دانستنی‌های دنیای سوپراسپرت‌ها/لکسس LFA

یک تیر و دو نشان!

لکسس با معرفی LFA در واقع با یک تیر، دو نشان را هدف قرار داد. این ابر خودرو هم در تاریخ ۲۰ ساله لکسس و هم در تولید و ساخت این سگمنت از خودرو‌ها یک نقطه عطف محسوب می‌شود.

طراحی بی‌مانند لکسس LFA به وسیله یک تیم مهندسی کوچک و مصمم که هدف نهایی آن‌ها گسترش حد و مرز تکنولوژی‌های نوین به همه بخش‌ها بوده، انجام شده است . در نتیجه آن چه به دست آمده ابر خودرویی کاملا متفاوت با رقبا و منحصر به فرد است که نشان معتبر شرکت را بیش از پیش به بزرگان این بخش از بازار نزدیک می‌کند .

این خودروی سبک وزن با سازه فیبر کربنی پیشرفته خود از یک پیشرانه قدرتمند ۴.۸ لیتری V۱۰ به قدرت ۵۵۲ اسب ‌بخار نیرو می‌‌گیرد . انرژی لازم برای حرکت این هیولای ژاپنی به وسیله یک جعبه دنده شش سرعته اتوماتیک به چرخ‌‌های عقب انتقال پیدا می‌‌کند تا دستیابی به حداکثر سرعتی بیش از ۳۲۲ کیلومتر در ساعت برای آن مهیا شود . لکسس  LFA، وسیله‌ای است که تنها یک هدف را دنبال می‌کند، ایجاد بهترین تجربه رانندگی ممکن که از یک ابرخودروی اسپرت انتظار می‌رود.

 

استفاده از متریال بسیار سبک

پایین نگه داشتن وزن کلی خودرو تا حد ممکن یکی از اصلی‌‌ترین اولویت‌ها در شکل ‌گیری LFA محسوب شده است، به همین منظور به جای استفاده از آلومینیوم که خود یکی از عوامل اصلی در کاهش وزن یک خودرو به حساب می ‌آید ، پلاستیک تقویت شده با تکنولوژی فیبر کربن پیشرفته ( CFRP ) برای ساخت شاسی و قطعات بدنه به کار رفته است.

قلب تپنده این ابر خودرو از یک پیشرانه ۱۰ سیلندر خورجینی با تنفس طبیعی تشکیل شده که در نوع خود استانداردهای جدیدی را از نظر ابعاد، معماری سبک وزن و توانایی‌های فنی به ثبت رسانده است.

این پیشرانه به حجم دقیق ۴۸۰۵ سی سی ، حداکثر قدرتی برابر با ۵۵۲ اسب ‌بخار را قبل از رسیدن به ۹ هزار دور در دقیقه ( محدوده قرمز ) تولید می‌کند . زاویه ۷۲ درجه‌ای بین سر سیلندر‌ها بهترین توازن ممکن را فراهم کرده تا پیشرانه از عملکرد نرمی نیز برخوردار باشد ، در عین حال کنترل الکتریکی دریچه ‌های ورودی سوخت باعث می‌شود تا پیشرانه به سرعت به پدال گاز واکنش نشان دهد .

حداکثر گشتاور این پیشرانه ۱۰ سیلندر ، ۴۸۰ نیوتن ‌متر در ۶۸۰۰ دور در دقیقه است که تقریبا ۹۰ درصد این مقدار از ۳۷۰۰ تا ۹ هزار دور در دقیقه در دسترس خواهد بود. به لطف تکنولوژی دوگانه  VV-I، منیفولدهای هم اندازه و هم طول و انژکتورهای ۱۲ سوراخه ، شتاب خیره کننده‌ای در هر دور از موتور و همچنین در هر دنده به دست می ‌آید؛ شتاب اولیه این خودرو برای دستیابی به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت از حال سکون تنها ۳.۷ ثانیه و حداکثر سرعت آن نیز ۳۲۵ کیلومتر در ساعت است.

 

اولین نمایش در دیترویت

پروژه لکسس LFA برای اولین بار در سال ۲۰۰۰ و تحت عنوان یک برنامه تحقیق و توسعه R&D معرفی شد. اولین نمونه پروتوتایپ این خودرو در سال ۲۰۰۳ تکمیل شد و در سال ۲۰۰۵ در نمایشگاه خودروی دیترویت در معرض دید عموم قرار گرفت.

در سال ‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ لکسوس LFA به مسابقات ۲۴ ساعته نوربرگ ‌رینگ راه پیدا کرد تا تحت سخت ‌ترین شرایط ممکن مورد آزمایش و بررسی فنی قرار گیرد، در نهایت نیز این ابر خودرو به صورت رسمی در نمایشگاه توکیو ۲۰۱۰ رونمایی شد.

LFA به صورت کامل دست ساز در کارخانه Motomachi تویوتا مونتاژ می‌شود که در مجموع تنها ۵۰۰ دستگاه از آن با ظرفیت حداکثری تولید ۲۰ عدد در ماه ، خط تولید کارخانه را ترک خواهند کرد .

قیمت پایه‌ای در نظر گرفته شده برای این خودرو رقمی در حدود ۳۶۸۰۰۰ یورو یا در حدود ۴۸۰۰۰۰ دلار برای بازار اروپا بود. همچنین مشتریان می‌توانستند از میان ۳۰ رنگ مختلف برای بدنه و گستره وسیع تجهیزات رفاهی گوناگون، لکسس LFA خود را سفارشی نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا