اخباراخبار داخلی

آیا کارت سوخت می تواند به مانعی برای قاچاق سوخت تبدیل شود؟

به واسطه گرانی های اخیر و تلاش دولت برای افزایش نیافتن قیمت بنزین و ایجاد نارضایتی عمومی، مجددا بحث استفاده از کارت سوخت برای مقابله با قاچاق بر سر زبان ها افتاده است و نهادهای عالی رتبه کشور، شدیدا بر این امر اصرار دارند و استفاده از کارت سوخت را راهکاری مناسب برای مقابله با قاچاق سوخت می دانند. با وجود تکذیب های فراوان، در آخرین خبر وزیر کشور از اجرای مجدد سهمینه بندی سوخت با هدف جلوگیری از قاچاق بنزین خبر داده است. با توجه به آن که پیش از این یک دوره سابقه استفاده از کارت سوخت را داشته ایم، می توانیم بررسی کنیم آیا بهره گیری از کارت سوخت تاثیری بر کاهش قاچاق بنزین و گازوئیل داشته است یا خیر.

در این باره بیژن حاج محمد رضا، رئیس هیات مدیره انجمن صنفی جایگاه های فروش فرآورده های نفتیتک و دو منظوره سراسر کشور در مصاحبه ای با هفته نامه خودرو امروز، ضمن اشاره به تجربیات قبلی سهمیه بندی بنزین، عنوان می کند سهمیه بندی یا افزایش قیمت بنزین و عرضه آن به صورت دو نرخی، هیچ تاثیری بر افزایش استفاده مردم از سیستم حمل و نقل عمومی ندارد و از آن جایی که جایگاه های سوخت تنها مقصرهای بحث قاچاق نیستند، این موضوع تاثیری در قاچاق سوخت نیز نخواهد داشت. وی افزود: بهترین راه برای جلوگیری از قاچاق سوخت، بررسی خودروهایی است که بیش از حد معمول سوخت گیری می کنند و در مرحله دوم، موجودی انبارها باید به صورت مداوم چک شود. قاچاق اقدامی سازمان یافته محسوب می شود و یک فرد به تنهایی قادر به قاچاق بنزین یا گازوئیل نخواهد بود.

به گفته مسئولان، در حدود یک سوم از مصرف بنزین کشور به خارج از مرز ها قاچاق می شود و افزایش قاچاق سوخت به واسطه ارزان بودن قیمت سوخت در ایران نسبت به کشورهای همسایه، باعث شده تا مصرف سوخت کشور به 91 میلیون لیتر در روز برسد. با وجود آن که اعلام می شود مصرف سوخت ایران چند برابر معیارهای جهانی است، نباید از سهم خودروهای پر تیراژ کشور که از تکنولوژی های قدیمی بهره می برند، غافل ماند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا