اخباراسلایدرایرانی

مدیرعامل ایران خودرو : تولید خودرو با کیفیت و ارزان امکان‌پذیر نیست

حداقل قیمت خودروهای اروپایی

دنیای اقتصادی: مشتریان ایرانی در حالی این روزها به هوای ورود خودروهای با کیفیت و دارای قیمت مناسب خارجی، بازار داخل را تحریم کرده‌اند که به گفته مدیران ارشد «جاده مخصوص»، این خودروها حداقل دو سال دیگر و البته با قیمت‌هایی بسیار بالاتر از آنچه مشتریان انتظارش را می‌کشند، عرضه خواهند شد. به‌عبارت بهتر، با وجود تمام امیدواری‌هایی که پس از توافق هسته‌ای وین میان ایران و کشورهای 1+5، بابت ورود خودروهای ارزان و در عین حال با کیفیت، ایجاد شد، خودروسازان داخلی امیدی به این اتفاق نداشته و تاکید می‌کنند قیمت‌ها بسیار بالاتر از حد انتظار خواهند بود.

 

چرایی خوش‌بینی به آینده بازار

اما چه شد که مشتریان به آینده بازار خودرو کشور و ورود محصولات ارزان و با کیفیت امیدوار شدند؟

هرچند ریشه اصلی این امیدواری و خوش‌بینی، در توافق هسته‌ای وین است، اما پیش‌تر و پس از توافق ژنو (که یک سال و نیم پیش حاصل شد) نیز تصور ورود خودروهای خوب و با قیمت مناسب در اذهان مشتریان ایرانی وجود داشت. حالا پس از توافق قرار است تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران لغو شود و با این حساب، نه تنها دوستان بی‌وفای قبلی صنعت خودرو کشور می‌توانند به «جاده مخصوص» برگردند، بلکه سایر بزرگان خودروسازی جهان نیز اجازه حضور در یکی از بزرگ‌ترین و استراتژیک‌ترین بازار‌های خودرو خاورمیانه را خواهند داشت.

در این میان، خودروسازان داخلی نیز پس از توافق وین، به‌نوعی شتابزده عمل کرده و با اعلام و تایید اخبار مربوط به حضور بزرگان صنعت خودرو دنیا در ایران، عملا با دست خود بر رکود بازار دامن زده و سطح امیدواری و توقع مشتریان را بالا بردند. مطرح شدن نام خودروسازان بزرگی مانند فولکس واگن و فیات به‌عنوان شرکای آتی جاده مخصوصی‌ها، مشتریان را بسیار خوشحال کرد، چون حالا می‌توانستند خودروهایی مناسب و دارای کیفیت بالا را با قیمتی پایین و قابل قبول (درست آنچه که در بازار داخل عکس آن اتفاق افتاده) خریداری کرده و به اصطلاح از دست محصولات قدیمی فعلی، راحت شوند. اوضاع به شکلی پیش رفت که مشتریان حالا گمان می‌کنند از همین فردا قرار است خودروهای روز دنیا با قیمتی پایین روانه بازار کشور شوند و از همین رو خرید خودروهای داخلی را تحریم کرده و به انتظار خارجی‌ها نشسته‌اند. اما آیا این انتظار، منطقی است؟ آیا واقعا قرار است خودروهای روز دنیا با قیمتی پایین روانه بازار ایران شوند؟ و مهم‌تر اینکه کدام بازه قیمتی در بازار خودرو کشور، نقطه فرود محصولات خارجی جدید خواهد بود؟ زیر 30 میلیون؟ زیر 50 میلیون یا زیر 100 میلیون؟ پاسخی که خودروسازان و فعالان صنعت خودرو به این پرسش‌ها می‌دهند، برای متقاضیان خودرو امیدوارکننده نیست. گنجانده، چه آنکه آنها به صراحت ورود محصولات با کیفیت و دارای قیمت مناسب (قیمت مدنظر مشتریان ایرانی) به بازار کشور را رد می‌کنند. به گفته آنها، نه تنها ورود خودروسازان بزرگ دنیا به ایران پروسه‌ای زمانبر است و حداقل یک سال و نیم طول خواهد کشید؛ بلکه محصولات آنها نیز قرار نیست با قیمت‌های پایین (مثلا زیر 30 میلیون و حتی زیر 50 میلیون تومان) روانه بازار کشور شوند.

هاشم یکه زارع

حداقل قیمت خودرو جدید اروپایی

اما ببینیم مدیرعامل ایران خودرو در مورد قیمت خودروهای آینده بازار کشور چه می‌گوید. به اعتقاد هاشم یکه‌زارع، حضور خودروسازان خارجی در ایران، زمان می‌برد و از طرفی، نمی‌توان این طور تصور کرد که محصولات آنها با قیمتی پایین روانه بازار داخل خواهد شد. وی با بیان اینکه مشتریان انتظار خرید خودروهای روز اروپایی با قیمت 20 تا 30 میلیون تومان را دارند، تاکید می‌کند:بعید می‌دانم قیمت خودروهایی که قرار است در آینده و پس از لغو تحریم‌ها روانه بازار ایران شوند، کمتر از 70 میلیون تومان باشد. به گفته مدیرعامل ایران خودرو، امکان کاهش قیمت خودروهای خارجی که به ایران می‌آیند، وجود دارد اما این کار نه تنها زمانبر است، بلکه مستلزم ثابت ماندن هزینه‌های تولید در کشور بوده و به این راحتی‌ها نمی‌توان آن را محقق کرد. اظهارات مدیرعامل ایران خودرو از این حکایت دارد که تولید خودرو با کیفیت و در عین حال ارزان در ایران، عملا در شرایط فعلی امکان‌پذیر نیست و بیشتر به رویا می‌ماند تا واقعیت. رویایی بودن این ماجرا از آنجا سرچشمه می‌گیرد که در حال حاضر کم‌کیفیت‌ترین خودروهای داخلی که سالیان سال از طراحی و تکنولوژی آنها گذشته، با قیمتی بالا (از نظر مشتریان و برخی کارشناسان) به تولید می‌رسند؛ بنابراین چطور می‌توان امیدوار بود که مثلا فولکس و فیات را با قیمت مناسب از نظر افکار عمومی، تولید کرد.

 

آن طور که خودروسازان می‌گویند، در حال حاضر هزینه تولید خودرو در کشور بالا بوده و حتی برخی خودروها نیز با حاشیه زیان تولید می‌شوند؛ بنابراین از آنجا که خودروسازان خارجی نیز قرار است در همین فضای کسب و کاری که داخلی‌ها کار می‌کنند، فعالیت انجام دهند، نمی‌توان چندان به ساخت خودروهای دارای کیفیت و قیمت مناسب، امید داشت. البته قطعا اگر فضای کسب و کار در کشور با توجه به لغو آتی تحریم‌ها، بهبود یابد، مقدمات کاهش هزینه‌های تولید نیز ایجاد خواهد شد، منتها پرسش این است که آیا به سرمایه گذاران (خودروسازان) خارجی آزادی عمل در ایران داده خواهد شد؟ و اینکه آیا مثلا فولکس و فیات می‌توانند در همان فضا و شرایطی که در کشورهای خود خودرو می‌سازند، در ایران نیز به تولید مشغول شوند و محصولاتی با کیفیت و البته ارزان (از دید مشتریان ایرانی) تولید کنند؟ به اعتقاد خودروسازان داخلی، یکی از دلایل اصلی گرانی و کم‌کیفیتی خودرو‌های ایرانی، مهیا نبودن فضای مناسب برای تولید است، به‌نحوی‌که اگر هزینه‌های بانکی و دولتی کاهش یابند، قیمت‌های فعلی تا مرز 40 درصد افت خواهند کرد. به گفته آنها، خودروسازان خارجی نیز مجبورند در فضای فعلی کشور کار کنند و از همین رو نمی‌توان خیلی به تولید محصولات ارزان دل خوش کرد.

 

65 دیدگاه

  1. “تولید خودروی ارزان و باکیفیت امکان پذیر نیست”
    به خدا راضی به زحمت نیستیم. تولید نکنید.
    بذارید میشینای گرونقیمت خارجی با قیمت واقعی وارد کشور بشن تا مردم قدر شما فرغون ببخشید خودرو ساز ها رو بدونن.

    1. آخه كسي نيست بگه بابا جون همين الان هم قيمتي كه به اين ارابه هاي عصر حجر ميديم خيلي خيلي بالاتر از حد و اندازه اونه حيف پول به اين آشغالها بدبختي مردم ما اينه كه همه چيز در سلطه دولت و شركتهاي دولتي هست و. مردم بيچاره دست و بال شون بسته است اميدوارم كه به اين تحريم عمومي ادامه بدهند كه شايد بالاخره اين خودخواهان از خواب غفلت بيدار بشوندو به مردم احترام بزارن

  2. خب بابا جان اگه بخوام بالا 70ملیون بدم الانم رنو فلوئنس ،میتسو تیپ 1،ام جی 3 ،هیوندا آی 20 و کلی ماشین دیگه هست …
    بابا جان جمعش کنین بره …
    گمرک رو کم کنین و کارخانه ها رو هم تعطیل کنین
    یکی از راهکارهایی هم که جلوی راه ما هستش اینه که کلا قطعه ساز بشیم ،مثل ترکیه
    خط تولیدی که میزان تولیدش زیاد نباشه ضرر میده ، شما هم خودرو سازان محترم اگه نمتونین به میزان زیاد تولید کنین و نمیتونین صادرات کنین و یا اینکه اصلا نمیتونین خودرو داخلی تولید کنین … نبودنتون بهتر از بودنتونه

  3. واقعا هیچ جایه دنیا یه فروشنده به مشتریش توهین نمیکنه به جز ایران

    خب اگه میگید خودرو خارجی ارزون نیست تعرفه رو بردارید مگه زوریه ؟

    اگه که میخوایید قیمتو زیاد کنید برید جایه 206 یه اشکودا یا فلکس واگن تولید کنید تا پول بیشتر بدیم

    من نمیدونم چجوره اخه وقتی که تحریمیم میگن اثر تحریمه لغو میشه میگن اثر فلانه و اینا

  4. سلام از قديم گفتن يك ده آباد به از صد شهر خراب منظور اين كه اگه خودروسازاى محترم بعد از نيم قرن سابقه حلقه كامل صنعت را نتوانسته اند إيجاد كنند از طراحي و استاندارد گرفته تا سيستم فروش و خدمات پس از فروش حداقل برن با شركتهاي بزرگ و موفق شراكت كنن و خودرو مطمئن تحويل ملت بدهند آخه عزيزاى من تا كى ميخواين سر مردم شيره بمالين حيام خوب چيزيه وال…

  5. دوستان توجه کنند :
    – پـارس ELX : حذف آپشن صندلی راننده گرمکن و سردکن + حذف موتور L4 سـیتروئن
    – رانـا : حذف رینگ آلومینیومی و صندلی های چرم و دسـتگیره دربـها مگانی و چــراغهای روشـنایی روز بهمراه سه برابر شده است.
    – پـژو 206 تـیپ 5 و V 8 : گیربـکس 405 GLX مربوط به پیشرانـه 1800 روی آن نصب شده است.
    – تـندر 90 : مصـرف سوخت (دنده ای بیش از 9 L ) و اتـوماتیک (بیش از 11 L )
    – دنــا : مشکل سیستم برق و نـیز عدم نصب نرم افـزار نقـشه شهــرها
    – گـرند ویـتارا : این خودرو در بازارهای جهانی نسل عوض کرده و همچنین ایران خودرو در تـیپ فـول کلاس 8 , گـارد سـپرها را حذف نموده است.
    – پـارس LX : مـوتور TU5 و گیربـکس مربوطه بر اتاق و وزن این محصول مطـابقت ندارد.
    – هـایما : خودروی جک S 5 توربو 2000 سی سی 6 سرعته 75/4 تومان و هـایما قدرت موتورش 140 اسب بخار 2 لـیتری ( جک S 5 توان موتورش 173 HP )
    – پـژو 206 : فرمان کلیه مدل های 206 خیلی زود پـوسته پــوسته می شود و واقعا بی کیفیت است. همچنین موتورهای TU5 را توسط شرکت دانـگ فنگ چـین (شـریک پـژو) تامیـن می کند.
    – پـژو 405 : این خودرو در هنگام تصادف خیلی خطرناک است چند بار ثابت شده که در حین تصادف , نه دربها باز میشوند و نه پنـجره ها حتی پنجره های عقب , لذا از خرید این محصول جدا پرهیز کنید.
    – سـمند : این خودرو نسبت به مدلهای گذشته سـنگین وزن شده به حدی که مدل EF7 گازسوز به 1340 KG رسـیده است.

    1. در مورد دنا میشود گفت که مشکل سیستم برق ایراد فراگیری در این خودرو نیست اما در برخی خودرو ها دیده شده است. از عیوب این خودرو هم همانطور که اشاره کردید عدم نصب نقشه است که قیمت زیادی هم دارد و نسخه مخصوص دنا 95 هزار تومان است. از سویی صدای زیاد موتور در دور3000 است که مربوط به سیستم cvvt میشود. و همچنین مشکلات ناشی از مونتاژ بد نیز در این خودرو دیده میشود مانند رگلاژ نبودن در ها و درز زیاد صندوق عقب و درز زیاد کاپوت جلو با سپر . از بهبود ها هم میتوان به ترمز خیلی قوی تر از نسخه های پیشین و استفاده از ecu بوش ساخت المان و استفاده از قطعات موتور های دوگانه سوز برای دنا (چون اونا کیفیتشون بهتره) و بزرگ تر شدن رادیاتور دناو استفاده از سیم کشی جدید خودرو سورن برای دنا (نسخه های جدید دنا) و… میتوان نام برد.

  6. 70 میلیون با دلار 3300 میشه 21000 دلار
    جناب مثلا مدیر عامل میدونی با 21000 دلار میشه چه ماشینایی خرید ؟ با چه کیفیتی ؟
    عین بختک افتادن رومردم. آقا شما که نمیتونی ماشین ارزون و با کیفیت بزنی نمیخواد تولید کنی
    کارشون به جایی رسیده که عملا با پر رویی و وقاحت تمام میگن ما ماشینامون بی کیفیته همینه که هست ! ماشین با کیفیتم نمیذاریم ارزون بیاد !!!! (مضمون کل مصاحبه میشه این )
    مردم یه بارم شده باید یه خودی نشون بدن

    1. در صورت مونتاژ در ایران تعرفه گمرک برای قطعات CDK اگه اشتباه نکنم 20 و برای قطعات کاملا منفصله 12-13 درصد است که باتوجه به ارزان بودن نیروی کار و ارزان بودن انرژی در ایران این خودرو های خارجی در بد بینانه ترین حالت هم قیمت با خودروی تولید شده در کشور مبدا خواهند بود و اگر به صورت واقعی به این موضوع نگاه کنیم حتی میشود با قیمت تمام شده پایین تری نسبت به کشور مبدا خودرو را تولید کنیم.
      مشکل این ها این است که نمیخواهند که دست از سر این محصولات عهد بوقشون بر دارند چون با زد و بند و باند بازی و دزدی از محل تولید و ساخت قطعات سود های کلانی به جیب میزنند. به عنوان مثال اگه پارس باشه 35 و اینا بخوان یک ماشین خارجی مثل تیوتا یاریس که ماشین ارزان قیمتی هم هست را مونتاژ کنند قیمتش همین حول و هوش 30-35 میلیون در می اید بعد چه کسی میرود پارس بخرد؟؟؟ خوب برای فروش این محصول بی کیفیت قیمتش را باید بکنند مثلا 10 میلیون و زمانی که یک همچین کاهش قیمتی ایجاد شود در واقع خود خودرو سازان اعتراف کرده اند که ما ده ها سال با سود های 200-300 درصدی داشتیم خودروی گران و بی کیفیت به مردم میفروختیم!!!!!
      که به نظر من این ها هرگز به این موضوع اعتراف نمیکنند!

    2. فقط ماشین نیست همه چیز همین اشو همین کاسه هست .تازه جالب اینه میزان دستمزدها از همه دنیا کمتره ولی قیمتها 3برابره قیمت جهانیه .روزی 7دلار حقوق پایه یه کارمندو یه کارگرو یه معلمه .حالا تو عمرت اگه چیزی نخوری چیزی نپوشی خرجش نکنی بعده 20سال میتونی یا یه سوناتا ال اف بخری یا یه خونه 45متری

  7. صنعت بیمار را راهی نیست جز پالایش ساختاری…
    کلا ایران را منطقه آزاد اعلام کنند همه مشکلات حل می شود…

  8. اگر شما قدرت پیشبینی و استدال ندارید مردم مانند شما نیستن !
    مردم انتظار ندارن بهترین ماشین رو با قیمت 20 تومن سوار بشن ،مردم انتظار دارن با اون ها منصفانه برخورد بشه ،
    انتظار دارن (و البته حق) دارن که حق انتخاب داشته باشن وقتی قراره پولی پرداخت بکنن !
    این ذات انسان هست که دوست داره متمایز به نظر بیاد، چرا فقط باید یک انتخاب در هر رنج از قیمت پیش روی 80 میلیون نفر باشه؟
    یک لحظه فکر کنید اگه همه مثل هم باشن چه اتفاقی می افته؟
    مشتری انتظار اینهمه دروغ از فروشنده ای که بهش اعتماد میکنه رو نداره
    خودروسازی در ایران به نظر بنده و خیلی از کارشناسان و دوستان ،نمونه کامل بی احترامی به مشتری و نادیده گرفتن حق مشتری
    مردم خودو میخرن که برن سر کار خدمت کنن یا اینکه تحصیل کنن
    یکی از دوستان بنده پراید صفر خریده بود دنده 2 نداشت و درب عقبش هم باز نمیشد ، آخه کجای دنیا جنس بی کیفیتی که همه از بی کیفیتی اون اطلاع دارن رو با هزار منت به خریدار میفروشن بعدم طلبکار میشن!
    خودرو لباس زیر نیست که اگر مشکل داشته باشه کسی متوجه نشه و ضررش به کسی نرسه!
    بعید میدونم کسانی که مدیریت این صنعت رو بر عهده دارن چیزی در مورد خودروسازی بدونن(شایدم میدونستن و حالا بعد از اینهمه حمایت بی چون و چرا دیگه چیزی از اون نمونده)
    خودرو اگر دارای کوچکترین ایرادی داشته باشه یک فاجعه به تمام معنا به حساب میاد چرا که اول با جون مردم سر و کار داره بعدم با سرمایه ملی و آلودگی هوا
    اینا فکر کردن نون بربری دارن تولید میکنن
    مردم انتظار دارن بعد از اینکه مردم اعتماد کردن و ماشین شما صفر خریدن بعد از اون تا چند سال اگر مشکلی پیش اومد سریعا برطرفش کنن و معذرت خواهی کنن تا مشتری رضایت داشته باشه
    درسته که بی انصافی در همه جای دنیا وجود داره و مثلا در خارج از ایران هم دیده میشه که یه پیر مرد می افته زمین و هیچکی کمکش نمیکنه تا اینکه آخر سر یه ماشین میاد و از روش رد میشه ، آره جایی که کسی مسئول نیست شاید نشه کسی رو مقصر دونست.
    ولی جایی که مسئولیتی برای کسی تعیین میشه باید عواقب انجام ندادن مسئولیت هم کاملا روشن باشه
    مجازات سخت برای قانون شکنی ،و یا قرار گرفتن در شرایطی که شخص بی مسئولیت مستقیما با عواقب کار خودش مواجه بشه میتونه از مواردی باشه که موجب احساس مسئولیت بشه.
    به عنوان مثال یک شرکت خصوصی هیچ وقت با مشتری هاش بد برخود نمیکنه چرا که در اولویت اون مشتری مداری و از حاظر نیست مشتری هاش و یا اعتبار شرکت رو از دست بده.
    من از طرفداران این دولت هستم و با اصل این دولت و نظام هیچ مشکلی ندارم مثل خیلی از دوستان دیگه.
    مطمئنم که نظام و یا دولت قصد دشمنی و بدی برای مردم نداره، ولی واقعیت اینه که نمیشه روی انسانیت همه(کسانی که به آنها مسئولیتی داده میشه)حساب کرد و باید اینها آخر و عاقبت کاری که میکنن با خبر بشن وبنظرم بهتره کسب و کار مردم دست خودشون باشه و دولت تنها نظارت کنه و یا در صورت لزوم مجازات یا تشویق کنه.
    در پناه حق

  9. دوستان ! یک خبر خوش
    از شنبه 94/06/07 روزنامه “دنیای خودرو” منتشر می شود بجای غصه خوردن و نگرانی از قیمت ها , بهتره به خرید این روزنامه اقدام کرده و با تمرکز بخشی از وقت خود به مطالعه آن , کمی از نفس خویش برای خرید خودرو بکاهید تا تب خودروسازان درباره عشق ماشین بودن ایرانی ها (به هر قیمت ممکن) فروکش کند و بلکه آدم گردد.

    پـژو پــارس :
    بهای صادراتی = 18.810.000 تومان = 3300 تومان (هر دلار) * 5700 دلار (نرخ صادرات)
    بهای بازار داخل = 35.5 الی 38.93 تومان بسته به مدل
    حقوق و عوارض دولت بابت هزینه و مالیات شماره گذاری و بیمـه و پـست و ارزش افزوده 9% و … = 6میـلیون
    مابـقی اضافه دریافتی ؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!

    1. بهای پژو پارس صادراتی که فرمودید 18 میلیون مال قطعات مونتاژ نشده است که پس از صادرات در عراق مونتاژ میشوند. قبلا هم در این سایت به این موضوع که میگویند قیمت خودرو صادراتی خیلی کم تر از داخل است پرداخته شده بود.

  10. دوستان همانطور که میدونید بعد از سقوط 3 برابری پول ملی در زمان احمدی نژاد
    ریال ایران جز کم ارزشترین واحدهای پولی شد اما این قضیه خودش یه مزیت رقابتی برای تولید ایجاد کرده
    مثلا یه کارگر خودرو سازی حدود 1میلیون تومن حقوق میگیره معادل 300 دلار آمریکا در حالی که در بسیاری از
    کشورهای جهان نمیتوان به یک کارگر چنین حقوقی داد( حداقل حقوق 1500 دلاره) از مواد مصرفی ماشین هم
    ما در صنایع پایه مثل فولاد سازی و قطعات پلاستیکی به دلیل وجود صنایع پایین دست پتروشیمی
    دارای مزیت مناسبی هستیم قطعا یک خودرو ساز خارجی میتونه یک خودرو رو کمتر از بسیاری از جاهای دیگه تو ایران تولید
    کنه حالا این آقا که میگه خودرو زیر 70 میلیون (21000دلار ) نمیتونیم بدیم که خوب مرد حسابی تو خارج با این پول کیا
    اپتیما به مردم میدن مطمئن باشید خودرو ساز خارجی میتونه تازه تو ایران زیر این قیمت تولید کنه
    منتهی مشکل ما فساد اداری – قوانین دست و پا گیر-سیاست خارجی بد -و هزار تا مشکل دیگس وگرنه ایران
    نباید به این وضع میفتاد

  11. ما ملت ایران به چه زبونی بگیم خودروساز نمیخواییم!سنگ اشتغال رو به سینه میزنی؟خب منتاژ کار بشو کسی مجبورت نکرده اسمتو بذاری خودرو ساز.این مدیرای خودروساز رو باید اعدام کرد به والله

  12. چه آدم های گستاخ و پرویی پیدا میشن…
    به جای این که فکردی به حال ارابه هاشون کنن رودرو مردمی وای میسن
    که 40 سال تحملشون کرده.
    لعنت به فساد و بی کفایتی.لعنت

  13. اینقدر توهین به مردم این قدر تهمت زدن به مردم و تحقیر یک ملتی که چندین سال هست با این خودرو سازها مدارا کرده !!! چرا این خودرو سازها خودشون رو از مردم جدا کردند و فقط دارن خلاف جهت شنا میکنن … این کار تا کجا باید ادامه پیدا بکنه … یک روز یکی میگه مردم رو توهم زده یک روز یکی میگه دوسال بعد قیمت میشه 70 میلیون … تا کی باید اینا ما رو تحقیر بکنن و با جان و مال و پول مردم و دولت بازی بکنند . باید فکر یک کمپین جدید باشیم و ریاست جمهوری تقاضا بکنیم به این موضوع رسیدگی بکنن مثلا اسمش رو هم بذاریم “روحانی مچکریم ولی اینارو نمیخریم “

  14. متاسفانه خودروسازان ما بعد از سی چهل سال هنوز نمیدونند خواسته های مردم چیه!!!
    متاسفانه هنوز فکر میکنن مردم دنبال مفت شدن خودرو هستن ،
    نمیدونن که افت کیفیت مهمترین دلیل اعتراض مردمه ،
    نمی فهمن که عدم وجود فاکتور تعیین کننده ایمنی باعث نخریدن خودرو شده ،
    نمیدونن که عدم وجود خدمات پس از فروش باعث رکود شده!
    نمی فهمن که افزایش بی رویه و بی اصول قیمت خودرو باعث نخریدن خودرو شده!!
    نمی فهمن که طرح های اقساطی افتضاح و با سودهای کلان باعث کم شدن قدرت خرید مردم شده!
    این فاجعه ست !!! واقعا فاجعه ست !!! اگر این خودرو سازان تحت حمایت دولت نبودن یک سال هم دووم نمیاوردن! اینها مهمترین بخش این صنعت یعنی پیدا کردن نیاز مصرف کننده و بازار هدف رو کلا فراموش کردن!!
    در کل بساط خودرو سازان ما چیزی بنام حقوق مصرف کننده اصلا وجود نداره!!!
    و بغیر از خودشون دولتها هم مقصرند ، چون اینها رو اینطوری بار آورده، هر بار که خواستن قیمت بالا ببرن باهاشون راه اومده. هر شکایتی از طرف مصرف کننده نادیده گرفته شده!!

  15. سلام دوستان.اره خب اين اقا راست ميگه تا زماني كه تعرفه هاي واردات بالا باشه معلومه كه دغدغه فروش ندارن.دست همشون تو يه كاسه است.شما تعرفه رو بيار پايين ببين چجوري به فنا ميري.

  16. حرف ما هم همینه مدیررررر جان تولید نکنید . این همه آدم کشتید ما هم ورشکستتون می کنیم درش را می بندیم حالا شما نمی خواهد بعید و غریب کنی همین الان تو منطقه آزاد قیمت ماشینها چطوری ؟ تولید بکنن خارجی ها هم همین قیمت های عالی بدست مردم می رسه . می دونه عزیزم غرش شیران همه گذشت …این عو عو سگانه شما نیز بگذرد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا