اسلایدربررسیفرانسوی

تست و بررسی رنو ساندرو استپ وی اتوماتیک در تهران + فیلم درگ با 206 تیپ 6

رنو ساندرو که حدوداً 10 سال قدمت دارد، خودرویی هاچ بک است که از سال 2007 تاکنون به صورت مشترک توسط کمپانی رنو و کمپانی رومانیایی داچیا (شرکت تابعه رنو) به تولید می رسد و هم اکنون در نسل دوم به سر می برد. این خودرو که بر پایه پلتفرم داچیا لوگان ساخته شده، در برخی بازارها تحت عنوان رنو ساندرو به فروش می رسد که عبارتند از:

  • ایران
  • روسیه
  • مصر
  • آفریقای جنوبی
  • مکزیک
  • آمریکای جنوبی

نسل اول

رنو ساندرو برای مدت حدودی 5 سال (از 2007 تا 2012) در نسل اول به سر می بُرد. تولید نسل اول ساندرو از سال 2015 در کشورمان آغاز شده و ظاهراً در حال حاضر ایران تنها کشوری است که نسل اول ساندرو در آن به تولید می رسد. این خودرو در مرکز طراحی رنو واقع در بارسلون طراحی شده و بر پایه پلتفرمِ داچیا به نام پلتفرمِ بی-صفر (B0 platform) ساخته شده، پلتفرمی که لوگان و داستر نیز از آن بهره می برند.

 

تصاویر داچیا ساندرو، نسل اول:

تصاویر داچیا ساندرو، نسل اول
تصاویر داچیا ساندرو، نسل اول
تصاویر داچیا ساندرو، نسل اول
تصاویر داچیا ساندرو، نسل اول
تصاویر داچیا ساندرو، نسل اول

 

فیس لیفت

سال 2011 ساندرو نسل اول فیس لیفت شد که حاصل آن تغییراتی در نمای روبرو و فضای داخلی آن بود. می توانید این تغییرات را در تصاویر زیر مشاهده کنید:

ساندرو نسل اول فیس لیفت
ساندرو نسل اول فیس لیفت
ساندرو نسل اول فیس لیفت
ساندرو نسل اول فیس لیفت
ساندرو نسل اول فیس لیفت

ساندرو استپ وی

سال 2009 کراس اووری بر پایه ساندرو تحت عنوانِ ساندرو استپ وی معرفی شد (خودروی مورد تست ما) که در ادامه تصاویر آن را مشاهده می کنید:

ساندرو استپ وی
ساندرو استپ وی
ساندرو استپ وی
ساندرو استپ وی

 

رنو ساندرو استپ وی سال 2012 فیس لیفت شد که می توانید تغییرات اعمال شده در آن را در تصاویر زیر مشاهده کنید:

ساندرو استپ وی فیس لیفت
ساندرو استپ وی فیس لیفت
ساندرو استپ وی فیس لیفت
رنو ساندرو استپ وی فیس لیفت
ساندرو استپ وی فیس لیفت

نسل دوم

اما سال 2012، داچیا نسل دومِ ساندرو و ساندرو استپ وی را معرفی کرد. نسل دوم ساندرو در مرکز طراحی اروپای مرکزیِ رنو واقع در شهر بُخارست (پایتخت رومانی) طراحی شده و بر پایه پلتفرمِ داچیا به نام پلتفرم اِم-صفر (M0 platform) ساخته شده، پلتفرمی که خودروهای زیر نیز از آن بهره مند هستند:

  • داچیا لاجی
  • داچیا داکِر
  • داچیا لوگان نسل دوم
  • رنو سیمبل نسل سوم

نسل دوم داچیا ساندرو از نظر ایمنی پیشرفت داشته و توانسته 4 ستاره از موسسه اروپایی یورو اِن سی اِی پی (Euro NCAP) دریافت کند، درحالیکه نسل اول صاحب 3 ستاره ایمنی بود. این خودرو با موتورهای مختلفی عرضه می شود که به طور مثال می توان به موارد زیر اشاره کرد:

موتور نوع موتور قدرت (اسب بخار) گشتاور (نیوتن متر) شتاب صفر تا صد (ثانیه) مصرف سوخت ترکیبی (لیتر در هر صد کیلومتر)
0.9 لیتری 3 سیلندر توربو 89 136 در 2500 دور در دقیقه 11.1 5.3
1.2 لیتری 4 سیلندر تنفس طبیعی 74 107 در 4250 دور در دقیقه 14.5 5.9

البته نسخه ویژه ای از این خودرو تحت عنوان ساندرو آر اِس (Sandero RS) هم وجود دارد که می تواند با موتور 2.0 لیتری 4 سیلندر، 148 اسب بخار تولید کرده و در عرض 8.0 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت برسد.

در ادامه می توانید تصاویر نسل دوم رنو  ساندرو و ساندرو استپ وی را مشاهده کنید:

نسل دوم ساندرو و ساندرو استپ وی
نسل دوم ساندرو و ساندرو استپ وی
نسل دوم ساندرو و ساندرو استپ وی
نسل دوم ساندرو و ساندرو استپ وی
نسل دوم ساندرو و ساندرو استپ وی
نسل دوم ساندرو و ساندرو استپ وی

 

نسل دوم  رنو ساندرو و رنو ساندرو استپ وی در مدل 2017 تغییراتی در نمای خارجی و داخلی داشته است که ظاهر آنها را کمی مدرن تر جلوه می دهد. همچنین داچیا کلید های شیشه بالابر برقی را به روی درب ها منتقل کرده است. داچیا موتور جدیدی را نیز برای این دو خودرو در نسخه 2017 در نظر گرفته که SCe 75 نام داشته و ساندرو جدید با گیربکس 5 دنده دستی و این موتور، در عرض 14.2 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت رسیده و مصرف سوخت ترکیبی آن 5.2 لیتر در هر صد کیلومتر اعلام شده است. مشخصات این موتور به شرح زیر است:

مشخصات فنی موتور SCe 75 داچیا
تعداد سیلندر / سوپاپ 3 / 12
حجم موتور (سی سی) 998
قدرت (اسب بخار) 73
گشتاور (نیوتن متر) 97
نوع تزریق پاشش چند نقطه ای (MPi)
نوع تنفس تنفس طبیعی
استاندارد آلایندگی یورو 6

در ادامه می توانید تصاویر نسخه 2017 از این دو خودرو را مشاهده کنید:

نسل دوم ساندرو و ساندرو استپ وی مدل 2017
نسل دوم ساندرو و ساندرو استپ وی مدل 2017
نسل دوم ساندرو و ساندرو استپ وی مدل 2017
نسل دوم ساندرو و ساندرو استپ وی مدل 2017
نسل دوم ساندرو و ساندرو استپ وی مدل 2017
نسل دوم ساندرو و ساندرو استپ وی مدل 2017

رنو ساندرو جدید پیش از این توسط دنده 6 مورد بررسی قرار گرفته که می توانید آن را از طریق مطلب “بررسی رنو ساندرو فيس ليفت ٢٠١٧ جديد” مطالعه بفرمایید. با ما همراه باشید تا به بررسی رنو ساندرو استپ وی موجود در ایران بپردازیم.

طراحی خارجی ساندرو استپ وی

یکی از مشکلات تندر 90، طراحی خارجی آن است که کمی بیش از حد ساده و اقتصادی به نظر می رسد. همین موضوع بسیاری افراد را هنگام خرید این خودرو دچار شک و تردید می کند و در نهایت برخی افراد نمی توانند با ظاهر تندر 90 کنار بیایند و از خرید آن منصرف می شوند. این مشکل در رنو ساندرو تا حدودی مرتفع شده است و ظاهر ساندرو نسبت به تندر 90 کمتر اقتصادی به نظر می رسد، خصوصاً در نمای روبرو.

اما تغییرات اعمال شده در ساندرو استپ وی نسبت به ساندرو معمولی، آن را از سادگی و یکنواختی بیرون آورده است که همین موضوع سبب شده نمای خارجی استپ وی کمتر حس یک خودروی اقتصادی را به شما القا کند. البته این موضوع تا حدودی به سلیقه شما بستگی دارد و ممکن است برخی افراد سادگی و خلوت بودنِ طراحی خارجی ساندرو معمولی را به ساندرو استپ وی ترجیح دهند. از تغییرات ساندرو استپ وی نسبت به ساندرو معمولی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • طراحی متفاوتِ چراغ های جلو
  • اضافه شدنِ ریل های روی سقف
  • استفاده از نوار پلاستیکی مشکی رنگ دور تا دورِ خودرو
  • رینگ های متفاوت
  • اضافه شدنِ رکاب زیر درب های جانبی
  • حذف فلاپِ روی درب های جانبی
  • اضافه شدنِ دیفیوزر جلو و عقب
  • افزایش ارتفاع خودرو به میزان 5 سانتی متر
  • افزایش فاصله کف خودرو از سطح زمین به میزان 1.5 سانتی متر

جدول زیر ابعاد ساندرو استپ وی را در مقایسه با خودروهای هم کلاس دیگر نشان می دهد:

ابعاد (سانتی متر) رنو ساندرو استپ وی لیفان ایکس 50 ام وی ام ایکس 22 دانگ فنگ اِچ 30 کراس نیسان جوک رنو کپچر پژو 2008 سانگ یانگ تیوولی
طول 402 410 420 435 413 412 415 420
عرض 175 172 176 176 176 177 173 179
ارتفاع 158 154 157 152 158 156 155 159
فاصله بین دو محور 258 255 255 261 252 260 253 260

بد نیست بدانید فاصله کف ساندرو استپ وی از سطح زمین برابر 18 سانتی متر است که 1.5 سانتی متر از پژو 2008 بیشتر است. اما نکته جالب توجه این است که فاصله محوری استپ وی با در نظر گرفتنِ طول خودرو بسیار خوب است، بطور مثال طول نیسان جوک 11 سانتی متر از استپ وی بیشتر است، اما فاصله محوری آن 6 سانتی متر از استپ وی کمتر است و تیوولی با وجود 18 سانتی متر طول بیشتر، فقط 2 سانتی متر فاصله محوری بیشتری نسبت به استپ وی دارد. همین موضوع در استپ وی روی فضای پای سرنشینان عقب تاثیر مثبتی داشته است. مسلماً تا به حال نشستن در ردیف عقب پژو 206 را تجربه کرده اید. می توانید در تصویر زیر، فضای صندلی عقب استپ وی و 206 را برای شخصی با قد 180 سانتی متر با هم مقایسه کنید:

فضای داخلی ساندرو استپ وی

طراحی کابین استپ وی در بسیاری از قسمت ها شبیه به تندر 90 است، اما تفاوت هایی نیز بین آنها وجود دارد که سبب شده در مجموع کابین استپ وی حس بهتری به شما القا کند، بطور مثال می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قسمت میانی داشبورد استپ وی نسبت به تندر 90 منظم تر بوده و با اجزای دیگر داشبورد هماهنگی بیشتری دارد
  • طرح کلی داشبورد استپ وی نسبت به تندر 90 ساده تر است که همین موضوع سبب شده راننده و سرنشین جلو حس آرامش بیشتری در کابین استپ وی داشته باشند
  • طراحی زیباترِ دستگیره درب ها در استپ وی و استفاده از نوار نقره ای رنگ روی درب ها

در مجموع می توان گفت طراحی کابین استپ وی به عنوان یک خودروی اقتصادی نسبتاً قابل قبول است، اما جنس مواد بکار رفته در کابین حس یک خودروی اقتصادی را به شما القا می کند. از نظر ارگونومی و راحتی صندلی ها، استپ وی نمره قبولی را دریافت می کند و در سفرهای طولانی مدت نیز شما را خسته نخواهند کرد، البته صندلی های ردیف عقب چندان فرم مناسبی ندارند و نسبت به صندلی های جلو ارگونومی ضعیف تری دارند.

یکی از نکات مثبت در کابین استپ وی، وجود فضای کافی در قسمت سر است که سرنشینان عقب هم در این زمینه مشکلی نخواهند داشت. سرنشینان ردیف عقب در استپ وی از نظر فضای پا هم مشکلی نخواهند داشت، اما نمی توان ردیف عقب این خودرو را جادار توصیف کرد، بلکه بهتر است بگوییم استپ وی فضای پای کافی برای سرنشینان عقب دارد.

از آنجائیکه استپ وی در حقیقت یک خودروی هاچبک است، نباید انتظار داشته باشید فضای بار زیادی داشته باشد و نمی توانید از این نظر زیاد روی آن حساب کنید. البته صندلی های عقب قابلیت خواباندن را دارند که در این صورت اوضاع بهتر می شود، اما متاسفانه این صندلی ها در حالت خوابیده کمی شیب دار هستند و کاملاً تخت نخواهند بود که همین موضوع قرار دادنِ اشیا در فضای بار را مشکل خواهد کرد. این امکان هم وجود دارد که فقط بخشی از صندلی عقب را بخوابانید تا علاوه بر اینکه یک سرنشین در ردیف عقب نشسته است، فضای بار را نیز افزایش دهید.

از نکات منفی در استپ وی می توان به ضعف سیستم تهویه مطبوع اشاره کرد که به خوبی از پسِ خنک کردنِ کابین خودرو بر نمی آید. علاوه بر این، سیستم صوتی نیز کیفیت پایینی دارد و اگر از آن دسته افرادی هستید که همیشه در خودرو موسیقی گوش می کنید، باید بدانید که سیستم صوتی استپ وی که از برند بِلاپونکت است، بیشتر برای گوش دادن به رادیو مناسب است تا موسیقی.

تجهیزات و امکانات

تجهیزات و امکانات ساندرو استپ وی در بازار ایران عبارتند از:

  • تهویه مطبوع دستی
  • سیستم صوتی بِلاپونکت (Blaupunkt) + پورت USB + 4 بلندگو + کنترل سیستم صوتی از زیر فرمان
  • تریپ کامپیوتر
  • شیشه برقی جلو + عقب
  • تنظیم برقی آیینه های جانبی + گرمکن
  • حالت برفی برای جلوگیری از لغزش خودرو در مسیرهای لغزنده
  • دستگیره ها و آیینه های جانبی کرومیک
  • ریل روی سقف + رکاب جانبی
  • رینگ 15 اینچی آلومینیومی

تجربه رانندگی با ساندرو استپ وی اتوماتیک

همانطور که می دانید، استپ وی از همان موتور 4 سیلندر 1.6 لیتری تندر 90 بهره مند است که آن را با کد “K4M C6” می شناسند و می تواند 105 اسب بخار در دور 5750 و 140 نیوتن متر گشتاور در دور 3750 تولید کند. از نکات مثبت این موتور، کارکرد روان و بی صدای آن است که سبب شده صدای موتور در شرایط عادی به میزان کمی در کابین به گوش برسد.

در همان لحظات آغازین رانندگی با استپ وی متوجه می شوید که نرمی فرمان به میزان کافی است و از این بابت ایرادی بر استپ وی وارد نیست. موتور 1.6 لیتری این خودرو در رانندگی عادی عملکرد خوبی از خود نشان می دهد و همانطور که بیان کردیم، نرم و بی صدا کار می کند. اگر پدال گاز را تا انتها فشار دهید، میکروسوئیچِ زیر پدال گاز فعال می شود و خواهید دید که استپ وی فقط خودرویی نرم و بی صدا برای رانندگی آرام در شهر نیست، بلکه در صورت لزوم می تواند تا حدودی اسپرت هم باشد، اما نباید انتظار زیادی از یک خودروی اقتصادی با موتور 1.6 لیتری و گیربکس 4 دنده اتوماتیک داشته باشید و حتی در برخی شرایط (بطور مثال هنگام سبقت گرفتن در جاده)، ممکن است عملکرد موتور رضایت شما را جلب نکند.

طبق تستی که ما از این هاچبک اقتصادی در شرایطی مساعد به عمل آوردیم (ثبت شتاب از طریق اتصال به ECU و با احتساب خطای کیلومترشمار، تک سرنشین، مسیر مسطح، بنزین موجود در باک حدوداً 40 درصد و تنظیم دقیق باد لاستیک ها)، استپ وی توانست در عرض 15.3 ثانیه از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. برای مقایسه بد نیست بدانید 206 اتوماتیک 7.4.4 حدوداً در عرض 14.5 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر در ساعت می رسد. اما در حین انجام دادن این تست به دو نکته جالب برخورد کردیم که دانستن آنها خالی از لطف نیست:

  • زیر پدال گاز استپ وی یک کلید کوچک وجود دارد که اصطلاحاً میکروسوئیچ نامیده می شود و هنگامی که تخته گاز می کنید این میکروسوئیچ فعال شده و خودرو عملکرد بهتری از خود نشان می دهد. اما باید بدانید که اگر کفی فابریک خودرو را با نمونه ضخیم تر با دیواره های بلندتر تعویض کرده اید، ممکن است این کفی مانع از فعال شدنِ میکروسوئیچ شده و در نتیجه در شتاب گیری خودروی شما تاثیر منفی ایجاد کند (مشکلی که در تست به آن برخورد کردیم و با برداشتن کفی این مشکل مرتفع شد)
  • محدوده رِدلاین موتور استپ وی از دور 6000 دور در دقیقه شروع می شود. اما نکته عجیب این است که بر خلاف آنچه انتظار می رود، برای دستیابی به بهترین شتاب ممکن در این خودرو، باید دسته دنده را روی حالت D قرار دهید که در این حالت دنده های یک و دو کمی بالاتر از رِدلاین تعویض می شوند درحالیکه در حالت تیپ ترونیک، دنده ها در دور موتور پایین تری تعویض شده و در نتیجه خودرو شتاب گیری ضعیف تری خواهد داشت

پس از تست شتاب، چندین درگ ریس در سرعت های مختلف بین استپ وی و 206 اتوماتیک 7.4.5 مدل 90 با 128 هزار کیلومتر کارکرد به عمل آوردیم که می توانید نتایج آنها را در ویدئوهای زیر مشاهده کنید:

 

 

با در نظر گرفتن اینکه استپ وی یک خودروی اقتصادی محسوب می شود، انتظار می رود مصرف سوخت آن نیز کم باشد، اما در واقع اینطور نیست و نمی توان استپ وی را خودرویی کم مصرف نامید. طبق تستی که ما به عمل آوردیم، مصرف سوخت واقعی این خودرو به شرح زیر است:

  • در شهر (کولر روشن) = حدوداً 11 لیتر در هر صد کیلومتر
  • در شهر (کولر خاموش) = حدوداً 9.5 لیتر در هر صد کیلومتر
  • در بزرگراه (تک سرنشین، بدون بار، کولر روشن، با سرعت بین 110 الی 120) = حدوداً 7.5 لیتر در هر صد کیلومتر

مسلماً اگر داچیا، استپ وی را به گیربکس اتوماتیک 5 یا 6 دنده مجهز می کرد، روی عملکرد و مصرف سوخت تاثیر مثبتی داشت، اما عملکرد گیربکس 4 دنده استپ وی به حدی هوشمندانه و حساب شده است که فراموش می کنید با یک خودروی اقتصادی رانندگی می کنید. علاوه بر اینکه تعویض دنده ها کاملاً نرم و روان انجام می شود، گیربکس دقیق و سنجیده عمل می کند: بطور مثال اگر در یک سربالایی تند در یک جاده پر پیچ و خم باشید، دنده سبک نمی شود و یا در سرپایینی دنده سنگین نگه داشته می شود (بد نیست بدانید برخی خودروها با قیمتی بسیار بالاتر از استپ وی، در این زمینه با مشکل روبرو هستند و به ناچار باید در چنین شرایطی از حالت تیپ ترونیک استفاده کرده و تعویض دنده را خودتان مدیریت کنید).

عملکرد خوب ترمز یکی از نقاط قوت استپ وی به شمار می رود و حتی در شرایط اضطراری هم می توانید روی ترمزهای این خودرو حساب کنید.

همچنین کیفیت سواری نیز یکی از مهمترین نکات مثبت در استپ وی است و در حقیقت می توان گفت سواری این خودرو فراتر از یک خودروی اقتصادی است که ترکیب این سواری نرم و عملکرد روان و بی صدای موتور آرامش خوبی برای سرنشینان فراهم می کند و باعث می شود برخی مواقع فراموش کنید که سوار بر یک خودروی اقتصادی هستید. البته در نظر داشته باشید که استپ وی در زمینه هندلینگ چندان خوب ظاهر نمی شود و چسبندگی کمِ محور عقب در برخی شرایط به وضوح احساس می شود که مسلماً می توان یکی از دلایل آن را ساختار ساده تعلیق عقب دانست که از نوع میله پیچشی است. البته استپ وی در ایران با لاستیک بارز عرضه می شود که شاید تعویض آن با نمونه پهن تر با چسبندگی بیشتر تا حدودی این مشکل را مرتفع سازد.

ایمنی ساندرو استپ وی

همانطور که می دانید، رنو ساندرو سال 2008 توسط موسسه اروپایی یورو اِن سی اِی پی (Euro NCAP) تست شده است که در قسمت های سه گانه تست نتایج زیر را بدست آورده است:

سرنشین بزرگسال سرنشین خردسال عابر پیاده
3 ستاره از 5 ستاره 4 ستاره از 5 ستاره 1 ستاره از 4 ستاره

 

نتایج تست تصادف رنو ساندرو استپ وی

البته پیش از این در مقاله ای با عنوان “بررسی کامل ایمنی رنو ساندرو و مقایسه با خودروهای هم کلاس” به بررسی کامل تست ایمنی رنو ساندرو پرداخته ایم و آن را در این زمینه با خودروهای هم کلاس مقایسه کرده ایم.

تجهیزات ایمنی استپ وی عبارتند از:

  • کیسه های هوای راننده و سرنشین جلو
  • ترمز ضد قفل (ABS)
  • توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)

جمع بندی

اگر به وبسایت سایپا سری بزنید، خواهید دید که قیمت ساندرو استپ وی اتوماتیک را 55,700,000 تومان اعلام کرده است، درحالیکه این خودرو با مدل 97 در بازار با قیمتی در حدود 66,000,000 تومان به فروش می رسد. مسلماً در این چند سالی که ساندرو در ایران به تولید می رسد، همه متوجه کیفیت مناسب این خودرو شده اند.

باید بدانید رنو سخت گیری شدیدی روی خط تولید این خودرو دارد و مهندسین رنو با حضور در خط تولید، نظارت دقیقی بر تمام مراحل تولید این خودرو دارند. ناگفته پیداست که استپ وی از نظر بازار دست دوم و خدمات پس از فروش شرایط مناسبی دارد، اما باید بدانید قیمت قطعات یدکی اصلی این خودرو به عنوان یک خودروی اقتصادی بالا بوده (البته قطعات اصلی کیفیت و دوام بالایی دارند) و یک تصادف ساده می تواند هزینه ای میلیونی برای شما داشته باشد، از این رو پیشنهاد می کنیم حتماً استپ وی را بیمه بدنه کنید.

نقاط قوت استپ وی اتوماتیک:

  • ظاهری نسبتاً قابل قبول به عنوان یک خودروی اقتصادی
  • تغییرات ظاهری اعمال شده نسبت به ساندرو معمولی
  • افزایش جزئی فاصله کف خودرو از سطح زمین نسبت به ساندرو معمولی
  • فضای کافی برای سرنشینان جلو و عقب
  • کابین نسبتاً قابل قبول به عنوان یک خودروی اقتصادی
  • صندلی های نسبتاً راحت
  • کارکردِ روان و بی صدای موتور در دورهای عادی
  • عملکرد هوشمندانه، روان و دقیق گیربکس
  • عملکرد خوب ترمز
  • سواری نرم
  • ایمنی نسبتاً قابل قبول به عنوان یک خودروی اقتصادی

 

نقاط ضعف استپ وی اتوماتیک:

  • صندلی های نه چندان راحتِ ردیف عقب
  • فضای بارِ نه چندان جادار
  • صندلی های عقب به صورت تخت نمی خوابند
  • کولرِ نه چندان قوی
  • سیستم صوتی ضعیف
  • تجهیزات و امکانات محدود
  • استفاده از گیربکس 4 دنده اتوماتیک (در کنار موتوری نه چندان قوی)
  • شتاب گیری نسبتاً کند
  • مصرف سوخت نه چندان کم به عنوان یک خودروی اقتصادی
  • هندلینگ نه چندان خوب و چسبندگی کمِ محور عقب

در نهایت جا دارد از مالک محترم ساندرو استپ وی، آقای پیروز رفیعی، جهت همراهی در انجام مراحل مختلف این آزمایش فنی تشکر ویژه ای داشته باشیم. همچنین جا دارد از مالک محترم پژو 206 اتوماتیک، آقای وحید مهدوی، بابت حضور در درگ ریس و از آقای نریمان اصغریان بابت انجام تست شتاب تشکر کنیم.

مشخصات فنی ساندرو استپ وی

مشخصات فنی رنو ساندرو استپ وی اتوماتیک
کد موتور K4M C6
تعداد و آرایش سیلندر 4 – خطی
تعداد سوپاپ 16
حجم موتور (سی سی) 1598
حداکثر قدرت (اسب بخار / دور در دقیقه) 105 / 5750
حداکثر گشتاور (نیوتن متر / دور در دقیقه) 140 / 3750
جعبه دنده 4 سرعته اتوماتیک
حداکثر سرعت (کیلومتر بر ساعت) 170
شتاب صفر تا صد اعلامی (ثانیه) 11.5
مصرف سوخت در سیکل ترکیبی (لیتر در هر صد کیلومتر) 8
ظرفیت مخزن سوخت (لیتر) 50
استاندارد آلایندگی یورو 4
نوع فرمان هیدرولیک
نوع ترمز جلو دیسکی تهویه شونده
نوع ترمز عقب کاسه ای
تعلیق جلو مک فرسون استرات با بازوی جناقی
تعلیق عقب میله پیچشی با مقطع H
مشخصات لاستیک 185/65R15
وزن تقریبی (تُن) 1.2

 

 

2 دیدگاه

  1. پدر بنده از خرداد 96 استپ وی سوار میشه و در مجموع نسبت به ماشینهای قبلی تولید داخل که داشته که پرشیا TU5 و 207 بوده راضی تر بوده و تنها هزینه ای که کرده این بوده که صرفا لاستیک هاشو پهن تر انداخته که باعث چسبندگی و بهتر شدن ظاهر خودرو شده. من خودم هم چندین بار باهاش مسافرت رفتم و کامل تستش کردم و انصافا از سواری استپ وی راضی بودم و از نقاط قوتش میشه به ترمزهای خوب و گیربکس بی تقه و نرمش اشاره کرد. از دید من ایراداتش هم بیشتر ظاهریه که مربوط میشه به داشبورد با طرح قدیمی و طرح چراغهای عقب ماشین.
    استپ وی ماشین کم دردسر و با کیفیتی میباشد با اینکه چندان ظاهر جذابی ندارد ولی خب اگر کسی دنبال ماشین میان رده با کیفیت قابل قبول و عمر بالای قطعات و استهلاک پایین میباشد و کیفیت را بر زیبایی ارجح میداند گزینه خوبی است. من خودم 206 تیپ 2 دارم از سال 1389 با 135 هزار کیلومتر کارکرد و بطور میانگین هر 40 هزار کیلومتر ناچار به تعویض دیسک و صفحه کلاچ بودم و تا حالا 3 بار اینکار رو انجام دادم در حالیکه برادر من ال نود مدل 1389 داره که با 120 هزار کیلومتر و 8 سال کارکرد هنوز سیستمم کلاچش به مشکل برنخورده و چون استپ وی و ال نود در زمینه فنی عملا مشابهت بسیار بالائی دارند میشه عملکرد فنی ال نود رو به استپ وی تعمیم داد. در ضمن استپ وی نسبت به ماشینهای چینی افت وحشتناک در نمونه های دست دوم را ندارد. بهتره بدونیم که در همین کشور همسایه مون ترکیه استپ وی بطور گسترده در ناوگان تاکسیرانی شون استفاده میشه و لازم به توضیح نیست که اگر دوام و قدرت و کیفیت ماشین پایین باشه استفاده از اون بعنوان تاکسی مقرون به صرفه نخواهد بود…
    یا علی

  2. واقعا چرا نسل دومش به ایران نیاوردن که لااقل سایت تولید منطقه ای هم براش باشه وگرنه این مدل منسوخ دیگه کجا فروش داره. به نظرم ساندرو یک کوچولوی زشت دوست داشتنی هست. زشت به خاطر بعضی از خطوط بدنه که بسیار ابتدایی درحد اولین تولیدات خودرویی چین طراحی شده و البته داشبورد کسل کننده اش و دوست داشتنی به خاطر کیفیت و ایمنی و جاداری در این بلبشوی بازار خودروی ایران.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا