اخباراخبار داخلیاسلایدر

بررسی خودروهای چینی جدید در بازار ایران

چند سالی است که خودروهای چینی بخش قابل توجهی از بازار خودرو ایران را به خود اختصاص داده‌اند و خرید و فروش این خودروها بیش از قبل رونق یافته است.

پیدایش خودروهای چینی به سال ۱۳۸۴ و معرفی ام‌وی‌ام ۱۱۰ توسط مدیران خودرو باز می‌گردد. در واقع از این خودروی کوچک می‌توان به عنوان اولین خودرو چینی در ایران یاد کرد. با توجه به شرایط ایران، شرکت‌های تولیدکننده و واردکننده خودرو برای ادامه حیات خود به سوی خودروهای چینی جذب شدند. مصرف‌کنندگان و خصوصا متقاضیان خرید خودرو صفر کیلومتر نیز انتخاب‌هایشان محدود شد.

خودروهای چینی موجود در بازار، یا به صورت کامل وارد می‌شوند یا در کارخانه‌های داخلی مونتاژ می‌شدند. اکنون با رونق این بازار و افزایش مشتریان، شرکت‌های بیش‌تری به این حوزه وارد شده‌اند و تنوع محصولات چینی نیز افزایش یافته است. قیمت خودرو خصوصا چینی، به موارد بسیاری بستگی دارد و در این بخش نیز گزینه‌های متنوعی برای مصرف‌کنندگان فراهم شده است.

فیدلیتی پرستیژ

شرکت بهمن‌موتور نیز همانند سایر خودروسازان بخش خصوصی، به حوزه مونتاژ و عرضه خودروهای چینی وارد شد و دو شاسی‌بلند دیگنیتی و فیدلیتی را به بازار فرستاد. با توجه به استقبال مشتریان از این محصولات، نسخه‌های جدید آن‌ها نیز به زودی عرضه خواهند شد.

بررسی خودروهای چینی جدید بازار ایران در سال ۱۴۰۲

یکی از محصولات جدید بهمن‌موتور، فیدلیتی پرستیژ است که به زودی وارد بازار خواهد شد. این محصول همان جتور X۷۰ پلاس است که نسبت به نسخه قبلی خود، طراحی متفاوت، لوکس و اسپرت دارد. ظاهر این خودرو با فیدلیتی پرایم بسیار متفاوت است؛ جلوپنجره‌ای بزرگ با نوارهای کروم افقی و چراغ‌های باریک، از ویژگی‌های آن هستند. طول خودرو نیز حدود ۳ سانتی‌متر افزایش داشته است.

طبق گفته بهمن‌ موتور، فیدلیتی پرستیژ با موتور قوی‌تری عرضه خواهد شد. این موتور از نوع ۱.۶ لیتری توربوشارژ بوده و ۱۹۷ اسب‌بخار قدرت و ۲۹۰ نیوتن‌متر گشتاور دارد. این پیشرانه به یک گیربکس ۷ سرعته دوکلاچه متصل شده است.

فیدلیتی XB۱

یکی دیگر از محصولاتی که بهمن موتور قصد دارد در سال ۱۴۰۲ به بازار عرضه کند، فیدلیتی XB۱ (جتور داشنگ) است. این شاسی‌بلند چینی، محصولی جدید از شرکت جتور بوده که برای قشر جوان جامعه طراحی شده است. ظاهر این خودرو اسپرت و به روز است و به نظر می‌رسد در بازار ایران موفق باشد.

بررسی خودروهای چینی جدید بازار ایران در سال ۱۴۰۲

این خودرو با دو پیشرانه بنزینی و پلاگین هیبرید وجود دارد. نسخه بنزینی یک موتور ۱.۶ لیتری توربوشارژ با ۱۹۷ اسب‌بخار قدرت و ۲۹۰ نیوتن‌متر گشتاور دارد. نسخه پلاگین هیبرید به موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژ و موتور برقی مجهز شده است، که مجموعا ۳۲۶ اسب‌بخار قدرت دارد. قیمت و جزئیات فیدلیتی XB۱ هنوز در دسترس نیست.

چانگان CS۳۵ پلاس

شرکت سایپا در اواسط دهه ۹۰، محصول CS۳۵ چانگان را به ایران آورد و مونتاژ کرد. اما پس از شروع تحریم‌ها، مونتاژ این خودرو نیز متوقف شد. اکنون پس از گذشت چندین سال، سایپا اعلام کرده که دو محصول به‌روز چانگان، یعنی یونی‌تی و CS۳۵ پلاس را عرضه خواهد کرد.

چانگان CS۳۵ پلاس مدل ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲، یک جلو پنجره بزرگ و چراغ‌های دم‌نهنگی دارد. ظاهر این خودرو بسیار اسپرت و جوان‌پسند شده است و بدنه آن نیز تریم قرمز رنگ دارد. می‌توان گفت که این خودرو طبق مدل CS۵۵ چانگان طراحی شده و نسخه کوچک‌تر آن است. این شباهت حتی درون کابین خودرو نیز مشهود است.

چانگان CS۳۵ پلاس در دو تیپ ۲ و ۳ ارائه می‌شود، که تجهیزات متفاوتی دارند. امکانات این خودرو عبارتند از: ترمز پارک برقی، اتوهلد، نمایشگر ۱۰ اینچی، سیستم کی‌لس استارتر، دوربین عقب، کنترل سرعت در سرازیری و کمک حرکت در سربالایی.

سایپا نسخه توربو شارژ CS۳۵ پلاس را عرضه می‌کند، که از یک پیشرانه ۱.۴ لیتری توربوشارژ نیرو می‌گیرد. این پیشرانه ۱۵۵ اسب‌بخار قدرت و ۲۵۵ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند و به گیربکس دوکلاچه متصل است.

فروش این محصول از اسفندماه ۱۴۰۱ آغاز شده و به متقاضیانی تحویل داده می‌شود، که در سامانه ثبت‌نام خودرو وارداتی نام‌نویسی کرده‌اند.

راین R۷

کاوایی (KAWEI) یک خودروساز چینی است که اولین بار با پیکاپ K۱ وارد بازار ایران شد. خودروسازی راین این محصول را با نام راین رپچر عرضه کرد. اکنون این شرکت قصد دارد تا در سال جدید، دومین محصول کاوایی را نیز در ایران عرضه کند. این محصول یک شاسی‌بلند با نام کاوایی W۱ است که در ایران با نام راین R۷ شناخته می‌شود. شرکت خودروسازی راین، لقب ارزان‌ترین شاسی‌بلند اتوماتیک ایران را برای این خودرو تعیین کرده است.

این شاسی‌بلند محصول سال ۲۰۱۴ شرکت کاوایی است که در سال ۲۰۱۷ کمی به روز شد. ظاهر کلی آن (به جز بخش جلو) شباهت زیادی با نسل اول کیا سورنتو دارد و یادآور آن است. حتی ابعاد خودرو نیز مشابه این شاسی‌بلند کره‌ای قدیمی است.

بررسی خودروهای چینی جدید بازار ایران در سال ۱۴۰۲

از سال ۲۰۱۷ این محصول با پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژ عرضه شد، که ۱۹۰ اسب‌بخار قدرت و ۲۵۰ نیوتن‌متر گشتاور دارد. این نیرو، توسط گیربکس پنج سرعته دستی یا چهار سرعته اتوماتیک به چرخ‌های عقب منتقل می‌شود.فضای داخلی این محصول چینی بسیار ساده و قدیمی است. حتی کیفیت قطعات و مونتاژ آن‌ها نیز تعریفی ندارد. امکانات این کابین ساده در سیستم کی‌لس استارتر، تهویه خودکار، سانروف، دوربین عقب و… خلاصه می‌شود.
از آن جایی که این محصول در کشور چین با قیمت ۱۳ تا ۱۵ هزار دلار عرضه می‌شود، می‌توان پیش‌بینی کرد که قیمت آن در ایران حدود یک میلیارد تومان خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا