمام مدل‌ها)، رانا، سراتو و مزدا3 تنها خودروهایی هستد که توانسته‌اند سه ستاره کیفی را کسب کنند و سایر خودروها تنها دو یا یک ستاره دارند.

اما شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد در شرایطی گزارش کیفی خودروها را پس از ماه‌ها تاخیر، رسما اعلام کرده که تا مدت‌ها به دلیل مخالفت وزارت صنعت، معدن و تجارت، اجازه انتشار این گزارش را نداشت. هرچه هست، در روش جدید ارزیابی، دیگر خبری از اطلاعات مربوط به نمرات منفی نیست و این موضوع به‌نوعی از ناقص بودن آمار مربوطه حکایت دارد. این شرکت در گذشته با ارزیابی کیفی خودروها در 9‌معیار مختلف، عددی را به‌عنوان «مجموع نمرات منفی» برای هر خودرو اعلام می‌کرد و این «عدد» نشان‌دهنده سطح کیفی بود. بر این اساس، هر خودرویی که نمره منفی کمتری دریافت می‌کرد، طبعا از کیفیت بالاتری برخوردار بود و هرچه نمره موردنظر بالا می‌رفت، نشان از پایین بودن کیفیت خودروها داشت. این در شرایطی است که شرکت بازرسی در شکل جدید ارزیابی خود، خودروهای داخلی را با توجه به دریافت «ستاره» طبقه‌بندی می‌کند، به این معنی که هرچه کیفیت بالاتر باشد، خودروها ستاره بیشتری دریافت خواهند کرد.

از قرار معلوم، کف کیفیت در روش جدید ارزیابی، دریافت یک ستاره است و سقف آن نیز پنج ستاره. به‌عبارت بهتر، خودرویی که یک ستاره دریافت می‌کند، دارای پایین‌ترین سطح کیفی است و آنکه موفق به کسب پنج ستاره می‌شود، بالاترین کیفیت را دارد. طبعا خودروهایی نیز که چهار،سه و دو ستاره دریافت می‌کنند، به ترتیب از کیفیت بالاتری برخوردارند. این در حالی است که طی دو گزارش اعلامی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، هنوز هیچ کدام از خودروهای داخلی نتوانسته‌اند بیش از سه ستاره دریافت کنند. هرچند شرکت بازرسی کیفیت و وزارت صنعت دقیقا مشخص نکرده‌اند که مبنای این ستاره‌ها چیست و جزئیات ارزیابی کیفی خودروها چه تغییری در مقایسه با گذشته کرده است، با این حال به‌نظر می‌رسد معیارهای سختگیرانه جهانی برای کیفیت خودروها لحاظ شده و از همین رو به جز تندر پارس‌خودرو، سایر خودروها نتوانسته‌اند از «سه ستاره» رد شوند.

هرچه هست، در گروه خودروهای بالای 100 میلیون تومان، تنها دو محصول یعنی ویتارا و مزدا3 به چشم می‌آیند که هر دو موفق به کسب سه ستاره کیفی شده‌اند. همچنین در گروه خودروهای 75 تا 100 میلیون تومان نیز تنها سراتو و جک S5 به چشم می‌آیند و در این بین، سراتو صاحب سه ستاره شده و جک نیز تنها یک ستاره به دست آورده است. جک طی یک سال گذشته با استقبال خوبی از سوی مشتریان روبه‌رو شد، با این حال کسب تنها یک ستاره کیفی، تردیدهایی را در مورد کیفیت این محصول به‌وجود می‌آورد. این خودرو چینی البته مدلی سواری به نام J5 نیز دارد که توانسته کارنامه کیفی بهتری را از خود به جا بگذارد. جک J5 که در گروه خودروهای 50 تا 75 میلیون تومان قرار دارد، موفق به کسب دو ستاره کیفی شده تا در کنار برلیانس H330 پارس خودرو (دیگر عضو این گروه) قرار بگیرد. برلیانس خودرو چینی نسبتا جدید پارس خودرو به شمار می‌رود و اگرچه مدلی سایپایی نیز دارد، اما نام آن در جمع خودروهای تحت ارزیابی به چشم نمی‌آید.

در این گروه که کلا در اشغال چینی‌ها قرار دارد، ام وی ام مدل 550 نیز عضو است که توانسته تنها یک ستاره برای خود دست و پا کند. البته ام‌وی‌ام X33 جدید و لیفان X60 نیز اوضاع بهتری نداشته و آنها نیز موفق به کسب فقط یک ستاره کیفی از بازرسان شرکت بازرسی شده‌اند. اما در گروه خودروهای 25 تا 50 میلیون تومان که دارای بیشترین عضو است، تندر-90‌ها آقایی می‌کنند، چه آنکه برای هر چهار مدل این محصول، سه ستاره کیفی ثبت شده است.

بر این اساس، تندر-90 اتومات در صدر قرار دارد و سایر تندرها نیز رده‌های بعدی را به خود اختصاص داده‌اند. طبق جدول کیفی ارائه شده، تندر ایران خودرو، پارس‌تندر و تندر پارس خودرو توانسته‌اند رده‌های دوم تا چهارم گروه تحت بررسی را به خود اختصاص دهند. پس از تندر-90‌ها اما این رانا است که توانسته با کسب سه ستاره کیفی، ایران خودرویی‌ها را سورپرایز کند. رانا که در گذشته حرف و حدیث‌هایی در مورد کیفیت آن وجود داشت، در گزارش جدید شرکت بازرسی موفق به کسب سه ستاره کیفی شده تا خود را در کنار امثال ویتارا و تندر ببیند.

از رانا که بگذریم، در رده‌های بعدی با خودروهایی به نام ام‌ وی ‌ام 315 جدید، پژو 206‌هاچ بک و 206 صندوقدار و دنا روبه‌رو می‌شویم که همه آنها موفق به کسب تنها دو ستاره کیفی شده‌اند. این در شرایطی است که سایر خودروهای این گروه شامل سمند، پژو 405، پارس و تیبا2، فقط یک ستاره کیفی به دست آورده‌اند.

سری هم اما به گروه خودروهای زیر 25 میلیون تومان بزنیم، گروهی که تیبا و چهار مدل پراید را در خود جای داده است. پرایدهای این گروه را مدل‌های 132،111 و 131 (در دو مدل سایپایی و پارس خودرویی) تشکیل داده‌اند که از آنها به‌عنوان ارزان‌ترین خودروهای کشور یاد می‌شود. همچنین تیبای صندوقدار نیز که عضو این گروه است، پس از پراید، کمترین قیمت را در بازار خودرو کشور دارد. طبق اعلام شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران، هر پنج عضو گروه خودروهای زیر 25 میلیون تومان، جزو تک ستاره‌ها به شمار می‌روند و کیفیت‌شان چندان تعریفی ندارد.

24 دیدگاه

  1. حالا که اس 5 جای خودشو تو بازار پیدا کرده
    کیفیتش روز به روز کمتر میشه
    اگر یادتون باشه اولین گزارشی که بر مبنای جدید دادند 3 ستاره گرفته بود
    در دومین گزارش 2 ستاره و حالا 1 ستاره
    فقط نمیدونم رانا چطور تونسته 3 ستاره بگیره؟؟؟

    1. برا اینکه فروشش کمه، ایران خودرو یه پول زیر میزی داده که الکی اینجور اعلام کنن تا ملت برن رانا بخرن

    2. من برا خانواده رانا گرفتم نسبت به گذشته ( یک سال پیش برای دو ماه داشتم ) کیفیتش نمیگم خیلی خوب شده ولی خوب شده کلا از وقتی رانا شد با گارانتی 3 ساله کیفیتش رو بردن بالا هر چند که به قیافه و اسمش نمیخوره 🙂

  2. ستاره های رانا و ال نوت بسیار عجیبه ؟
    من جک جی 5 داشتم کیفیت متوسطی داشت حداقل از ال نوت و رانا و 405 و مشتقات بسیار بهتر بود نمیدونم این امتیازات برچه مبنایی هست کیا سراتو سایپایی تنها ایرادش از نظر من رنگ و استفاده از لاستیک ایرانی برای تایرهاش هست سایر قطعات و حتی صندلی ها کره ای هست چطور 3 امتیاز داره ؟
    و یا مزدا 3 با انبوهی از امکانات و تا 90 درصد ژاپنی چطور 3 ستاره گرفته مزدا 3 خودروی بسیار با کیفیتی هست که تمام نیازهای خریدار پوشش میده

    1. تنها ایراد سراتو از نظر شما رنگ و لاستیک ایرانیه؟؟!
      شما که ماشینت ایرادای دیگه هم زیاد داره!
      پس مشکل فاحش ترمز ماشین شما ایراد نیست؟؟! مونتاژ افتضاح سایپا به نظر شما مزیته؟؟
      اینم لینک گفته های شما در سایت تی تی:
      http://www.tuningtalk.com/forum/viewtopic.php?f=117&t=97516&p=3556637#p3556637

    2. هر ماشینی بر اساس قیمتش رتبه بندی میشه
      و در رتبه بندی جدید کیفیت فنی تاثیرگذاری بیشتری نسبت به کیفیت رنگ و تزیینات و … داره
      تندر هم همیشه از نظر کیفیت فنی زبانزد بوده
      چطور میگید سه ستاره گرفتنش عجیبه؟؟

  3. این ستاره ها رو نسبت به قیمت ماشین در نظر گرفتن؟ یعنی میشه گفت کیفیت ال90 از جک اس 5 بالاتره یا خیر؟

    1. اره.اتفاقا من میخواستم تندر 90 مو بفروشم جک S5 بگیرم ولی کیفیت سواریش و متریال داخلیش به دلم نشنست.
      MVM X33 اتومات هم امتحان کردم اون که دیگه کیفیتش زیر خط فقره و همون یه ستاره هم زیادشه.تنها چینی هایی که به نظرم کیفیتشون خوبه MG و جیلی و برلیانسه.

      1. منظورتون از برلیانس کدوم مدله؟ اخه برلیانس اچ 230 رو تست کرده بودن که اتفاقا مقالش توی همین سایتم بود و گفته شده بود مشکلات بسیار زیادی داره در مدل اتوماتیک و در نمونه دنده دستی هم ظاهرا صفحه کلاچش ضعیف بوده و عایق بندی صوتیش ضعیف بوده و حتی توی تست واسه ترمزاش مشکل پیش اومده اینا رو حتی خود سپهر جان هم در جواب یکی از دوستان گفته بودن اما در مقابل میشه از ایمنی تصادفش تعریف کرد چون با این قیمت ( در نمونه دنده دستی زیر 40 میلیونه)ایمنی تصادف چهار ستاره حتی در سی انکپ قابل قبوله

        1. بله همه این عیب ها وجود داشت و ماشین دنده دستی ABS اش خراب بود و مدل اتومات (در واقع نیمه اتومات) کلا مرخص هست…

  4. میخوام اعلام نشه….یه مشت دروغ و چرت و پرت اعلام نداره که
    به امید نابودی مونتاژ کاران داخلی

  5. من كه اصلا اين ستاره بندي ها را قبول ندارم مشخص هر شركتي پول داده بهش ستاره دادن هر كدومشون هم كه نداده بهش ستاره ندادن اينا كي راست گفتن كه بار دومش باشه اخه كنترل كيفي مزدا 3 سه ستاره رانا هم سه ستاره واقعا جاي تاثف داره بعضي ها مردم خر فرض ميكنن منم گاري ببرم ثبت كنم حتما يه ستاره ميگيره ديگه چون راه ميره سرعتشم اونقدر بالا نيست كه كسي با تصادف باهاش صدمه ببينه بدرد خودشون ميخوره اين ستاره هاي پولكي كه با پول همه ستاره را گرفتن يعني جك اس 5 در حد پرايد ديگه خوبه والا يا رانا در حد مزدا 3

  6. من اگه بودم اينجوري ستاره ميدادم پرايد كه حال خودشو داره اصلا ستاره نميدادم تيبا هم يه ربع ستاره رانا و ال ٩٠ هم دو ستاره جك اس ٥ و جي ٥ هم ٣ ستاره مزدا ٣ و سوروزكي را هم 4 ستاره پنج ستاره را هم نخواستيم واسه خودشون

  7. فکر کنم ستاره های کیفی ماشینها نسبت به رده بندی قیمتیشون باید باشه
    یعنی مزدا در رده قیمتی 100 سه ستاره گرفته و مثلا ال90 تو رده قیمتی 50
    البته منطقیش این میتونه باشه اگه کسی اطلاع دقیق داره بگه

  8. رانا نسبت به گذشته کیفیتش خیلی بهتره شده جک اس 5 هم یک خودرو چینی هست و هنوز امتحانشو پس نداده ریسک خریدش خیلی بالاست .

  9. کشف من اینه که ال 90به این دلیل همیشه نمره اش بالا ست که هر سه خودروساز داخلی اونو میسازند وگرنه نمی تونه سه ستاره باشه.

    1. اتفاقا کاملا در اشتباهید
      ایران خودرو و سایپا هیچ علاقه ای به فروش ال 90 بجای 405 و برلیانس ندارن و اگر به پول دادن و … بود ستاره های اون ها رو بالا میبردن
      نمیدونم چرا (احتمالا سود کمتر ) اما از شرایط فروشی که اعلام میکنن این نکته کاملا مشخصه
      برای ال 90 باید پولتون رو نقد بدید و 45 روز بعد تحویل بگیرید
      برلیانس رو میتونید قسطی بخرید و همون روز هم تحویل بگیرید

  10. امروز رفتم ماشین صفر از ایران خودرو تحویل بگیرم تو اخرین لحظه متوجه شدم یه قسمت از ماشین خوردگی داره که رنگش کردن.
    اینجوری برا تحویل ماشین حتما باید یه کارشناس رنگشدگی و تصادفات هم با خودتون ببرین که مطمئن شین خودرو صفر تحویلی بی رنگ باشه!!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا